Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ОБХОДНИ МАРШРУТИ И ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ ОБЛЕКЧАВАТ ТРАФИКА ЗА РОЖЕНСКИЯ СЪБОР

Владислава Андреева

Ремонтните дейности на тунелите по направлението Асеновград – Чепеларе ще бъдат преустановени заради Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2016. В дните 15, 16 и 17-ти юли движението ще се извършва през тунелите, а не през обходите, които са в момента. За да се облекчи максимално движението на автомобили по главната пътна артерия за събора, ще се премахне и цялата строителна техника, която е по трасето.

ОБХОДНИ МАРШРУТИ И ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ ОБЛЕКЧАВАТ ТРАФИКА  ЗА РОЖЕНСКИЯ СЪБОР

Трафикът на товарните автомобили за Смолян ще се пренасочи съответно през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян.

За максимално облекчаване на трафика, избягване на продължителни задръствания и улесняване предвижването се препоръчва на посетителите на събора, идващи от Пловдив, да минават през Кричим за Девин – Смолян, кв. Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци – Роженски събор. За тези, които минават през Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково – Кърджали – Смолян, кв. Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци – Роженски събор.

От Асеновград ще има два маршрута за достигане до събора – през Лъки и през Чепеларе. Гостите на Пампорово ще стигат до Рожен, минавайки през отбивката на Проглед. През Смолян, кв. Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци е пътят и входът за нощуващите в палатковия лагер.

От Чепеларе, Пампорово и кв. Устово в Смолян ще има обществен транспорт за Рожен. Автобусите ще пътуват и през трите дни, като ще тръгват веднага след като се напълнят с пътници.

За идващите на събора с коли на Рожен ще има два големи паркинга. Организаторите, Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и община Смолян, препоръчват да не се пътува в последния момент и да се използва обществен транспорт, за да се облекчи максимално движението към роженските поляни.

ОБХОДНИ МАРШРУТИ И ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ ОБЛЕКЧАВАТ ТРАФИКА  ЗА РОЖЕНСКИЯ СЪБОР

Информация за актуалната пътна обстановка от 15 до 17 юли ще се подава регулярно чрез Българско национално радио и интернет.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ и през 2016-та ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на месни и млечни храни от фермата и на селскостопанска и горска техника, конни атракции, народни веселби и нестинари.

Роженските поляни тази година ще бъдат украсени с още по-голямо българско знаме, което ще е с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м.

Над 400 групи от всички краища на страната ще се изявят в тазгодишното издание на Национален фолклорен конкурс „Рожен“, който ще се проведе на четири сцени.

В трите дни на Събора ще има индивидуални надигравания, исторически възстановки, а от 13,00 ч. всички присъстващи ще могат да се хванат на Голямото роженско хоро.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2016 се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ и Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, в партньорство с община Смолян и подкрепата на общините Чепеларе, Баните, Девин и на Министерство на туризма.

Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване и се превърна в събитие №1 за 2015 г., посетено от над 350 000 души. Амбицията на организаторите е Съборът да се утвърди като най-мащабният форум на българския дух, традиции и фолклор.

Още за Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2016 на www.rozhen.bg

Снимки:
1. Програма на Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2016.
2. Транспортна схема
Фото: © Фондация „Наследство в бъдещето“



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing