Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ГЕЛ ИЛИ ОБИКНОВЕН ЛАК

Предимствата на домашния маникюр

Последните десетина години станаха изключително разпространени салоните за красота, които предлагат гел лак. Той е предпочитан от много дами, и благодарение на своята дълготрайност, стана фаворит при избора на маникюр. Няма жена, която да не се наслаждава на красивия блясък с удоволствие, без притеснението, че и най-леката домакинска работа ще съсипе красивите нокти.

Какво е гел лакът?
Той представлява смес от обикновен лак и гел за моделиране. Динамичното ежедневие и балансирането между работа, домашни задължения и време за забавление е основната предпоставка за избора му.
Винаги е отпускащо да знаем, че с едно посещение в салона за процедури, можем да се сдобием с красиви нокти за минимум две седмици. Но и това иска своето време и планиране. Ето защо все повече представителки на нежния пол избират да си набавят необходимата техника за гел лак и да се справят с предизвикателството сами в удобството на домашните условия.

Прически

Мисията е възможна в домашна обстановка
Ако вече си имате любима маникюристка и не желаете да се разделяте с нея – добре, но ако искате да опитате сами да постигнете перфектен маникюр, докато си гледате любимото предаване у дома, още по-хубаво. Целта никак не е трудна. Ще се  наложи да направите една първоначална инвестиция, но след това няма да мислите много дълго време кога и как да си направите графика, за да вместите и посещението на салона за красота.

Необходими пособия

  • Най-важната и скъпа покупка е лампата за изпичане на лака. Цените и моделите са значително по-достъпни от преди няколко години. Важно е да съобразите дали желаете да използвате UV или LED вариант. Имайте предвид, че изпичането при първата ще отнема около 2 минути, докато при втория избор процедурата ще изисква само 30 секунди от вашето време.
  • Друго, без което няма да минете, е основният комплект за гел маникюр. Той включва обезмаслител, основа и топ лак. Понякога един продукт изпълнява ролята на последните две.

  • Няколко от любимите ви цветове ще са достатъчни за начало, докато постепенно обогатите колекцията си от лакове.
  • На последно място, но с първостепенно значение, е разтворителят. И лакочистител би могъл да ви свърши работа, но ще си спестите много мъки и чакане, ако инвестирате в последното. Той ще премахне гела значително по- лесно, тъй като е предназначен точно за това. Колкото по-малко пилите и чоплите лака от ноктите, толкова по-щадяща ще е процедурата за тях.

Дори да не сполучите от първия път, предизвикателството си заслужава. Радостта от усилията ще се изписва всеки път на лицето ви, щом си погледнете кокетните нокти. А едва ли има нещо по – удовлетворяващо сами да се справите, когато и както ви е угодно.

Снимка:
1. Лак за нокти от AgoraBBeauty
Фото: AgoraBBeauty



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing