Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Екзотично модно пътешествие с новата колекция на Диляна Матеева: „Островът на спокойствието“

Силвия Тодорова

За своята колекция „Островът на спокойствието“ Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look, се вдъхновява от богатата и екзотична природа на остров Мавриций. „Господ създал първо остров Мавриций и след това, по негово подобие, сътворил и рая“, казва Марк Твен.

Типични за острова са сините лагуни, белите и нежни пясъци, кораловите рифове бранещи от вълните, екзотичните разцъфнали цветя и дървета,  гигантските костенурки, красивите птици като мавританския червен кардинал и многоцветните папагали.

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Клошираните поли и панталони, изработени от многоцветни материи, напомнят за разцъфващата природа и зараждащия се живот. Нежно движещата се синя коприна е, като бурни сини вълни, а ръчно шитите цветни райета очертават силуета на тялото, също както лъчите на морския фар очертават пътя на изгубилите се в морето.

Не само флората, но и фауната може да бъде усетена и видяна в някои от ръчно изрисуваните аутфити. Цветни птици са „кацнали“ в унисон с изчистените линии и спокойно падащи коприна и памук.

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Гащеризоните, панталоните и полите са силно разкроени, което допринася за комфорта и свободата на движение, а роклите от своя страна нежно се „стичат“ по тялото, подчертавайки всяка женска извивка.

В колекцията „Островът на спокойствието“ дизайнерката Диляна Матеева съчетава цветове като: прасковен, няколко нюанса на синия цвят, жълто, червено, както и класическите бяло и черно. Използваните материи са различни видове коприна и памук, придаващи женственост, класа, но и носещи свобода и комфорт. Колекцията съчетава практичност и елегантност със спокойствие и свобода. Дори в по-деловите аутфити се усещат свободата и непокорството на природата, излизайки от очертанията на класическата визия посредством ръчни рисунки направени с акварелна техника, без да се стига до прекомерно използване на декоративни елементи.

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Art.Look

Снимки:

  1. – 16. Мис България 2010 Ромина Тасевска във фотосесия с предложения от колекция „Островът на спокойствието“ на Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look.

Фото: © Атакан Узун



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing