Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Триумфалното завръщане на диадемата

Силвия Мадина

Косата е огледало на нашето здраве и жизненост, за това е много важно да я поддържаме хубава и бляскава. Аксесоарите за коса са много и разнообразието от тях е огромно, но безспорно един от най-практичните и красиви украшения е диадемата. Тя се завърна от миналото и отново триумфира в модните тенденции.

Диодит I-виПринцеса Даяна

В древна Гърция диадемата се е използвала като награда на тези, които побеждавали в игрите, а в Рим я използвали императорите. Диадемата (от гр. “διάδημα” – вързвам) в миналото се е носила само от най-знатните и значими личности като символ на сила, слава и красота. Древните източни царе, както и по-късно управниците в Египет, Гърция и Рим залагали на пищно украсените диадеми и ленти за коса, за да подчертаят величието си. По времето на Ренесанса бижутата и украшенията за коса се оформят като най-важния детайл в цялостното облекло.

Диадеми

ДиадемиВ наши дни куп модни къщи и дизайнери налагат диадемата и различните видове ленти за коса като стилен женски аксесоар. Дизайнери като “Mоскино”, “Долче и Габана”, “Валентино” залагат на венчето, като го олицетворяват в своите модели за лятото. Творенията им се появяват в разнообразни форми, цветове и стилове. “Валентино” залага на пищните и сложни форми, а “Бърбъри” акцентира върху хипи-влиянието чрез разтегателни материи и прегънати шалчета, покриващи ушите. “Прада” пък надминава всички очаквания с инкрустирани камъни в тъканите на тюрбани и шалове за глава, в които се долавя носталгичният блясък на 40-те години на миналия век.

ДиадемиСлънцето напомня за наближаването на пролетта и лятото и за свежите тенденции на топлия сезон. Този древен аксесоар днес се завръща и е един от най-модерните и шикозни аксесоари за сезона. Диадемата е както практична, така и величествена. Тя придава стил и завършеност на прическата ви и е заключителен елемент за перфектна визия. Ако искате да сте в крак с модните тенденции и да сте забележими носете диадема.

Диадемата има много свои разновидности, ето защо винаги можете да немерите подходяща за тоалета и визията си. Тя може да се носи както на работното място, на плажа, в дискотеки и барове, така и на по-изискани места и официални случаи.

Диадемата е много подходяща за хора без бретон, тъй като прибира косата им назад и по този начин тя не им пречи. Днес много модерно е носенето на диадема и от момичета с бретон. Диадемата се поставя над него и прави визията невинна и в същото време изискана.

ДиадемиДиадеми

Материите, от които се правят диадемите, са многообразни – кожа, лак, плат, кадифе, пластмаса. Те могат да са с метални орнаменти, камъни, мъниста или панделки. Цветовото разнообразие предразполага към събирането на цяла колекция от този кокетен аксесоар.

ДиадемиДиадеми

Диадемата е омагьосала известните личности и може да се забележе като неразделна част от прическите както на Парис Хилтън и Никол Ричи, така и на Опра Уинфри, Мадона, Джесика Алба и Ванеса Хъджънс. Тя придава несравнимо усещане за свежест, невинност, закачливост и дъх на дворцова пищност и великолепие.

Парис ХилтънВанеса Хъджънс, Никол Ричи, Джесика Алба

Снимки:
1. Диодит I-ви с диадема от бяла панделка, символ на елинското величие.
Фото: www.wikipedia.org
2. Принцеса Даяна със своята величествена диадема.
Фото: www.englishmonarchs.co.uk
3. – 9. Диадемите могат да са в различни цветове и десени, с различни декорации и орнаменти.
Фото: www.eroll.co.uk
10. Парис Хилтън.
11. Ванеса Хъджънс.
12. Никол Ричи.
13. Джесика Алба.

Източник: www.wikipedia.org, www.about.com



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
Коментари от други потребители
Ваня:
2 Март
12:52
Диадемата никога не е излизала от мода, но е факт, че сега има по-силен интерес към нея

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing