Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

 

* Румяна Маринова и Кристина Несторова във фотосесия за колекция висша мода Attitude 2020

Силвия Тодорова

Дизайнерката София Борисова е вложила своето специално отношение към дрехата в най-новата си колекция висша мода ATTITUDE 2020. Тя ще бъде представена по време на ревю в началото на месец март. Модният спектакъл ще се състои в артистичното пространство на Софийска градска художествена галерия, където дизайнерката ще представи своите изкусни творения.

Доказаната креативност на трикратната носителка на „Златна игла“ на Академията за мода е високо ценена от модни критици, дизайнери, знаменитости и почитатели на изискания стил и извън пределите на България. Определяна като моден визионер София Борисова впечатли и последователно покори със самостоятелни ревюта през последните две години Рим, Париж и Виена. Наред с успехите на българската и международна модна сцена през 2018-та дизайнерката отпразнува 25-годишния юбилей на своята модна къща „Романтика фешън“. Традиционното ревю на София Борисова в началото на годината е сред най-очакваните модни събития. Най-новата колекция на дизайнерката включва три линии – бизнес, официална за червения килим и сватбена. Те са изработени от луксозни материи, ръчно обшити с бродерии и дизайнерски дантели виcша мода за 2020-та година. Самата София Борисова, наричана българската „царица на дантелите“ е допусната да работи с едно от най-известните дизайнерски ателиета за висша мода дантели в света, с което си партнират топ имена в бранша.

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

Красива фотосесия разкрива част от високото майсторство на дизайнерката, вложено в колекция ATTITUDE 2020. Пред обектива на фотографа Ивайло Станев с модните творения на София Борисова позират Румяна Маринова – лице на бизнес линията и Кристина Нестерова от „Визаж“. Техният грим е поверен на Грета Стефанова, а прическите им са дело на Мария Филоненко.

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

Умело съчетаните луксозни материии, дизайнерските дантели висша мода, както и техните детайли, превръщат роклите от колекция ATTITUDE 2020 в желани бижута, сравними с ценни произведения на изкуството. Вдъхновението на София Борисова идва от града на висшата мода – Париж с неговия лукс, блясък и модерен шик. На него е посветена сватбената линия, която носи името Paris by Night и в нея дизайнерката е претворила своите впечатления от атмосферата с величествените гледки и булеварди, романтичните местенца и красивите градини на Версай.

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

Роклите в колекцията са ефирни, леки, но същевременно пищни и обемни.

Силуетите са изчистени с премерен сексапил и силно вталени – подчертават перфектната фигура и носят усещането за втора кожа. Част от роклите преминават в силует А-линия с елегантна нотка на шик женствени рамена. Присъства и мечтана от много жени обемна, романтична кралска рокля с дълъг шлейф. Прозрачният гол гръб с множество фини презрамки е запазена марка в колекцията на дизайнерката. Тя залага също така на дълбоки деколтета, обточени с множество миниатюрни презрамки и ефектни ръкави.

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

Елегантните гащеризони са в различни комбинации и лек ретро стил от 70-те. Наред с фините дантели сред материите присъстват още: жакард, сатен, плисе, солеи, муселин, фин копринен тюл, естествена коприна, органза. Елегантната украса на облеклата включва ефектни бродерии, естествени пера и кристали. При цветовата гама София Борисова е заложила на класическите черно и бяло, червено, златно, небесносиньо, аква, вечният моден тъмно син цвят, също пепел от роза, както и налагащият се цвят масло или butter. Кораловото (Living Coral) – цветът на 2019-та според Pantone също присъства в колекцията като топъл и подходящ за лятото.

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

Създаването на индивидуална кройка за всяка дама, моделирането на дантелите и ръчната изработка на детайлите правят роклите на София Борисова уникални и неповторими. Нейната най-нова колекция висша мода ATTITUDE 2020 не прави изключение. И както самата дизайнерка обича да казва – всяка рокля е направена с много любов и специално отношение или Dresses made with ATTITUDE.

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

ИВАЙЛО СТАНЕВ С КРАСИВИ КАДРИ ЗА СОФИЯ БОРИСОВА

Снимки:
1. Дизайнерката София Борисова.
Фото: © Костадин Кръстев – КОКО
2. – 10. Колекция ATTITUDE 2020 на модна къща „Романтика фешън“.
Фото: © Ивайло Станев



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing