Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

КАМИЛА, СЪПРУГАТА НА ПРИНЦ ЧАРЛЗ, ПОСЕТИ ЛОНДОНСКАТА СЕДМИЦА НА МОДАТА

Ирина Танева

Специален гост на седмицата на модата в Лондон бе Камила, Дукесата на Корнуел, и втора съпруга на Принц Чарлз. Тя беше облечена в стилна тъмносиня рокля с бели ленти, дело на дизайнера Брус Олдфийлд.

Посещението на Камила беше изненада за мен и бях много приятно впечатлена, когато я срещнах в дизайнерските шоуруми през последният ден на модното събитие – 19ти февруари. Дукесата се запозна с всички дизайнери, които представиха свои творения в дизайнерските шоуруми. Дизайнерите й разказаха за своите вдъхновения и модни решения за сезон есен/зима 2019. След приятното посещение на шоурумите, Камила беше поканена от Каролин Ръш, изпълнителният директор на Британският Моден Съвет, на модното ревю на британската млада дизайнерка - Бетани Уилямс.

КАМИЛА, СЪПРУГАТА НА ПРИНЦ ЧАРЛЗ, ПОСЕТИ ЛОНДОНСКАТА СЕДМИЦА НА МОДАТА

Младата дизайнерка представи колекция облекла от материали, специално създадени от рециклирани вестници и органични остатъци. Уилямс използва още застояли в складовете прежди и деним, който вече е бил носен под формата на друг вид облекла. Моделите са изработени от комуна от жени, зависими от наркотични вещества, които като част от рехабилитационния си процес усвояват нови занаяти и техники за изработване на облекло. С колекцията си дизайнерката се опитва да подкрепи обучаващата програма и на жените в затвора Downview.

Камила подчерта, че обединяването на група хора под една идея е прекрасно, и заради промяната, която тя създава в живота на тези жени, заслужава да бъде наградена. От името на кралица Елизабет II-ра, дукесата връчи наградата за Британски Моден Дизайн на Бетани Уилямс. Наградата се връчва за втори пореден път, като първият, удостоен с нея лично от кралицата, е дизайнерът Ричард Куин. Наградата на Кралица Елизабет II инициира ролята на модната индустрия в обществото и тя ще бъде връчвана ежегодно на млад британски моден дизайнер, който демонстрира изключителен талант и оригиналност.

КАМИЛА, СЪПРУГАТА НА ПРИНЦ ЧАРЛЗ, ПОСЕТИ ЛОНДОНСКАТА СЕДМИЦА НА МОДАТА

Снимки:
1. – 2. Камила, Дукесата на Корнуел, по време на седмицата на модата в Лондон.
Фото: Личен архив



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing