АЛЕКСАНДРА ШУЛМАН СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ „ВОГ“

АЛЕКСАНДРА ШУЛМАН СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ „ВОГ“

Александра Шулман, главен редактор на британския „Вог“ за повече от 25 години, се оттегля от поста си това лято. "Въпреки, че имам няколко месеца, за да се аклиматизирам към идеята, че напускам „Вог“ – това не прави момента на обявяването му по-малко тъжен. Имала съм невероятната привилегия да се грижа за такова голямо списание много дълго време и да работя с толкова хора през тези години, които са направили опита ми изключително интересен и богат“, казва Шулман.

АЛЕКСАНДРА ШУЛМАН СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ „ВОГ“

„Алекс е най-дълго управляващия и най-успешен редактор на „Вог“ в неговата 100 годишна история", каза Никола Колридж, управляващ директор на Condé Nast Великобритания. „Тя е на върха на кулата на британската модна преса по време на целия си мандат. Превъзходен журналист и редактор, който разбира от работата си и е пример за подражание с невероятни качества, въображение, трудолюбие и проницателност. Алекс е брилянтен лидер и ценен приятел на толкова много от нас. Невъзможно да се изрази с няколко думи приносът й за „Вог“, Condé Nast и британската модна индустрия“, допълва Колридж. Александра Шулман поема кормилото на „Вог“ през 1992 г., насочвайки го към период на голяма промяна. Преди това е работила в GQ, „Сънди Телеграф“, Tatler и Over-21. Нейният дългосрочен колега и управляващ редактор на „Вог“ – Франсис Бентли – също обяви, че ще се оттегли от поста си това лято.

Снимка:
1. Александра Шулман.
Фото: © Rex
Източник: http://www.vogue.co.uk/article


Коментари (0)Прочетено: 1704 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Февруари 2017

„КАРВЕН“ С НОВ ТВОРЧЕСКИ ДИРЕКТОР

„Карвен“ назначи Серж Руфо за творчески директор на модната марка след напускането на дизайнерското дуо Алексис и Ейдриън през октомври миналата година. Преди да заеме новата си длъжност, Руфо беше помощник дизайнер почти 10 години в „Кристиан Диор“, а след напускането на Раф Симънс той за кратко пое кормилото на модния гигант заедно с Люси Майър, преди поста да поеме Мария Грация Чиури.

„КАРВЕН“ С НОВ ТВОРЧЕСКИ ДИРЕКТОР

Новата му позиция в „Карвен“ е неговата първа самостоятелна поява в светлината на прожекторите. „Изключително съм развълнуван от новата ми творческа роля в „Карвен“, изпитвайки истински афинитет към Мадам Карвен и нейната визия за модата. Очаквам с нетърпение да поведа творческата посока на модната къща“, казва Руфо. Той ще представи дебютната си колекция за сезон Resort 2018 (круизна колекция) през октомври т.г., по време на седмицата на модата в Париж, пролет/лято 2018.

Снимка:

1. Серж Руфо Фото: © Rex
Източник: http://www.vogue.co.uk


Коментари (0)Прочетено: 1704 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Февруари 2017

ЗЕЙН МАЛИК В ТАНДЕМ С „ДЖУЗЕПЕ ЗАНОТИ“

23 годишният изпълнител Зейн Малик обяви колаборацията си с модната марка „Джузепе Заноти“ за създаването на първата си колекция мъжки обувки. В нея ще влязат два модела мъжки ботуши и два вида кецове. Един от моделите на Малик дори е кръстен "Зиджи" – комбинация от името му и това на любимата му – моделът Джиджи Хадид.

ЗЕЙН МАЛИК В ТАНДЕМ С „ДЖУЗЕПЕ ЗАНОТИ“

Колекцията вече е на пазара и в сайта на Заноти, а цените на дизайнерските обувки варират между 795 и 1 295 долара за чифт. Това е първата модна колаборация за младия певец, но не и последната. През май се очаква да излезе и колаборацията му с „Версус Версаче“, а критици предвиждат, че това е едва началото на кариерата му в модната индустрия.

Снимка:
1. Зейн Малик с обувки на дизайнера Джузепе Заноти.
Фото и източник: Fashion.bg


Коментари (0)Прочетено: 1702 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Февруари 2017

„АДИДАС“ С НОВА КАМПАНИЯ И ФИЛМ

Adidas Originals представя кампанията “Original“ („Оригинално“) с нов филм – Original is never finished/ Оригиналът никога не е завършен, включващ визионери от света на музиката, скейтборда, спорта, модата и изкуството. Филмът се откроява с ремикс на култовата песен на Франк Синатра “My Way” с провокативен новаторски подход към днешната култура на стриийт облекло. Филмът е с актьорски състав от няколко поколения: Снуп Дог, Дев Хайнс, Стромзи, Мабел, Карийм Абдул-Джабар, Петра Колинс и други. „Адидас“ интерпретира собствените си класики и сега се обръща към новото поколение творци, вдъхновявайки ги да предефинират значението на оригиналността.

Филмът Original is never finished изследва идеята, че ако разработваш нещо достатъчно дълго, то отново се превръща в оригинал. Тази философия е заложена в творческия език на марката, която чрез колективната памет продължава да преоткрива своето минало, за да продължава да вдъхновява и провокира новото поколение. Кампанията маркира представянето на обувките EQT, култов модел от 90-те години, предефиниран за новото поколение.

„АДИДАС“ С НОВА КАМПАНИЯ И ФИЛМ

Снимка:
1. Кадри от филма на „Адидас“
Фото и източник: Fashion.bg


Коментари (0)Прочетено: 1701 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Февруари 2017

КЕНДРИК ЛАМАР В КОЛАБОРАЦИЯ С REEBOK

Рапърът Кендрик Ламар ще използва партньорството си с марката за спортни стоки Reebok, за да създаде нов модел маратонки, който да носи послание за единство и равенство. Музикантът, известен със своята политически ангажирана музика, стана посланик на марката през 2014 година и с последния си модел за нея иска да привлече вниманието към нуждата от обединение и преодоляване на различията между хората.

КЕНДРИК ЛАМАР В КОЛАБОРАЦИЯ С REEBOK

Новият модел на Кендрик е вариация на вече популярния модел на марката Club C и се продава в черно-червена разцветка. „Тази обувка представлява призив за единство и равенство, като в същото време призовава хората да погледнат под повърхността и да открият скритото послание“, обяснява Кендрик в прессъобщение за представяне на модела си.

Снимки:
1. Кендрик Ламар и Reebok
Фото и източник: Fashion.bg


Коментари (0)Прочетено: 1701 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Февруари 2017

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 86: АЛЕКСА ЧЪНГ Е НОВИЯТ КРЕАТИВЕН ДИРЕКТОР НА UGG
   БРОЙ 86: РАПЪРЪТ СНУП ДОГ В КОЛАБОРАЦИЯ В „АДИДАС”
   БРОЙ 86: КЕЙТИ ПЕРИ ПУСКА СВОЯ КОЛЕКЦИЯ ОБУВКИ
   БРОЙ 86: THE WEEKND В ТАНДЕМ С H&M
   БРОЙ 86: Гимнастичката Габриела Кирова е новата Мис България 2016

 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи