Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЕСЕН-ЗИМА 2010/11

 

* Актуални през новия сезон са прибраните коси и леко разрошените къдрици

Сред хитовете на предстоящия есенно-зимен сезон ще бъдат ретро вълните и коковете - както небрежно прихванати в долната част на тила, така и високите загладени кокове тип "балерина".

Изключително актуалните през лятото плитки отстъпват своето място на „конските” опашки, често изнесени асиметрично отстрани на главата. Небрежните, леко разрошени къдрици продължават да бъдат любими на всички дами, които не желаят да отделят много време и усилия за прецизно оформяне на своята прическа и освен това придават много настроение и свежест.

ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЕСЕН-ЗИМА 2010-11

Актуалното за последните няколко сезона късо подстригване с дълъг асиметричен бретон продължава да е водеща тенденция, особено сред по-младите жени. Карето, от своя страна, за есента е в малко по-удължен вариант и стига до под брадичката, без да е толкова силно изкосено отзад, както досега. Червеникавите тонове, които за известно време бяха пренебрегвани, тази есен правят своето голямо завръщане, особено при кичурите и най-вече в медно-червената гама.

Но тъй като лятото е вече зад гърба ни, преди да предприемете каквото и да било е необходимо да подготвите и освежите косата си за новия сезон, така че хем да сте в крак с модните тенденции, хем да възвърнете здравия й и красив вид. Понякога е доста трудно да се възстановят щетите, причинени от силното слънце и морската вода, но с нужната професионална помощ и малко усилия от ваша страна, ще успеете да си върнете обратно блясъка и жизнеността на косата. Професионалните съвети на стилист Капанов ще ви помогнат да се справите успешно стази задача.


Професионалните съвети:

След ослепителното слънце косите на блондинките са изсветлели още повече, а понякога в тях са се появили неприятни зеленикави оттенъци от хлорната вода в басейните, което налага спешно освежаване на цвета. За по-естествен вид, добре е леко да потъмните русото, с един тон например, или от студен нюанс да преминете към малко по-топъл (златист, бежов или медно рус).

ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЕСЕН-ЗИМА 2010-11 ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЕСЕН-ЗИМА 2010-11



При брюнетките е препоръчително да запазят за база един по-тъмен нюанс, но леко да го разчупят с малко по-светли кичури, особено в предната част, около лицето.

ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ ЕСЕН-ЗИМА 2010-11 Ако сте били достатъчно информирани и благоразумни, вероятно сте използвали специални продукти за предпазване от увреждащите UV лъчи през ваканцията и сега не ви е необходимо нищо друго освен освежаване на формата и цвета й чрез подстригване и боя. В случай обаче, че сте се поддали на типичното за сезона лятно нехайство и сте били недотам грижовни към косата си, състоянието й вероятно е повече или по-малко влошено. Тук вече, освен ножиците, идват на ход и сериозните подхранващи грижи като ампули, маски, балсами и др. Преди това обаче посетете вашия фризьор, за да може той на място да прецени кои професионални козметични серии ще са най-подходящи за вашия тип коса, както и да ви консултира относно това какви продукти ще ви бъде най-удобно да използвате у дома.

И накрая, ако трябва с няколко думи да обобщим какво ще е актуално за косата ви през есента, то е следното: едно добро подстригване, съобразено с чертите на вашето лице; плътна и подхранена структура на косата; наситен цвят в гама, съответстваща на тена ви; много блясък, движение и динамика в прическата. За да сте в тон с по-строгия, забързан и делови живот след края на ваканционния сезон!


Снимки:
1. – 4. Преди да пристъпите към новата прическа за сезона, подгответе косата си.

Фото: © Прическа и стил

Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing