Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Tomboy look: мъжкараната в действие

Лиляна Петкова

Самоуверна. Дръзка. Нетипична. Просто мъжкарана. Това не е тривиален лозунг, заимстван от речника на заклетите феминистки, а модната реалност, демонстрирана от подиумите на най-горещите фешън дестинации. Модната мъжкарана смело крачи не само по изисканите дефилета на лъскавите модни ревюта в топ локации като Ню Йорк, Лондон, Париж, Милано, но и все по-осезаемо търси път към гардероба на смело експериментиращите със своята визия дами. Към тези, които се осмеляват да посегнат дори и на мъжкия гардероб в опит да надскочат прозаичните граници на познатото и да развихрят въображението си на максимум.

Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действие

Мъжкаранското облекло е изцяло заимствано от гардероба на силния пол. Мъжките размери дрехи са сякаш умалени до женските пропорции, за да се носят в нетипични комбинации с кокетна небрежност през есенно-зимния сезон на 2013 година. Ключов компонент, отличаващ модната мъжкарана, са оувърсайз кройките на носените аутфити. Свобода, лежерност, непридирчива елегантност в небрежната широта на дрехите – това са характеристиките на ултрагорещата tomboy визия.

Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действие

Мъжкаранската модна вълна носи със себе си усет за носталгично завръщане към стила на деветдесетте години на миналия век. Използваните елементи от гръндж модата придават допълнително бунтарско и провокативно излъчване на фешън мъжкараната.

Tomboy look: мъжкараната в действие Tomboy look: мъжкараната в действие

От пищно декориран с пайети лъскав суитчър през монохроматичен графичен пуловер или просто удобна плетена блуза - всички тези предложения за предстоящия студен сезон подхождат на мъжкараната. Защото тя преди всичко е нестандартна и обича привидно несъчетаемите силуети и форми. Момичешкото очарование е съчетано с женската чувственост в една нелогично успешна комбинация. Андрогенната визия, демонстрирана в предесенната колекция на „Марни”, е типичен пример за стилът мъжкарана. Нежни дамски цветове, изпълващи типично мъжките конструкции на панталони и ризи, този път попадащи в женския гардероб.

Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действиеАксесоарите на мъжкараната, широко вариращи по функционално предназначение и естетически белези, са обединени от критерий – удобство. Какъвто и цвят мокасини да избере тя, на какъвто и модел чанта да се спре – те трябва да са предимно практични. За най-голямо щастие, тези условия по-никакъв начин не ограничават въображението, а напротив – разкриват нови, провокативни, понякога дори еклектични комбинации и възможности за себеизява.

Практичните чанти с една презрамка са характерен избор за стайлинга на мъжкараната. Ученическия тип чанта в оптимален размер, варираща широко като цветова гама – от класическо черно през интересни биколорни и триколорни комбинации е подходящ аксесоар както за ежедневна употреба, така и за по-специални събития.

Мокасините в различен цвят също са удачен избор за мъжкараната. От елегантни черни лачени, през сребристо-закачливи или ежедневни в цвят нюд – всичко е позволено, стига да е съчетано със стил. Един типичен избор за мъжкаранската визия са удобните кецове – безспорен фаворит при подбора на ежедневен и по-лежерен аутфит. Кожени, велурени или просто платнени – това са типът непретенциозни спортни обувки, които носят лекота на движението и свобода на въображението.


Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действиеОткрито подчертаната мъжка линия се забелязва не само в дрехите и аксесоарите, но и като тренд прически. Самодивско дългите коси са смело подстригани в гарсонски стил. Драстично скъсената дължина не лишава от възможност за промяна, а придава индивидуалност на излъчването.

Носителката на Оскар – Ан Хатауей – още през 2012 година подстрига драстично косата си заради ролята в екранизацията на хитовия мюзикъл по романа на Виктор Юго „Клетниците“. Тази къса момчешка фризура остава актуална за актрисата и през 2013 година. Актрисата Дженифър Гудуин също подбира мъжкаранска прическа за своята визия, която придава допълнителен чар на излъчването ѝ.

Тийн поп иконата Майли Сайръс решително поддържа и през тази година късата си руса прическа. Радикално обръсната веднъж, актрисата намира множество практични плюсове в минималната дължина на косата си.


Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действие Tomboy look: мъжкараната в действие

Tomboy look: мъжкараната в действие

След тези вдъхновяващи идеи за смели стайлинг решения и малко преди да посегнете към ножицата или вратовръзката, е добре да сте наясно с желания резултат, който искате да постигнете с външността си. Щипка дързост и нестандартно мислене ще са добър спътник при вдъхването на нов живот на гардероба и развихрянето на женското въображение чрез мъжките визуални изразни средства. Успех на всички мъжки момичета при имровизацията!

Tomboy look: мъжкараната в действие Tomboy look: мъжкараната в действие

 



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing