Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

SUMMER FASHION PARTY 2019: ЛЮБОВ, СТРАСТ И КРЕАТИВНОСТ

* Премиера на новата книга на проф. д.н. Любомир Стойков „100 срещи с мен“

Силвия Тодорова

Проф. д.н. Любомир Стойков ще представи своята най-нова книга „100 срещи с мен“ по време на традиционното лятно парти на Академията за мода в началото на месец юни във „Витоша Парк Хотел“. Премиерата на книгата и стилният ревю-спектакъл за Summer Fashion Party 2019 са по случай 65-ия рожден ден на популярния журналист и любим професор на няколко поколения студенти по журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн. В него ще участват носители на „Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брандове, както и студенти по мода на проф. Стойков.

Книгата „100 срещи с мен“ съдържа сто интервюта с проф. д.н. Любомир Стойков, публикувани в едни от най-качествените и престижни печатни и електронни издания в периода 1993 – 2018 г. Целта е да се представят компактно на читателите негови възгледи за културата, медиите, журналистиката, образованието, политиката, морала, нравите, чувствата, изкуството, красотата, стила, модата, лайфстайла, всекидневието и редица още теми – индивидуални и социални. Интервютата с проф. Стойков позволяват да се проследят в цялост динамиката на неговата мисъл през годините по ключови въпроси на съществуването. Книгата е структурирана в четири раздела: „Комуникация, медии и политика“, „Образование и академична дейност“, „Лайфстайл и мода“ и „Лична философия“. Встъпителните думи са на Максим Бехар, Ники Кънчев и Юлияна Дончева.

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Според тях, в новата книга личат отчетливо почтенността, професионализма и ясния изказ, придружен с тънко чувство за хумор (Максим Бехар), позицията и житейската философия на автора, който поставя цветни щрихи върху черно-белия противоречив български преход (Юлияна Дончева) и е своеобразно автоогледало на автора, който слага жалоните на добрия вкус, но и сам е жалон за оригинален стил (Ники Кънчев).

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

„Благодарен съм на колегите журналисти, които с точните си и значими въпроси ме вдъхновиха да се замисля над толкова важни страни на живота, културата и стила ни. Признателен съм им, защото те ми помогнаха да намеря нови отговори и да преосмисля възгледи и идеи, чрез които опознах още по-истински красотата и доброто, себе си и околния свят.“ – сподели в навечерието на премиерата на своята книга проф. д.н. Любомир Стойков.

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

В гала вечерта ще участват носители на „Златна игла” на Академията за мода, известни и утвърдени модни брадове, както и студенти по мода на проф. д.н. Любомир Стойков. Ревю-спектакълът ще открие луксозният бранд за мъжка мода Desizo Monni, отличен с приза „Златна игла 2019“ за модна къща на годината. Специални гости на събитието ще бъдат още носителите на „Златна игла“: Жана Жекова, София Борисова, Евгения Живкова, Иван Донев, Христо Чучев, Милка Александрова-Бучи, Аксел Харди, Радослава Лазарова, Елена Златева, Теодора Спасова и Николай Божилов. Радослава Лазарова, която стана „Най-добър млад дизайнер“ за 2019-та година, ще открие дамските дефилета с актуални официални и булчински предложения на модна къща „Блинк“.

Дебютна колекция ще представи младата дизайнерка Мариета Котова, която изучава моден дизайн в „Солънт Саутхемптън” в Южна Англия. Тя ще покаже дамска колекция „Възраждане“, вдъхновена от българската носия с елементи от глаголицата и куплети от стихотворения на български поети.

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Съвременна интерпретация на малката черна рокля с елементи от български шевици и специална символика ще предстви модният бранд МЕМЕ МОР с автор Венета Райкова. Антония Стоянова, дизайнер на модна къща IMANE ще покаже облекла от лятната колекция на бранда, в която са отразени най-новите модни тенденции. Свежи предложения от колекция „Островът на спокойствието“ ще представи Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look. Носителката на „Златна игла 2019“ за модна иновация – Аксел Харди – ще е подготвила специално за ревю-спектакъла на Summer Fashion Party 2019 колекция с авторски плетива – „Страстно лято".

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

За първи път в събитие на Академията за мода ще участва „Виктория Брайдал Студио“, ексклузивен представител на „Виктория Сопрано Груп“ с булчинска колекция „Любов в Париж". Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови ще покажат своите най-нови предложения дамска и мъжка официална мода от колекция Inspiration 2019. Сред студентите на проф. д.н. Любомир Стойков от Националната художествена академия, специалност „Мода”, които ще покажат свои произведения са: Ирина Матов (Сърбия), Ивана Стаменов (Сърбия), Александра Костадиноска (Македония), Давид Стояновски (Македония), Тао Цинюй (Китай), Лю Инджуин (Китай), Рима Юнис (Израел), Мирела Заркова, Лора Лилова, Мария Рупова, Карина Алексиева и Йоанна Шишкова. Ревю-спектакълът ще закрие дизайнерът Христо Чучев с булчински предложения от колекция „Розов диамант“.

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019 се реализира с любезното съдействие на: „Витоша Парк Хотел”, „Мартини“, Desizo Monni, „Мидалидаре Естейт“, „Агресия“, сладкарници „Неделя“, MAC Cosmetics, Hair Box, „Бюти клуб“ и „Рай кетъринг“.

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Summer Fashion Party 2019: любов, страст и креативност

Снимки:
1. – 2. Новата книга на проф. Любомир Стойков – „100 срещи с мен“.
3. Предложение на модна къща Desizo Monni.
Фото: © Desizo Monni
4. Вероника Стефанова с окля на модна къща „Блинк“.
Фото: © Ивомир Пешев
5. Предложение на модна къща IMANE с дизайнер Антония Стоянова.
Фото: © Теди Грозданов
6. Никол Предьова с тоалет на модна къща „Аксел Харди“.
Фото: © Нено Вълковски
7. Скица на младата дизайнерка Мариета Котова.
8. Мис България 2010 Ромина Тасевска с предложение от колекция „Островът на спокойствието“ на Диляна Матеева, дизайнер на Art.Look.
Фото: © Атакан Узун
9. Костюми на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови.
Фото: © Румен Петров
10. Рокля на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови.
Фото: © Ненко Вранков
11. Севдалина Дякова с рокля на модна къща МЕМЕ МОР с автор Венета Райкова.
Фото: Личен архив
12. Предложение на „Виктория Брайдал Студио“.
Фото: © Виктория Сопрано Груп
13. Мис България 2015 Марина Войкова с рокля от колекция „Розов диамант“ на дизайнера Христо Чучев.
Фото: © Костадин Кръстев-Коко



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing