Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

5 ПРАВИЛА ЗА КАЧЕСТВЕНА ГРИЖА ЗА ДАМСКИТЕ ОБУВКИ

*Дамските обувки са взискателни и очакват своята специална грижа, за да са в отлично състояние по всяко време.

Ако сте любителка на качествените и скъпи обувки, не бихте могли да си позволите те да се пълнят с прах и влага. Не е редно да занемарявате грижата за тях, независимо от цената им – тя трябва да бъде постоянна и старателна, за да ви гарантира отличното им състояние.

Как да ги съхраните сухи
Препоръчително е да избягване прекаленото мокрене, но изцяло да прескочите този момент, едва ли има как да се случи. Важно е да знаете, че сушенето трябва да става предимно на стайна температура. Не поставяйте дамските обувки върху отоплителни уреди, защото те могат да увредят кожата, да загубят добрата си форма, да се разлепят и т.н. Опасността да съсипете хубавите си токчета или ботуши е напълно реална и е по-удачно да си я спестите.

5 ПРАВИЛА ЗА КАЧЕСТВЕНА ГРИЖА ЗА ДАМСКИТЕ ОБУВКИ

Миризмите
Ако обувките не са създадени от материал на ниво, те бързо ще се вмирисват. Дори това да не е така, може да вземете някои мерки. Посетете най-близкия обувен магазин или потърсете за дамски обувки онлайн и попитайте за дишащи стелки. Те се отличават със своя дезинфекционен ефект, имат способността да абсорбират влагата и да стопират неприятните аромати. Бихте могли също да ръсите обувките си със сода за хляб. Оставяте ги така да престоят цяла нощ и на сутринта изчиствате излишното количество прах.

Промяна в кожата
Често се стига до отпускане, което може да се отстрани с помощта на течен парафин, намазан от вътрешната страна на обувката. Ако се наложи впоследствие, използвайте специален спрей за разтягане. Тук на помощ идват също глицеринът или гъшата мас, които могат да бъдат вкарани в употреба след сушене на обувките с цел омекване на кожата. Полагане на боя за обувки При моделите от естествена кожа подготовката за боядисване се състои в почистването с гъбичка.

Когато обаче изделията не са от кожа, а от нейни изкуствени заместители, нека почистването да става с парче мек плат. Нанасяйте боята внимателно и само в една посока, а ако сте затруднени, може да си закупите спрей, който ще ви улесни при процедурата и ще направи покритието по-равномерно. След изсъхването на първи слой, нанесете втори, за да се изравни напълно оцветяването във всички участъци.

Съхранение
Дори да не разполагате с дрешник, все трябва да предвидите някаква площ за прекрасните си обувки, където да ги подредите и да ги съхранявате през различните сезони. Попълвайте вътрешността им с мека хартия, за да запазвате цялостната им визия. Нека мястото, където искате да ги приберете, да бъде сухо и проветриво. Не позволявайте чифтовете да се тъпчат в тесни шкафове и чекмеджета, нито да стоят едни върху други. Нека всеки от тях да си има своя кутия, която да бъде прилежно надписана или да разкрива съдържанието, за да не губите време при търсене.

Снимки:
1. – Обувки „Чезаре Пачоти“ на висок ток.
Фото: https://www.cesare-paciotti.com/



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing