Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО ЗА АКСЕСОАРИТЕ В МЪЖКИЯ ГАРДЕРОБ

Италианският дизайнер и стилист създава мъжко облекло по мярка, съобразено с личността и дава персонални съвети за стил на мъже от различни точки по света. Какви са според Maestro di eleganza Алберто Веделаго тайните на елегантността, свързани с аксесоарите? Кой аксесоар има най-голямо значение за мъжката визия? Как се съчетават правилно обувки, колан, чорапи, часовник, очила – съветва Алберто Веделаго.

„Аксесоарите са кошмар за мъжете. Това е в резултат на мисълта, че смяната на един аксесоар може да промени цялостно стила и визията на костюма.“

Обувките

Обувките са много пренебрегвани от мъжете, а всъщност, те са от най-голямо значение за визия. Препоръчително е да бъдат ръчно изработени от телешка кожа и с подметка от естествен каучук – материали, които позволяват на крака да диша.

Черната обувка с връзки е консервативна и по-формална, докато кафявата, с или без връзки, е по-спортна и подходяща за всекидневни ситуации. Бежовото и синьото като цветове, както и велурът като материал са подходящи за топлите месеци.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Коланът

Добре е коланът и обувките да са изработени от един и същ материал. Например комбинацията от крокодилски колан и обувки „Кларкс“ не допринася много за стилна визия на притежателя си.

Ако обувките са цветни, тогава коланът не трябва да бъде в същият цвят. И обратното – ако изберете цветен колан, съчетайте го с черни обувки.

Вратовръзката

Обикновеният възел е най-добрият избор. Тъй като са много големи, възлите тип „Уиндзор“ вече не са на мода, освен ако не са използвани за много официален повод (нищо чудно, че носят името на английският херцог).

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Кърпичката

Джобната кърпичка се съчетава добре с официален костюм. В този случай тя трябва да е изработена от по-твърда материя и е най-добре да бъде издърпана над джоба. Когато е съчетана със спортни сака, кърпичката трябва да бъде сгъната в формата на триъгълник.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Ръкавелите

Риза с копчета за ръкавели придава застаряващ вид на притежателя си. Ако ръкавелите се носят правилно, обаче, могат да придадат характер с доза „маниер“.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Часовникът

Моят съвет е да не носите прекалено изпъкващ часовник с елегантен костюм. Ако е винтидж, това би било много по-добър избор. А защо не и джобен часовник?

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Очилата

Най-добре е очилата да си отиват с костюма. Например цветните рамки биха си отивали с оранжево сако.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Снимки:
1. Алберто Веделаго във Венеция.
Фото: © Архив на Алберто Веделаго/ © ACCADEMYA
2. Алберто Веделаго с обувки, създадени от „Академия“ (ACCADEMYA).
Фото: Личен архив на Маурицио Санджинето / „Академия“ (ACCADEMYA)
3. – 6. Избрани моменти от лекция на Алберто Веделаго.
Фото: In Life

Източник: Vedelago, Alberto. Return ticket to suit and tie. Italy, 2015.

Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing