Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

Лилия Людмилова

Трикратната носителка на „Златна игла" и множество други награди в областта на модата София Борисова, изправи на крака най-голямата зала в централата на ЮНЕСКО в Париж. На 1 март хиляда и двеста гости, между които посланиците на 60 държави слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха на крака дефилето на дизайнерката. София Борисова представи колекция висша мода Fashion Diffusion 2019, създадена специално за 25-годишния юбилей на модната й къща „Романтика Фешън", който бе отпразнуван с бляскаво парти седмица по-рано в София. Седем от най-добрите български топ модели – Диана Иванчева, Жана Янева, Христина Вескова, Деница Стоянова, Поли Шайер, Кристина Димитрова и Ива Атанасова представиха на осветена в цветовете на българския трибагреник сцена 42 тоалета „от котюр“. Седем булчински рокли бяха кулминацията на вечерта. Особен интерес предизвика трансформацията на една от официалните рокли, която от къса и кокетна рокля в стил Мерилин Монро, с две движения се превърна в пищна дълга бална рокля. Това бе възможно благодарение на изключителната материя, от която е изработена роклята – уникална като текстура фина коприна с втъкани златисти нишки. За визията на момичетата се погрижиха топ коафьорът Борислав Сапунджиев и гримьорът Цецо Андреев.

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

София Борисова е единственият български дизайнер със самостоятелно ревю в столицата на висшата мода. По този повод развълнуваната дизайнерка сподели: „Да направя самостоятелно ревю в Париж беше най-голямата ми мечта! Емоцията от днешния успех е толкова силна,че не мога да спра сълзите си от радост и вълнение!"

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

Изявата на дизайнерката съвпадна с Модната седмица във френската столица, но поводът беше друг – специална покана от българския посланик във Франция – Ангел Чолаков. Впечатлен от таланта, постиженията и професионализма на София Борисова, Негово Превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чийто позитивни послания и сила той вярва. Ето защо посолството ни във Франция избра именно българската дизайнерка да представи колекцията си висша мода в Париж на гала-спектакъл, посветен на Националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС. По думите на Н. Пр. посланик Ангел Чолаков постиженията на българските творци най-добре представят България. В подкрепата на казаното от него, ревюто на София Борисова се превърна в истински български триумф на модата и красотата. Аплодисментите не стихваха дълго след края на ревюто, а фотографите успяха да уловят сълзи от вълнение в очите на манекенките и дизайнерката.

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

Представителите на дипломатическия корпус, френските институции, културните и бизнес среди, медии, модни блогъри и други гости бяха впечатлени от майсторството на София Борисова, от качеството на използваните материи и от красивото представяне на колекцията. Модните блогъри побързаха да определят дизайнерката за сензация, а след края на ревюто гостите се тълпяха около нея за интервюта, предложения за нови изяви, както и за да изкажат възторга си и да се снимат с дизайнерката. Комплименти към работата на София Борисова и покани за ревюта в собствените им държави отправиха и много от присъстващите посланици.

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

ТРИУМФ НА СОФИЯ БОРИСОВА В ПАРИЖ

Снимки:
1. – 3. Дизайнерката София Борисова заедно с Н. Пр. посланик Ангел Чолаков и част от моделите.
4. – 9. Моментиот ревюто на София Борисова.
10. – 11. Моменти от подготовката в бекстейдж с коафьора Борислав Сапунджиев и гримьора Цецо Андреев.
Фото: VOLK VISION



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing