Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Кейт мос - хероиновият шик на славата

* Днес британската манекенка печели повече в сравнение с доходите й отпреди скандала с наркотиците

Кейт Мос е една от най-противоречивите личности на световната модна сцена. Превърналата се в икона британска манекенка успява да провокира общественото мнение още с появата си в полезрението на медиите. Слабата фигура, пристрастеността към наркотиците и бурният личен живот са запазена марка на топмодела. Това, което прави най-силно впечатление, обаче, е умението на британката да извлича максимална полза от всичко, което й се случва.

Кейт МосКейт Мос в първата си фотосесия, наречена “Третото лято на любовта”Кейт Мос в първата си фотосесия, наречена “Третото лято на любовта”

Кейт Мос е родена на 16 януари 1974 г. в южната част на Лондон. Майка й е мениджър на бутик, а баща й работи като чиновник на летището. Кейт има двама братя и една сестра. Родителите й се развеждат, когато е на 13 години. На следващата година Сара Дукас (основател на “Сторм Модел Мениджмънт”) забелязва 14-годишната Кейт на летище “Кенеди” в Ню Йорк. Кариерата на британката стартира с черно-бяла фотосесия за списание “The Face”, наречена “Третото лято на любовта”. Следват редица ангажименти, но през 90-те години на миналия век Кейт Мос се превръща в анти-супермодел, в противовес на актуалните тогава Синди Крауфорд, Клаудия Шифър и Наоми Кембъл, които са известни със заоблените си фигури.

През 1993 г. Кейт Мос участва в реклама на “Келвин Клайн”, където се снима гола. Така тя предизвиква редица коментари относно слабата си фигура. Голото й тяло провокира дори реакцията на Бил Клинтън, който е президент на САЩ по това време. Той се изказва против растящата тенденция за т.нар. “хероинов шик”.

Топмоделът в реклама на “Келвин Клайн”Ботушите до глезена на “Марк Джейкъбс”

Кейт Мос успява да впечатли модната индустрия въпреки слабостта си и факта, че не е достатъчно висока за модел. Днес, когато е на 33 години, тя е на върха на славата си.

Кейт предпочита чантите на “Баленсиага”Освен топмодел, Кейт Мос е и световна модна икона. Тя е печелила редица награди за стилната си визия, в това число и тази на “Съвета на модните дизайнери в Америка”. През последните години тя популяризира различни тенденции, които налагат световноизвестните модни дизайнери, като се появява с техни модели на публични места - ботуши до глезена на “Марк Джейкъбс”, шалче на главата на Алекзандър Маккуин, чанти на “Баленсиага”. Тя отново връща на мода коланът, който пристяга силно талията.

Кейт Мос е участвала в рекламни кампании на едни от популярните марки в модния бранш – “Гучи”, “Долче и Габана”, “Версаче”, “Роберто Кавали”, “Шанел”, “Диор”, “Ив Сен Лоран”, “Бърбъри”. Тя се е появявала 24 пъти на корицата на британското издание на сп. “Вог”, а сп. “W” я обявява за своя муза. Работила е с най-добрите модни фотографи като Марио Соренти, Стивън Клайн, Юрген Телер. Всепризнатият майстор на обектива Марио Тестино обявява Кейт за своя любимка и започва да налага нейния типаж във фотосесиите си.

Топмоделът попада често в обектива на британските таблоиди и заради бурния си личен живот. Връзката й с рокаджията Пийт Дохърти, съмненията за анорексия и кокаиновият скандал са най-честите теми, които медиите коментират.

Топмоделът в реклама на “Версаче”4.Кейт Мос е рекламно лице на известния парфюм на “Шанел” “Коко мадмоазел”Британската манекенка се е появявала 24 пъти на корицата на британското издание на сп. “Вог”

На 15 септември 2005 г. лондонският вестник “Дейли Мирър” публикува на първата си страница снимка, показваща Кейт Мос, която употребява кокаин. Това се случва в звукозаписното студио, където по това време записва групата на Пийт Дохърти. За кратко време, всички марки, на които Мос е рекламно лице прекратяват договорите си с нея. Кейт се обръща към хората, които е наранила с публично извинение: “Поемам пълна отговорност за постъпките си. Бих искала да се извиня на всички, които съм огорчила с моето поведение. То се отрази зле на моето семейство, на приятелите ми, на моите бизнес-партньори”.

Британската манекенка се е появявала 24 пъти на корицата на британското издание на сп. “Вог”Британската манекенка се е появявала 24 пъти на корицата на британското издание на сп. “Вог”Списание “W” обяви Кейт за своя муза

Въпреки скандала обаче, не всички се отказват да работят с нея. “Диор” продължава рекламната си кампания с участието на Мос. Тя се появява и на корицата на ноемврийския брой на сп. “W”. Редица звезди се застъпват за нея, сред които топмоделите Наоми Кембъл, Хелена Кристенсен, френската актриса Катрин Деньов, Джони Деп. Забележителна е подкрепата, която й оказва британският дизайнер Алекзандър Маккуин – в края на свое ревю той излиза на сцената с тенска, на която пише “Обичаме те, Кейт!”.

Лондонският вестник “Дейли Мирър” публикува на първата си страница снимка, показваща Кейт Мос, която употребява кокаинСледва лечение в клиника за нарокмани – нещо, с което Пийт Дохърти не успява да се справи. Това е причината Кейт да се раздели с него.

Въпреки скандала, “Диор” продължава сътрудничеството си с Кейт МосДванадесет месеца след кокаиновия скандал Кейт Мос прави супер успешно завръщане на голямата сцена с 18 нови договора със световни гиганти сред които “Римел”, “Върджин Мобайл”, “Диор”, “Луи Вюитон”, “Роберто Кавали”, “Стела Маккартни”, “Булгари”, “Шанел”, “Никон”, “Версаче”, “Келвин Клайн джийнс” и др. В сътрудничество с Кейти Ингланд тя прави и първата си колекция за “Топ шоп”, срещу хонорар от £3 млн. Колекцията от 50 модела включва <а href="https://www.fashion.bg">дрехи, чанти, обувки и колани. Кейт Мос налага тесните джинси, мини рокли с едно рамо, тениски с избродирана буква “К”. Отзивите за колекцията на Кейт Мос не са еднозначни. Британската модна критика сипе ласкави коментари, докато “Ню Йорк Поуст” я обявява за дупликат на собствения гардероб на топмодела. Основната критика е, че облеклата са подходящи единствено за много слаби момичета, а реалните жени не могат да ги носят.

Името на Кейт Мос се появява и в най-различни класации. Тя заема осмо място в класацията “25-те най-сексапилни жени на 2004 г.”, осмо място в класацията на сп. “Максим” за петдесетте най-сексапилни жени за 1999 г. и 22 място в класацията на сп. “FHM” за стоте най-сексапилни жени за 1995 г. В юбилейния си 150-ти брой мъжкото списание “Арена” я обявява за най-сексапилната жена. През юли 2007 г. списание “Форбс” я класира на второ място в класацията за най-богати супермодели със спечелени $9 млн. за изминалата година. Пак според сп. “Форбс” днес Кейт Мос печели повече, в сравнение с доходите й отпреди кокаиновия скандал.

Кейт Мос в реклама на “Булгари”Кейт Мос в реклама на “Роберто Кавали”Кейт Мос за “Топ шоп”

Източник: Wikipedia

Снимки:
1.Кейт Мос.
Фото: www.stuff.co.nz
2.– 3. Кейт Мос в първата си фотосесия, наречена “Третото лято на любовта”.
Фото: www.bbc.co.uk
4.Топмоделът в реклама на “Келвин Клайн”.
Фото: www.answers.com
5.Ботушите до глезена на “Марк Джейкъбс”.
Фото: www.people.com
6.Кейт предпочита чантите на “Баленсиага”.
Фото: www.luxlux.pl
7.Топмоделът в реклама на “Версаче”.
Фото: www.frillr.com
8.Кейт Мос е рекламно лице на известния парфюм на “Шанел” “Коко мадмоазел”.
Фото: forum.doctissimo.fr
9.– 11. Британската манекенка се е появявала 24 пъти на корицата на британското издание на сп. “Вог”.
Фото: www.answers.com, www.lisaeldridge.com
12. Списание “W” обяви Кейт за своя муза.
Фото: www.underconsideration.com
13. Лондонският вестник “Дейли Мирър” публикува на първата си страница снимка, показваща Кейт Мос, която употребява кокаин.
Фото: www.icnme.com
14. Въпреки скандала, “Диор” продължава сътрудничеството си с Кейт Мос.
Фото: www.casafree.com
15. Кейт Мос в реклама на “Булгари”.
Фото: www.verycool.it
16. Кейт Мос в реклама на “Роберто Кавали”.
Фото: www.underconsideration.com
17. Кейт Мос за “Топ шоп”.
Фото: www.verycool.it

Видео:
Кейт Мос в реклама на “Върджин”
Кейт Мос в реклама на “Римел”
Кейт Мос в шоу на Алекзандър Маккуин



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
Коментари от други потребители
Katy:
12 Януари
00:24
PO DQVOLITE, OBICHAM Q !!!!!!!!!!!!!!!!! PRO-ANA FOREVER !!!!!!!!!
Sergei:
8 Ноември
11:44
Az puk haresvam v Kate Moss buntarstvoto i tova, che e nepukistka

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing