Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 100

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

* Актуалните проекти на театъра включват европейско турне, фестивал на българската драматургия и два дебюта на млади актьори

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

„Спектакълът трябва да има нравствени послания. Това е условието и изискването за спектаклите, които се играят на сцената на „Нов театър“ – НДК“, отбеляза Бойко Илиев и подчерта, че е важно какво театърът дава на хората, като им помага да излязат от „нравствената мътилка на живота“. Той обърна специално внимание на това, че българските автори и произведенията на родната драматургия не трябва да слизат от театралната сцена и именно те са в основата на репертоарната политика на „Нов театър“ – НДК.

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Една от основните цели на театъра е представянето освен на утвърдени и успешни български актьори, също така на талантливи млади артисти. В тази връзка Бойко Илиев представи и двете премиери на дебютиращи в театралното изкуство млади творци – моноспектакълът на Иван Рангелов – „Страсти Илиеви“ с автор Димо Дешев, който може да бъде гледан за първи път на 15 ноември и моноспектакълът на Кирил Михов – „Пикльото“ 20/18 с автор Калин Илиев, предвидена за началото на месец декември. „Младите хора ще дадат ново лице на театъра, свежест и живец, който ни е нужен. Те не се вписват в конюнктурата на българския театър, който не се промени през последните 30 години, но младите ще го променят.“ Пример за това е Иван Юруков с неговия моноспектакъл „Пилето, което казва Ку“.

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Актрисата Йоана Буковска-Давидова, която играе главната роля в спектакъла „Поручик Бенц“, където си партнира с Любомир Ковачев и Ивайло Захариев сподели, че за една календарна година имат рекорд от 30 изиграни спектакъла в национално турне с много силен интерес от публиката и пълни зали. Тя обяви, че предстоящото турне на представлението ще се състои от 15 януари до 15 февруари 2019 година в шест града в Европа – Виена, Мюнхен, Цюрих, Брюксел, Амстердам и Нюрнберг. Йоана Буковска-Давидова сподели в аванс, че подготвя иновативен интерактивен моноспектакъл, който ще се играе на сцената на „Нов театър“ – НДК и ще представлява комбинация между театър и кино с препратки към виртуалната и добавената реалност.

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Любомир Ковачев, на когото са поверени главните мъжки роли както в „Поручик Бенц“, така и в „Антихрист“, сподели някои свои мисли за образите му в двата спектакъла по световни класики, каквито са творбите на Емилиян Станев и Димитър Димов. „Важно е театърът, който правиш да има мисия. Ние не можем да променим хората, но можем да вкараме в тях бацил – да ги накараме да си задават въпроси и да помагаме на зрителите да развиват въображението си.“, сподели Любомир Ковачев, като отбеляза, че сцената на „Нов театър“ – НДК е „място, където се създава нов поглед към театъра.“. Той сравни  българската и френската театрална школа, която е завършил, като отбеляза, че френският театър не е действен като българския, а е театър на словото и родните актьори са по-добри, защото имат силен вътрешен заряд и мощ.

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Стефан Плачков – режисьор на спектакъла „Ла Комедия“, в който играе и главната мъжка роля, съобщи за новата възможност публиката да съчетае всяко от представленията с чаша вино и вечеря след като излезе от залата. Той обяви, че спектакълът ще се играе и в навечерието на новата година на 31 декември от 18:00 часа, когато зрителите могат да очакват приятни изненади и подаръщи. Стефан Плачков  сподели също, че „Трио Плачкови“ се подготвят за предпразнично турне във Франция от 10 до 19 декември.

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Билети на касите: Билетен център НДК 02 / 916 63 00;

„Нов театър“ НДК 02 / 426 39 56; www.newtheatre.bg

 

Снимки:

  1. Участниците в пресконференцията: Любомир Ковачев, проф. Любомир Стойков, Бойко Илиев, Йоана Буковска-Давидова и Стефан Плачков (от ляво на дясно).
  2. Бойко Илев, режисьор и директор на „Нов театър“ – НДК.
  3. Актьорите Йоана Буковска-Давидова и Любомир Ковачев.
  4. Стефан Плачков – режисьор на спектакъла „Ла Комедия“, в който играе и главната мъжка роля.
  5. Участниците в пресконференцията: Стефан Плачков Любомир Ковачев, Йоана Буковска-Давидова, Бойко Илиев и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).
  6. Проф. Любомир Стойков, Бойко Илиев, Йоана Буковска-Давидова и Любомир Ковачев (от дясно на ляво).
  7. Бойко Илиев и проф. Любомир Стойков.
  8. Йоана Буковска-Давидова и проф. Любомир Стойков.
  9. Любомир Ковачев, Йоана Буковска-Давидова и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).

Фото: Екатерина Титова  / От игла до конец 

 Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
 

Модерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи