РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

* Ивайла Бакалова откри дефилето на модна къща „Блинк“ по време на седмицата на модата в София

Силвия Стоянова

Талантливата млада дизайнерка Ради Лазарова представи своята най-нова абитуриентска колекция Womanity Prom на сцената на Sofia Fashion Week есен-зима 2018. Дефилето откри Ивайла Бакалова – Мис България Вселена 2001, която е и лице на събитието. Знакови рокли в колекцията бяха показани от Габриела Василева – Мис България 2012 и Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017.

Дебютът на Ради Лазарова беше само преди няколко месеца в рамките на Sofia Fashion Week пролет-лято 2018. Талантът на младата дизайнерка бързо привлече вниманието на любители и ценители на модата, които откриха в нейните творения женствени, артистични и изискани предложения. Сред тях е и Наталия Гуркова, която избра рокля от първата колекция на Ради Лазарова и с нея събра овации на червения килим по време на тазгодишния филмов фестивал в Кан. Новата колекция Womanity Prom на модна къща „Блинк“ е вдъхновена от красотата на екзотичните птици, архитектурата и природните феномени. Фонтани, водопади и вулкани са част от вдъхновението на дизайнерката за някои от роклите. Ради Лазарова залага на авторски дантели, ексцентрични форми, актуални цветови съчетания, ръчно моделирани 3D декоративни елементи и ефектни прозрачни детайли. Дизайнерката развива тенденцията на прозрачните елементи, които оформя в сложни конструкции.

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

Колекцията включва многообразие от силуети – А-линия, „русалка“, „принцеса“, както и комбинации на два силуета в един. При оформлението на горната част дизайнерката залага на корсети, ефектни деколтета, голи гърбове, прозрачни конструктивни детайли и геометрични мотиви. Висока талия, различни дължини, асиметрия и многопластови поли от ефектни прозрачни тъкани, също са характерни за колекцията.

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

Използваните материи са висококачествени френски, италиански, дубайски дантели, копринен тюл, дюпон, матиран сатен, италианска тафта. Специфични за колекцията са уникалните авторски дантели, изработени по дизайн на Ради Лазарова. При тях се открояват флоралните мотиви и по-специално стилизирани божури, с които са оформени красиви композиции. Водещи са цветовете – ултравиолетово, телесно, пепел от рози, пудра, капучино, нюанси на синьо и бордо. Украсата на роклите е изцяло ръчно моделирана и включва различни 3D елементи – цветя, пера, кристали и кристали в обков, мъниста, както и декорация с перли по специална технология.

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

На финала на дефилето дизайнерката показа и няколко булчински рокли, при които акценти са ефектното голо рамо, ръкавите и деколтето тип „лодка”. В духа на актуалните тенденции са използвани асиметрия, солирани детайли, плохи, наслагване на прозрачни материи, флорални и геометрични мотиви.

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

РАДИ ЛАЗАРОВА ПРИКОВА ПОГЛЕДИТЕ С ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

Снимки: 1. Дизайнерката Ради Лазарова и колеция Womanity Prom на сцената на Sofia Fashion Week есен-зима 2018. 2. Ивайла Бакалова – Мис България Вселена 2001, откри дефилето на модна къща „Блинк“. 3. – 4. Габриела Василева – Мис България 2012, с рокля от колеция Womanity Prom с дизайнер Ради Лазарова. 5. Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017, с рокля от колеция Womanity Prom с дизайнер Ради Лазарова. 6. – 11. Колеция Womanity Prom на модна къща „Блинк“ с дизайнер Ради Лазарова. Фото: © Иван Йорданов: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 и 11 Фото: © Екатерина Титова: 4 и 10


Коментари (0)Прочетено: 1496 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 97, Септември 2018

ЛАМПИТЕ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ – ХИТ В ИНТЕРИОРА ЗА 2018 ГОДИНА

Невероятните качества на хималайската сол се обсъждат все повече през последните години. Хиляди хора по света вече са я включили в менюто си, като изцяло са заменили обикновената бяла сол. Но нейните полезни свойства се използват и по още един уникален начин - като лампа от хималайска сол.

Лампите от хималайска сол, Земята и човека вибрират в еднакъв честотен диапазон 3-60 херца. Честотата на вибрация на всяка кристална лампа е различна и зависи от размера и цвета, както и от това дали лампата е включена или изключена от електрическата мрежа.

Когато кристалът е осветен и нагрят, неговата вибрация се повишава и периметърът му на действие се увеличава. Така около лампата се формира електромагнитно поле със сходна на нашата вибрация, което поради кристалната си структура, е достатъчно силно, за да неутрализира вредните електромагнитните лъчения.

Лампите от хималайска сол неутрализират електромагнитния смог Какво се случва в градовете, когато говорим по мобилните си телефони или гледаме телевизия? Оказва се, че живеем в електромагнитен смог. Заобиколени сме от електрически устройства, които постоянно ни облъчват с високо честотни вълни от порядъка на 1MHz - 4GHz. Те нарушават естественият ни баланс. В резултат на това се чувстваме раздразнени, изтощени и с намалени съпротивителни сили.

АЛБЪРТ УОТСЪН – ФОТОГРАФ НА „ПИРЕЛИ” ЗА 2019

Лампата от хималайска сол има редица благотворни въздействия върху нашето здраве. Поставете такава лампа в стаята си за прочистване на синусите докато спите, защото точно тогава защитните сили на вашето тяло са в покой и са най-податливи на благотворното влияние на хималайската сол. Лампите с хималайска сол намаляват количеството на електромагнитното замърсяване, което неизменно се съдържа във въздуха на работните ви помещения, праховото съдържание и пренасяните по въздуха вируси и бактерии. Сложете такава лампа до себе си и когато се нуждаете от по-висока концентрация. Солните светлинни източници йонизират въздуха (освобождават отрицателни йони), което е ползотворно за редица заболявания: намаляват симптомите на астма, алергии, бронхит, синузит и др. дихателни проблеми; намаляват главоболието и мигрената, чувството на умора и безсънието. Търсете по-наситен червен цвят, тъй като той показва по-високата концентрация на минерали.

Насладете се на красивото излъчване на лампите от хималайска сол за спокойна и уютна атмосфера във вашия дом. Освен за допълнителен комфорт и приятна обстановка, поставете лампите в близост до телевизори и компютри, около пушачи, в офиси с климатик, всъщност навсякъде, където искате да възстановите или запазите качеството на натуралния чист въздух. Те създават успокояваща атмосфера, която подпомага релаксацията, намалява стреса, бори се с дефицита на концентрация и др., спомага за баланса на физическа, духовна, емоционална и психическа енергия.

Снимка:
1. Лампите с хималайска сол са хит за 2018 година.
Фото и източник: Fashion.bg


Коментари (0)Прочетено: 1923 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 97, Август 2018

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 96: ДЕСЕТ ЗЛАТНИ СЪВЕТА ЗА МЪЖКИЯ СТИЛ ОТ МАЕСТРО АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО
   БРОЙ 95: Модната индустрия подкрепя младежи в неравностойно положение
   БРОЙ 94: SOFIA FASHION WEEK SS 2018 – ПРАЗНИК НА СТИЛА И КРАСОТАТА
   БРОЙ 94: ПРЕДСТОИ ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА SOFIA FASHION WEEK
   БРОЙ 94: ХРИСТО ЧУЧЕВ ПОКАЗА СТИЛНА БУЛЧИНСКА КОЛЕКЦИЯ С ПРОЛЕТНИ АКЦЕНТИ
   БРОЙ 94: МАРИЕЛА ГЕМИШЕВА С ПРОЕКТ ЗА МУЗЕЯ НА РОЗАТА

 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи