Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

Бутик „Ла фоа“ с дизайнери Вяра, Деница и Мария Станчеви съществува вече 20 години, а желанието за изкуство и творене е все по-голямо. Името „Ла фоа'' олицетворява вярата в женската сила и красота и модният бутик се стреми да превъплъщава многото лица на жената в дизайнерски творения, подходящи за всякакви поводи, стилове и фигури.

Жената на „Ла фоа“ е непредсказуема и многолика. Облечена в дизайна на „Ла фоа“ тя може както да прекарва дните си в офиса, така и да присъства на бляскави светски събития, затова модната марка никога не се ограничава в един или два стила. Модните творения на „Ла фоа“ се характеризират с прецизно внимание към детайла. Всяка колекция се постига с много вкус и дълбоко познаване на дизайна и дрехата. Голяма страст на дизайнер Вяра Станчева са луксозният текстил и естествените материи. За творенията на „Ла фоа“ ефирно и вдъхновяващо начало са дантелата и коприната, която можеш да събереш в двете си шепи. Завършени, с много ръчна изработка, официалните couture тоалети на марката могат да превърнат всяка жена в холивудска актриса на червения килим. Линията на „Ла фоа“ е разчупена, а формите често съчетават геометрии с много женствени и ефирни материи. Модната марка е създадена и градена в продължение на десетки години и се гордее с няколко поколения дизайнери.

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

Още през 2000-та дизайнер Вяра Станчева участва във форум „Бургаска мода“ и показва авторски колекции години подред. Бутикът се грижи за имиджа на известни и модерни дами, гости на десетки партита в Бургас и София. През 2012 година твори официални и изящни рокли, създадени специално за претендентките за титлата „Мис Бургас“. През 2014 година талантливата актриса Гергана Стоянова става лице на бизнес линията на „Ла фоа“, създадена за елегантните дами, които държат на визията си. Дизайнерите пречупват консервативния характер на бизнес средите с модерни материи и оригинални модели. През 2015 година „Ла фоа“ създава модна линия „Даниела“ за ефектни млади дами, чието лице е красавицата Даниела Неделчева – втора подгласничка на „Мис България 2013“. От 2015 година бутикът стъпва и на модната сцена в София. През същата година актрисата Гергана Стоянова води светската рубрика в предаването „Отблизо с Мария“ по БНТ, като за гардероба ѝ изцяло се грижи „Ла фоа“. Дизайнерите на модната къща има честта да обличат също актрисата Мария Силвестър и пианистката Мария Каракушева за второто издание на тяхно съвместно представление – „Концерт за две Марии и едно пиано“, през месец април 2017 година.

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

Сред събитията, в които модната марка традиционно участва, е изложението за абитуриенти в София в „Музея на Земята и хората“, където показва богата колекция от официални рокли за всяка възраст. През 2016 година бутик „Ла фоа“ участва в грандиозния моден форум Sofia Fashion Week есен-зима 2016. Колекцията, която представя, цели да покаже многото лица на жената и е съчетание на женствени силуети и луксозни материи, пречупени от авангардни аксесоари и с модерни акценти.

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

Доверявайки се на естетиката и дизайна на „Ла фоа“, бизнес дамата Йордана Димитрова – Мисис България 2012, участва с изработени специално за нея тоалети на редица светски събития. За „Златна игла 2017” тя е облечена с творение на дизайнер Вяра Станчева. Името на роклята е „Черна орхидея" и е вдъхновена от очарователната Йордана, която може да бъде муза за всеки дизайнер. Изработена е от копринен креп сатен и е деликатно украсена с ръчно бродирани и моделирани цветя. Нежен копринен шифон със златни нишки ефирно обгръща и допълва силуета на роклята и прекрасната Йордана.

Моделът е еклектична комбинация на романтичен и авангардно-модернистичен стил В края на 2017 година Йордана Димитрова получава престижното модно признание „БГ модна икона“ на Академията за мода и за церемонията отново е облечена в авангарден тоалет с модерна визия на „Ла фоа“. Материята е луксозен италиански жакард, а цветът е червено – цвят на победителите. Бизнес дамата е и сред най-елегантните гости на Wiener ball 2017, облечена отново в творение на модната марка.

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

През март 2018 бутик „Ла фоа“ е удостоен с честта да закрие с колекция най-престижното модно събитие – ревю-спектакълът по повод Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2018“. Модната къща показа най-новата си колекция официални облекла „Либере" /liberee/ - „Освободена“, в която жената освобождава повечето си лица и ги превръща в произведение от форми и цветове, деликатно съчетаващи няколко стила. Специален гост на дефилето са Йордана Димитрова, носител на приза „БГ модна икона 2017“ с дъщеричката си Каролина, като двете са облечени в еднакви рокли, изработени специално за тях!

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

В момента дизайнерите на бутик „Ла фоа“ – Вяра Станчева и дъщерите й Деница и Мария, творят с безкрайно вдъхновение и любов новата си колекция за елитното модно лятно парти SUMMER CHIC, организирано от Академията за мода, което ще се състои през юни 2018-та.

Колекцията пролет-лято 2018 на модната марка е изтъкана от много ефирност, лукс и сексапил. Преобладават естествените материи – коприна, дантела, както и бляскави пайети. За „Ла фоа” всяка жена има много лица и целта на бутика е с много любов и вдъхновение да покаже всяко едно от тях.

„ЛА ФОА” – МОДА ЗА НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА И МНОГОЛИКА ЖЕНА

Снимки:
1. Йордана Димитрова и проф. Любомир Стойков на церемонията „БГ Модна икона 2017“.
Фото: © Антон Марков / Академия за мода
2. Йордана Димитрова и дъщеря й Каролина бяха специални гости на „Златна игла 2018“.
3. - 4. Модели на модна къща „Ла Фоа“ от колекция „Освободена“, показани на „Златна игла 2018“.
Фото: © Хайлайф / Академия за мода
5. – 7. Тоалети от бизнес линията на модна къща „Ла Фоа“.
8. Официална рокля на модна къща „Ла фоа“.
Фото: © Игнат Дяволо
9. Мис България Юлия Юревич с рокля на „Ла Фоа“, на подиума на Sofia Fashion Week.
Фото: © Иван Йорданов



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing