Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

22-25.09, София – Южен парк

Силвия Стоянова

„Дни на българския фолклор в София“ ще се проведат от 22 до 25 септември на голямата поляна в Южния парк в София. Събитието започва в Деня на българската Независимост с мащабна кампания за раздаване на 13 000 знамена, изработени от голямото Роженско знаме с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м. Раздаването ще започне в 8:30 ч. сутринта, когато всеки дошъл на място преди официалното откриване на събитието, ще може да отнесе със себе си частица от най-българския символ. Организатор на събитието е Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство със Столична община. Кампанията за раздаване на знамената се реализира съвместно с Артекс Инженеринг АД.

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

Мотото на събитието: „България гостува на столицата“ отразява идеята на организаторите да съберат на едно място богатството и многообразието на българския фолклор. „Какво по-хубаво от това в Деня на българската Независимост да усетим несломимия български дух, който се предава от поколение на поколение, столетие след столетие в нашата вековна история! Това е поредното събитие на Фондация „Наследство в бъдещето“, което искаме да се превърне в символ на обединение и родолюбие!“, споделя Симеон Караколев, председател на Фондация „Наследство в бъдещето“.

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

Българският фолклор от седемте основни области: Тракийска, Странджанска, Родопска, Пиринска, Шопска, Северняшка и Добруджанска, ще бъде представен по време на събитието. Организаторите са предвидили атрактивно официално откриване на „Дни на българския фолклор в София“, в което ще участват над 200 гайдари, също и зурнаджии с тъпани, и кукери. Концертната програма всяка вечер ще представя едни от най-добрите ансамбли в България, като на сцената ще се изявят и изтъкнати индивидуални фолклорни изпълнители. Фестивалната програма в четирите дни на събитието ще представи също и едни от най-добрите участници от Национален фолклорен конкурс „Рожен“ 2016. Програмата ще включва още: музейни експозиции, атрактивни демонстрации на занаяти, кулинарни зони с характерни ястия от отделните краища на страната и специално обособена детска творителница с интерактивни занимания за различни исторически периоди на България.

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

ДНИ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР В СОФИЯ

Снимки:
1. – 2. Роженско знаме с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м. ще бъде превърнато в 13 000 знамена.
3. – 6. Избрани моменти от събора Рожен 2016.
Фотограф: © Асен Великов



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing