Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

Натали Петкова

Винаги съм твърдяла, че един професионаен грим е 50% ръка, а останалите 50% материали. Независимо колко сте опитен или колко скъпи продукти имате, ако нямате останалите 50% да ги запълните – няма да се получи. Напоследък все по-често става „модерно“ да си в тази сфера и така лесно да изкараш курс, но истината е, че с това изкуство се раждаш, а в последствие развиваш с много практика. Никога не бих казала, че знам всичко и че няма какво още да науча – напротив, но мога да твърдя, че никак не е лесно да се работи с хора и това далеч не е перфектната работа.

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

Като професионален гримьор, „Ще издържи ли грима ми и колко?“ е въпрос, с който се сблъсквам всекидневно. Аболютно нормално е да бъде задаван, след като клиентът има големи очаквания за това, за което си плаща. Когато се захващаш с работа, която се извършва върху други хора, особено върху лицата им, трябва да си много внимателен и добре да подбираш качеството на продуктите си. Аболютно вярно е, че не всеки скъп продукт е „страхотен“ и не всеки по-нисък клас е „боклук“, но за тази преценка се изисква опит.

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

Материалите, с които аз работя, са основно най-висок клас козметика, които до ден днешен покриват и моите очаквания за издържливост. Това обаче далеч не означава, че мога на 100% да обещая, че на всяка дама, той ще бъде бетон на лицето й. Често гримирам жени за първи път и при положение, че не познавам тяхната кожа след подобна процедура, гарантирам единствено, че ще дам най-доброто от себе си и продуктите, за да издържи максимално грима. Важно е да уточня, че гримьорите няма как да знаем вашата реакция след това и колко ще се пипате, търкате или потите. Точно затова винаги търся обратна връзка с клиента, защото за мен тя е от огромно значение. Така мога да следя и сравнявам козметиката си и как тя действа на различните типове кожи.

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

Друго, което много често се забравя е поддръжката на лицето след грим. В дамската чанта присъствието на пудра, червило или гланц и сухи кърпички е задължително. По този начин се поддържа грима свеж и лицето сухо. Правенето на вечерен облик сутринно време е било винаги голяма драма, но искам да ви кажа, че ако спазвате инструкциите, които всеки ви препоръчва, няма да имате абсолютно никакъв проблем до следващата сутрин.

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

Затова, ако искате „най-издръжливия грим на света“, просто се доверете на човек, който ви е препоръчан, работи с професионална козметика и имате желанието да си го поддържате.

ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ГРИМА МИ И КОЛКО?

Снимки:
1. – 6. Макиаж.
7. – 8. Гримове.
Фото: Личен архив



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing