МАГАМА създадоха нови стикери за коса

МАГАМА създадоха нови стикери за коса

* Семинари представят последните тенденции в удължаването

Силвия Тодорова

Вили Боршукова, коафьор, перукер и собственик на салони „Магама” заедно със своя екип, е създала нова разработка на стикети за удължаване на коса с подобрено качество. Стикерите, които имат много предимства, дават възможност за бърза промяна и позволяват да се експериментира веднага с асиметрии, цветове, брeтон, кичури и др.

При новите стикери „Магама“ лепенката в горната част е по-фина и те могат да се използват и при тънки коси, споделя Вили Боршукова. Тя обяснява също, че при новата разработка е използвана индийска коса с подобрено качество, постигната е богата цветова палитра, която включва и много ярки цветове, а лепенката за поддръжка е по-здрава и с по-високо качество на лепилото. Друго предимство на новите стикери, което не бива да се подценява е, че при тях има бонус удължаване – на цената на 40 см. се дават 45 см. коса. Освен за удължаване, широкото и лесно приложение на стикерите включва придаване на повече обем, ефектно етажиране и впечатляващи цветни акценти с отделни кичури. Със стикерите могат да се използват всички видове стилизиращи средства – маши, преси, лакове и др. Правенето на по-сложни прически също не е проблем, както и следването на модните тенденции при косите като цяло.

Възможностите, които стикерите дават за промяна на визията, са интересни и разнообразни.
„Важно е самите фризьори да са запознати с професионалното прилагане на стикерите за коса, техниките и последните тенденции в удължаването. Тяхно задължение е да помагат на дамите, които им се доверяват, да се възползват от предимствата на този метод, да експериментират с дължини и цветове в косите“, акцентира Вили Воршукова. Именно затова нейният екип организира поредица от семинари за поставяне на коса на стикери „Магама“. Семинарите ще се проведат в различни градове в страната – във Варна, Пазарджик и Русе през месец април, във Велико Търново през месец май и в Бургас през юни. Всички дати, програмата и допълнителна информация за семинарите можете да видите тук: http://magama.org/?page_id=972 .

Снимки:
1. – 4. Удължаване на коса със стикери „Магама“.
5. – 7. Нова разработка на стикети за удължаване на коса „Магама“.
Фото: MAGAMA


Коментари (0)Прочетено: 2253 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Март 2017

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

Характерната мъжка плешивост засяга милиони мъже по света. В някои случаи тя е резултат от заболяване на щитовидната жлеза, различни инфекции и заболявания на имунната система. Обикновено плешивостта, която е резултат от взаимодействие на хормона дихидротестерон и взаимодействието му с космените фоликули, се проявява при мъже на възраст 20–45 години. Тя се проявява със силен косопад, започващ от темето, който може да спре и част от косата да остане, но може и да предизвика пълен косопад. Мъжете обаче в никакъв случай не трябва да се примиряват с мисълта за прическа нула номер. От „Магама“ представят разнообразните по вид методи за справяне с косопада, които се прилагат в зависимост от индивидуалните нужди, характеристики и здравословно състояние на мъжа, както и от причината за косопада.

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

ТУПЕТА
Това е една доста удобна, ефективна и лека процедура за изработка на парче коса, което да покрие плешивата част от главата. Подготовката и направата на тупето варират в зависимост от мястото на плешивото петно. Обикновено предварително се взима размер със сантиметър (ако мястото е стандартно) или с фолио при по-специфични изисквания. Тупетата могат да бъдат направени за по-дълготрайно носене или поставени само в рамките на няколко часа или дни. Ако искате да ползвате тупето няколко години, то трябва да се пришие върху главата, а ако е за няколко часа, фризьорите специалисти ще го закачат с щипки. Тупето не може да падне само и фризьорите ползват специален разтвор, с който лепилото се омекотява и се отстранява от главата. Основата на тупетата е от тънък, нежен плат, а косата – естествена. При поставянето на тупе във фризьорския салон мъжете получават инструкции как да се грижат за него. Тъй като това е специална коса, използването на препарати за заглаждане на структурата на косъма е абсолютно необходимо. Те са на киселинна основа и се предлагат като шампоан или балсам. Върху тупето могат да се правят различни видове стилизации и прически, като те не намаляват живота му.

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА КОСА
Това е ефективен метод за намаляване на андрогенния (обусловен от мъжки хормони) косопад. Той се използва още за редуциране на побеляването и премахване на пърхота на косата. PRP терапията е метод, който се използва в различни естетични клиники. Хората, които са го пробвали, твърдят, че косата им е пораснала и че дори е станала по-хубава и лесна за стилизиране. При този метод се инжектира кръвна плазма от самия пациент, богата на тромбоцити, която следва да предизвика свръхзахранване на космите и съответно да намали косопада. В кръвната плазма има и множество протеини, които допълват процеса на захранване на космите. BT терапията за коса е вид мезотерапия с по-дълготраен ефект, която разширява кръвоносните съдове и осигурява по-интензивно преминаване на хранителните вещества от главата към скалпа. За разлика от ефекта на други мезотерапии, който е между 2 и 3 седмици, BT терапията, която се съчетава с термотерапия и медицински продукти, е ефективна между 6 и 12 месеца. BT терапията осигурява инжектиране на комбинация от витамини, минерали и други ценни вещества в скалпа, както и разширение на кръвоносните съдове чрез термотерапия, която осигурява по-добро усвояване на хранителите вещества. Процедурата продължава половин час, като след това се предписват специални медицински шампоани, които да подсилят ефекта й.

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА
Този метод е доста сериозен и необходимостта от него се оценява от медицински специалист, който назначава терапия и изследвания, за да се провери дали пациентите могат да се подложат на нея. Трансплантацията на коса е съвременен метод за присаждане на коса от донорска зона на главата (такава, която не е засегната от алопеция) върху голите части. Обикновено коса се взима от задната част на главата между ушите, където мъжете най-трудно оплешивяват по генетични причини, но може да се вземе и от различни части на тялото. Прегледът при специалист, който да назначи този вид операция, е задължителен. Ако пациентът не е подходящ, му се предлагат алтернативи за справяне/прикриване на косопада.

Заедно с прегледа се прави и анализ на косата, чийто резултати също са от значение за установяване на това, дали трансплантацията е най-подходящият метод за даден човек. Процедурата FUE за присаждане на коса представлява енергично (роботизирано) изваждане на лентички коса и присаждането им в голата част на главата. При процедурата се прави местна упойка, а заедно с това се използва специален разтвор, който улеснява изваждането на коса чрез разширение на каналите, от които излиза косъмът. След процедурата следва период на възстановяване, който включва внимателно третиране на косата (главата) до свиване на каналчетата, специални грижи по измиването и допълнителното почистване. Около три месеца след трансплантацията косата започва да расте, като процентът на непораснали присадки е под 5%.

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

ТАТУИРАНЕ НА КОСА
Друг, по-нестандартен начин за справяне с негативните последствия от косопада е т.нар. татуиране на коса. То представлява рисуване на малки косъмчета върху скалпа на главата с материали, които се ползват и за направата на популярния вече перманентен грим. Техниката е изработена в края на миналия век от Йън Уотсън, който на около 20-годишна възраст оплешивял от стрес вследствие на смъртта на брат му. Тогава му хрумнало да си нарисува ситни точици върху целия скалп, които да имитират набола коса. Методът се оказал успешен, но рисуването било първоначално с маркери. По-късно Уотсън предприел и по-драстичната стъпка – да си татуира коса. Като пионер в рисуването на коса той успял да превърне идеята си в успешна козметична практика, която нарекъл микропигментация на косата и я превърнал в доходоносен бизнес. Недостатъкът при този метод е, че мъжът трябва да си остане с една и съща прическа.

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

Повече информация, както и всички предложения от „Магама“ за справяне с косопада, четете в новия брой на сп. Coiffure Beauty, Януари/Февруари 2017 г.

ОТ „МАГАМА“ СЪВЕТВАТ: КАК ДА СИ ВЪРНЕМ КОСАТА?

Снимки:
1. – 6. Различни начини за справяне с косопад.
Фото и източник: © Coiffure Beauty


Коментари (0)Прочетено: 2578 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 87, Януари 2017

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 86: АТРАКТИВНА ВИЗИЯ С ПЕРУКА В НОВОГОДИШНАТА НОЩ
   БРОЙ 86: SELENA ES ПРЕДСТАВИ ГРАНДИОЗЕН КОАФЬОРСКИ СПЕКТАКЪЛ
   БРОЙ 85: SELENA ES ПРЕДСТАВЯ ГРАНДИОЗЕН КОАФЬОРСКИ СПЕКТАКЪЛ
   БРОЙ 85: МАНИЯТА ПЛАЖНИ ПЛИТКИ – ХИТ ЗА ЛЯТОТО
   БРОЙ 84: ЕКСПЕРТНА ГРИЖА ЗА КОСАТА И КОЖАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли