Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

СКАНДИНАВСКИ ТИП СПАЛНЯ – НЕЩО РАЗЛИЧНО И СТИЛНО!

Скандинавският стил е много интересен. Той разчита на чисти форми и естествени цветове. Тъканите, от които се изработват елементите в дома, винаги са много фини. Стените изобилстват от всякакви украшения и снимки. Това е характерно за декора на скандинавските жилища.

В известен смисъл скандинавският стил си прилича с минимализма. И в двата стила се пести от украса. Място намират само най-важните неща. Когато правите промяна, не е необходимо да променяте целият вътрешен дизайн, няма нужда от нова боя за стените, нова мебелировка или подмяна на подовата настилка. Сменяте само малките неща и украсата, така излиза по-евтино и е много по-лесно.

Ако обаче не се задоволявате с малките промени, ще ви дадем някои съвети за промяна.

Направете стените бели. Представете си вашата спалня изцяло в бяло. Нещо от рода на цвят слонова кост например. Всички знаем въздействието на белия цвят и как той променя визуално пространството, като го разширява. Освен това внася чувство за чистота и свежест.

Поставете по-големи мебели. Заложете на неутралните цветове. Едно голямо легло с един голям гардероб ще променят обстановката изцяло. Ако жилището ви е малко, не слагайте тъмни мебели. Това важи особено, ако стените не са бели. Заложете на мебели със светли цветове.

Окомплектовайте вашите вещи. Трябва да умеете да подреждате вашите неща. Това е много важно в скандинавския стил. Всичко трябва да бъде на мястото си. Особено, ако имате малко жилище, където пространството е ограничено и искаме да спестим място. Използвайте всички ниши и скрити места, за които се сещате. Например под леглото - там можете да вградите специални чекмеджета за съхранение на вещи. Не забравяйте, че с времето вашите неща се трупат все повече.

Цветя, саксии, растителност... В скандинавският стил задължително присъстват цветя в саксия. На вас оставяме избора как да ги наредите и къде. Тяхното значение е ясно - да внесат живот в помещението и да подобрят амбиента.

 

Снимки:

1. – 3. Спални в скандинавски стил.

Фото:
снимка 1 - https://spalno-belyo.com/
снимка 2 - https://domo-tex.com
снимка 3 - https://e-alexandra.com



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing