АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО: „БЪДЕЩЕТО Е НА ПЕРСОНАЛИЗИРАНАТА ДРЕХА“

АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО: „БЪДЕЩЕТО Е НА ПЕРСОНАЛИЗИРАНАТА ДРЕХА“

* Maestro di Eleganza представи мултимедийна лекция на тема: “Модерният мъж: персоналният стил за успеха“

Силвия Тодорова

Мултимедийната лекция на тема: „Модерният мъж: персоналният стил за успеха“ на световноизвестния италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго се състоя на 24 октомври в артистичното пространство на бар-галерия „Каре-Арте“. Организатор и модератор на лекцията бе проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, със съдействието на литературен клуб „Чети с нас“ и Калина Паскалева. Лекцията на Алберто Веделаго уважиха утвърдени и млади дизайнери, представители на медиите, на артистичните и бизнес среди, сред които: Саня Борисова, Есил Дюран, Вяра Георгиева, Ради Орцева, Диляна Матеева, Ирина Матов (Сърбия), Давид Стояновски (Македония) и др.

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

По време на лекцията, посветена на връзката между персоналния стил и успеха, Алберто Веделаго акцентира на въпроса как елегантността придава стойност на мъжа и му носи повече успех в личен и професионален план. Той отбеляза, че: „Бъдещето е в това всичко да е максимално персонализирано“ и също, че: „Можем да бъдем елегантни без задължително да сме облечени с костюм, но е важно да избираме дрехите според това какви сме ние отвътре“. Не може да не се съгласим и с философията на маестро Веделаго подчерта: „Под сакото стои едно човешко същество, което също трябва да е удовлетворено“.

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго акцентира още на това, че враг номер едно на елегантността е „старият гардероб“. Той обърна внимание и на някои проблеми, свързани с масовото производство, като ниското качество на изработка и на материите, които нерядко предизвикват алергии. В края на лекцията бяха демонстрирани и някои качествени платове. „Много хора си мислят, че поръчковата дреха е скъпа услуга, но това не е съвсем така. Понякога е еднакво или малко по-скъпо отолкото да отидем в хубав магазин, но разликата е съществена.“ Алберто Веделаго приведе различни примери от своята практика, като сподели, че дори има случаи на мъже, мотивирани да отслабнат, след като са усетили комфорта на дрехите, които изразяват тяхната личност. Той сподели също и конкретни съвети – „хапчета за елегантност“, които подробно е описал в първата си книга. Алберто Веделаго обяви, че вече е готова и втората му книга, която предстои да бъде представена и в България съвместно с проф. д.н. Любомир Стойков. „Благодарение на творци и стилисти като Алберто Веделаго, облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален.” - сподели проф. Любомир Стойков.

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

След 30 години опит на международната модна сцена Алберто Веделаго основава своя бранд ACCADEMYA /„Академия“/ и се посвещава на това да създава индивидуална елегантност за всеки мъж. Той е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия – за да помага на мъжете да откриват тайните на елегантността. Веднъж месечно той идва и в ателието си в София, за да помага на българските мъже да открият своя собствен стил и предимствата на персонално създадения костюм, който придава стойност.

Маестро Веделаго е създател на иновативен метод, с който сътворява дрехи, вземайки не само „физическите” мерки на своите клиенти, но също и тези на тяхната личност. Той определя себе си като Personalitailor – „шивач на личността“, защото при персоналното създаване на дрехата се съобразява с индивидуалността, характера и вътрешния свят на човека. Алберто Веделаго е убеден, че най-ценното, което прави е да помага на мъжете сами да открият и да създадат своя стил. Това важи както за хора като Фабио Ламборгини, който се доверява за външния си вид на маестро Веделаго, така и за предприемачи и представители на различни политически, бизнес и културни среди.

Снимки:
1. Maestro di Eleganza Алберто Веделаго.
2. Алберто Веделаго и проф. Любомир Стойков.
3. Алберто Веделаго, Саня Борисова, Есил Дюран и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).
4. Есил Дюран и Алберто Веделаго.
5. Саня Борисова и проф. Любомир Стойков.
6. Проф. Любомир Стойков, Вяра Георгиева и Алберто Веделаго (от ляво на дясно).
7. Проф. Любомир Стойков, Калина Паскалева, Алберто Веделаго и Калин Стойков.
8. Алберто Веделаго и проф. Любомир Стойков.
9. Момент от лекцията на Алберто Веделаго.
Фото: © Хайлайф / От игла до конец


Коментари (0)Прочетено: 396 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 97, Октомври 2018

МОДЕРНИЯТ МЪЖ: ПЕРСОНАЛНИЯТ СТИЛ ЗА УСПЕХА МУЛТИМЕДИЙНА ЛЕКЦИЯ НА MAESTRO DI ELEGANZA АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО

 

Мултимедийната лекция на тема: „Модерният мъж: персоналният стил за успеха“ на световноизвестния италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго акцентира на въпроса как елегантността придава стойност на мъжа и му носи повече успех в личен и професионален план.

След 30 години опит на международната модна сцена Алберто Веделаго основава своя бранд ACCADEMYA  /„Академия“/ и се посвещава на това да създава индивидуална елегантност за всеки мъж. В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия – за да помага на мъжете да откриват тайните на елегантността. Веднъж месечно той идва и в ателието си в София, за да помага на българските мъже да открият своя собствен стил и предимствата на персонално създадения костюм, който придава стойност.

Световният гуру на мъжкия стил е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. Тази мисия включва и неговите публични и индивидуални лекции, които целят да разкрият както технологичните тайни на италианския персонално ушит костюм и предимствата на материалите с високо качество, така и концепцията за елегантността на самия Maestro di Eleganza Алберто Веделаго. „Да слушаме как Алберто говори за италианския стил е като да слушаме философ, защото той не ни учи какво да носим, а ни показва как да бъдем уверени в своите дрехи и да се чувстваме комфортно в тях.“, споделя Масимо Гава на страниците на Dante Magazine.

Проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, организатор и модератор на лекцията споделя: „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален...”

Маестро Веделаго е създател на иновативен метод, с който сътворява дрехи, вземайки не само „физическите” мерки на своите клиенти, но също и тези на тяхната личност. Той определя себе си като Personalitailor – „шивач на личността“, защото при персоналното създаване на дрехата се съобразява с индивидуалността, характера и вътрешния свят на човека. Алберто Веделаго е убеден, че най-ценното, което прави е да помага на мъжете сами да открият и да създадат своя стил. Това важи както за  хора като Фабио Ламборгини, който се доверява за външния си вид на маестро Веделаго, така и за предприемачи и представители на различни политически, бизнес и културни среди.

 

Снимки:

  1. Алберто Веделаго / Фото: © Bob Krieger
  2. Фабио Ламборгини и Алберто Веделаго

Фото: Личен архив на Маурицио Санджинето / © ACCADEMYA

  1. Проф. Любомир Стойков и Алберто Веделаго

Фото: © Хайлайф / От игла до конец


Коментари (0)Прочетено: 414 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 97, Октомври 2018

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

Ивана Стоянова

Факт е, че сестрите Кардашиан – Дженър са една от основните теми в сферата на лайфстайла и модата. Това е напълно нормално, имайки предвид, че са израстнали в семейството на Крис Дженър. Отговорна за тази популярност по- конкретно е Ким Кардашиан, която привлече общественото внимание с порно клип и приятелството си с Парис Хилтън. Но кой би предположил, че в историята първа ще се разпише именно най-малката сестра от клана?

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

Наскоро Кайли Дженър стана най-младият човек, който някога е получавал място в класацията за „Най-богатите, самоиздигнали се жени в Америка” на „Форбс”. Списанието прогнозира, че имуществото на Кайли възлиза на 900 милиона долара и че ако успее да изкара още 100 милиона през следващата година, ще е най- младият милиардер раждал се някога, изпреварвайки дори Марк Зукърбърг. „Кендал и аз бяхме постоянно заедно, искахме да правим всичко заедно и бяхме като отбор. И тогава тя започна да се занимава с моделство, това беше нейното нещо, а аз започнах да правя мое собствено нещо. Просто много искам да бъда бизнес дама”, обяснява Кайли в интервю.

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

Тези новини доведоха до множество противоречиви и дори комични реакции от страна на нейните фенове. Някои се заеха с това да ѝ помогнат да събере необходимата сума, като един от тях стигна твърде далеч, създавайки фонд „Да помогнем на Кайли Дженър за стигне до милиард”. В описанието създателят пише: „Не искам да живея в свят, в който Кайли Дженър няма милиард долара. ТРЯБВА ДА СЪБЕРЕМ 100 МИЛИОНА, ЗА ДА Ѝ ПОМОГНЕМ. МОЛЯ, РАЗПРОСТРАНЕТЕ НОВИНАТА, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е!”. Шега или не, е факт, че вече близо 200 човека са се включили в тази инциатива. Това е абсурдно, като се има предвид, че пълното финансиране на кампаниите в този сайт, често е на живот и смърт. Това, разбира се, получи и своето отражение в главната комуникационна платформа – Туитър. Имаше много дебати и по въпроса какво значи „самoиздигнала се” в случая на Кайли, като се отбележи финансовата сигурност и популярността, която семейството ѝ предоставя. Но с успеха на „Кайли Козметикс“ не е за отричане, че тя рано или късно ще премине прага от милионер към милиардер.

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

„Наивно е и мързеливо да се мисли, че бяла жена, родена в слава и принадлежаща към висшата класа – жена с известна фамилия, привидно безкраен капитал, с който да разполага, сигурност и изобилие от ресурси, е модел за „самоиздигнал се” човек и история за успех, която представя американската мечта”, казва Емералд Пелът от „Космополитън“. Дори Dictionary.com не можа да устои на възможността да пусне подигравателен пост в Туитър: „Самоиздигнал се значи да успееш в живота без помощ." Други пък изобщо не смятат, че „Кайли Козметикс” струва 800 милиона. Според тях, „Форбс” изчислява цената на компанията като взима 8 пъти стойноста на текущите ѝ печалби, което е твърде висока сума за този бранд и никой не би проявил интерес да го купи. Все пак нищо не може да се каже предварително.

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

Най-големият дебат обаче си остава фактът, че козметичната ѝ линия не е творение на млада жена, която започва от дъното и рискува всичко. Кайли е по- скоро най-късният продукт на империята Дженър / Кардашиан – оправлявана от Крис Дженър. В историята си „Форбс” подчертава, че майка ѝ „се оправя с всички бизнес въпроси”, докато Кайли предимно „позира за селфита, със заглавия, обясняващи с кои сенки от „Кайли Козметикс” се е гримирала”. Освен в козметичната компания, „мама Дженър” има голямо участие и в кариерите на осталите си деца, които също се радват на изключителна популярност и големи финансови възможности.

Ким Кардашиан – 350 мил. долара
Клои Кардашиан – 40 мил. долара
Кортни Кардашиан – 35 мил. долара
Кендал Дженър – 30 мил. долара
Роб Кардашиан – 10 мил. долара

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

КАЙЛИ ДЖЕНЪР: „МНОГО ИСКАМ ДА БЪДА БИЗНЕС ДАМА”

Снимки:
1. – 2. Снимки на Кайли Дженър за списания „Форбс”.
Фото: © JAMEL TOPPIN /
https://www.forbes.com
3. – 6. Скрийншотове, свързани с фонда Кайли.
Фото: https://www.gofundme.com ; Twitter / EMMUHLXY /
https://twitter.com/emmuhlxy/
Twitter / CIORSTAIDHC /
https://twitter.com/CiorstaidhC
Twitter / MICHAELD_ANGELO /
https://twitter.com/MichaelD_Angelo
7. – 9. Продукти на „Кайли Козметикс”.
Фото: снимка 7 – Instagram / KYLIE JENNER / https://www.instagram.com/;
снимка 8 – Instagram / KYLIE JENNER / https://www.instagram.com;
снимка 9 – Instagram / KYLIE JENNER /
https://www.instagram.com/p/;
10. Пост на Dictionary.com в Туитър.
Фото: https://twitter.com/dictionarycom
11. – 12. Снимки на Крис и Кайли Дженър, промотиращи „Кайли Козметикс”.
снимка 11 – Instagram / Kylie Jenner / https://www.instagram.com/
снимка 12 – Snapchat / Kylie Jenner / https://www.allure.com/story/
13. – Снимка на 5те сестри от клана Кардашиан – Дженър и майка им.
Фото: E! Entertainment Television/ Photofest ;
https://www.hollywoodreporter.com
Източници:
https://www.cosmopolitan.com/
https://www.gofundme.com/let039s-get-kylie-jenner-to-a-billion
https://hellogiggles.com/news/kylie-jenner-gofundme-billionaire-twitter/
https://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/models/kylie-jenner-net-worth/
https://www.vox.com/2018/7/13/17568328/kylie-jenner-billionaire-forbes-backlash
https://www.cnbc.com/
https://www.independent.co.uk/
https://www.forbes.com/sites/
https://www.eonline.com/shows/


Коментари (0)Прочетено: 757 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 97, Август 2018

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 96:
ДВА МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА ДАМСКА ЧАНТА ВТОРА УПОТРЕБА
   БРОЙ 94: Алберто Веделаго с ексклузивна лекция за мъжкия стил
   БРОЙ 92: Кафе Кимбо в България
   БРОЙ 87: АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО: „MAESTRO DI ELEGANZA”
   БРОЙ 86: BEGE EXPO 2016

 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи