Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Проф. Любомир Стойков

Ники Илиев е разпознаваема и магнетична публична личност. Той прави силно впечатление с различните си успешни битности – на режисьор, актьор, телевизионен водещ, университетски преподавател и екс фотомодел.

Харизматичната му и атрактивна външност могат да подведат повърхностните хора и те да не обърнат достатъчно внимание на неговата интелигентност, оригинално мислене и модерен, а не моден дух.

Когато Академията за мода го отличи през 2017 година със своя приз за най-стилни и успешни българи „БГ модна икона“, критериите включваха и тези негови качества и способности, които понякога убягват от общественото внимание. И все пак – какъв е стилът на обличане на Ники Илиев? Има ли той ясен и точен възглед за това как изглежда и как се възприема от околните?...

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Неговият стил е далече от преднамерения лукс и луксозната преднамереност. Той съвсем не е върл и заслепен фен на прочутите, скъпи и нашумели модни брандове, трендове и линии. Бих окачествил маниера му на обличане като кежуъл шик, т.е. елегантност, постигната с находчивото комбиниране на небрежни и спортни елементи, от една страна, и изискани, и ултимативни елементи, от друга.

Перфектната и отлично поддържана фигура му позволява да носи с еднакъв успех и силно вталени, и прекалено свободни облекла. Условие за неговия имиджов успех, постиган и чрез външността, е безвъпросният му стремеж чрез дрехите и допълненията да бъде себе си, да изразява максимално добре своя свят, настроение и отношение. Тъкмо тази негова рефлексия и умение да адаптира към индивидуалния си стил образците за перфектно облекло от сферата на киното, на поп-културата и на лайфстайла е предпоставка за изграждането на неговата привлекателно запомняща се визия. Бих добавил и още нещо – това е естетическата самовзискателност на Ники Илиев, която със сигурност по някакъв начин кореспондира с творческия му манталитет, с отношението му към изкуството и най-вече към киното. Едно от доказателствата за това е, че той проявява старание в избора си на най-подходящото облекло за специални събития, премиери, официални срещи, церемонии, когато тества върху себе си различни облекла от гардероба си и изпробва разнообразни комбинации.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Известният наш режисьор и актьор несъмнено умее да общува с помощта на дрехите – да изпраща своите знаци и сигнали, да отстоява вкуса си и разбирането си за собствената визуална култура. Още по-конкретно ще добием представа за стила на Ники Илиев, като осмислим от интервюто с него, модната му философия и естетически принципи, неговите предпочитания и несъгласия, свързани с облеклото и външността.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Как ще коментирате това, че сте удостоен с приза „БГ модна икона 2017“ на Академията за мода?
За мен това е чест. Признание не само за личния ми стил, но за работата ми и имиджа, който се опитвам да градя в продължение на години. Наблюдавал съм победителите от предишните класации за стил и успех на Академията за мода и винаги съм оставал с впечатлението, че това са хора, които успяват да изразят себе си по най-добрия начин в сферата, в която работят и там със стила си влияят на другите, заради професионализма и индивидуалността си. Поради тази причина много се радвам, че попадам сред тях.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Кой е оказал най-силно въздействие върху стила Ви на обличане?
Винаги съм търсил стила, който изразява същността ми по най-добрия начин. Да показва това, което е вътре в мен. През годините съм наблюдавал стила на актьори, които харесвам, но от тях съм взимал само неща, които биха паснали на моята личност. Обръщам внимание на модните тенденции, но пак взимам от тях само това, което би ми паснало, без да губя себе си.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Кои са любимите Ви модни марки (чужди и български) и защо?
Един млад дизайнер, Адриан Михайлов, ми уши много интересен и модерен костюм. Mного му се възхищавам, защото е смел и има стил. Иначе нямам любими марки. Нося това, което ми харесва. Не съм се ограничил в конкретни марки.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Как решавате с какво да се облечете?
Понякога не е лесно. Аз съм зодия Везни и това води до сериозни колебания, което е нелепо, но… какво да се прави. За всекидневните дрехи не се замислям много-много, но за по-важни събития избирам три-четири варианта, обличам ги един по един и опитвам да усетя с кой от тях ще се чувствам най-удобно на въпросното място.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Допускали ли сте гафове с облеклото си и кога?
Да, разбира се. Когато бързам или, когато не съм преценил точното облекло за мястото, на което отивам.

Как бихте характеризирали своя личен стил на обличане?
Доста небрежен, бих казал. Прекалявам със скъсаните дънки и удобните дрехи. Затова обичам да смесвам леко стиловете. Например широки дънки с вталена риза. Това води до известен контраст, но от друга страна не си нито много спортен, нито много официален, което е интересно.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

В какво се проявява кичът в модата? Кога човек може да стане смешен с външността си?
Като следва неотлъчно модните тенденции, без да е намерил личния си стил. Много хора допускат тази грешка. Те търсят индивидуалността си изцяло по външен начин и се стремят към 100 процентното одобрение на другите. Не е необходимо това...

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Стилът на кои световни знаменитости Ви прави най-силно впечатление и защо?
Харесвам стила на Раян Гослинг, Брад Пит, Джони Деп. Няма да видите тези хора да следват неотлъчно модните тенденции, може да ги имат предвид, но са си изработили много силен индивидуален стил. Връщам се на това, което казах в началото – на никой нямаше да му пука за стила, ако не бяха нещата, които са постигнали в професията си.

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

НИКИ ИЛИЕВ: КЕЖУЪЛ ШИК И НАХОДЧИВИ КОМБИНАЦИИ

Снимки:
1. Ники Илиев със статуетката „БГ модна икона“.
Фото: Иван Коловос / Академия за мода
2. Проф. Любомир Стойков, Ники Илиев и Йоана Буковска-Давидова.
Фото: Антон Марков / Академия за мода
3. Носителите на приза „БГ модна икона 2017“: Ники Илиев, Капка Амзина, Илияна Захариева, Йордана Димитрова, Илиана Раева, Гала и Ники Кънчев, заедно с проф. Любомир Стойков.
Фото: Антон Марков / Академия за мода
4. – 12. Ники Илиев
Фото: Личен архив / Хайлайф
13. Ники Илиев и проф. Любомир Стойков на годишните награди „Знаменитост на годината“ – София – Планет клуб, 2018 г.
Фото: © Михаела Борисова / In Life



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing