КАФЕ „КИМБО“ НАПРАВИ ОФИЦИАЛНА ПРЕМИЕРА В БЪЛГАРИЯ

КАФЕ „КИМБО“ НАПРАВИ ОФИЦИАЛНА ПРЕМИЕРА В БЪЛГАРИЯ

* Родни знаменитости са първите последователи на ароматната неаполитанска напитка

Силвия Тодорова

Прочутото неаполитанско кафе „КИМБО" (KIMBO) беше официално представено в България с пресконференция, презентация и дегустация на 29 ноември в „София Хотел Балкан“. Специално за събитието от Италия пристигнаха г-н Алесандро Сфорца – търговски директор на KIMBO за Централна, Източна Европа и Близкия изток и г-н Фабрицио Нуцифора – глобален маркетинг директор на KIMBO. В пресконференцията участва и г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛДТ“ ООД, официален представител на кафе KIMBO за България. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков, който представи и част от първите последователи и почитатели на кафе Кимбо в България: Йоана Буковска-Давидова, Поли Генова, акад. Светлин Русев, Наско Сираков, Петър Попангелов и арх. Цветан Петров. Всички те споделиха своите лични впечатления за KIMBO. „KIMBO е сред лидерите на италианския пазар и неслучайно е символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света. Самият Неапол е световна столица на еспресото. Освен с впечатляващата продуктова гама на KIMBO, разполагаме и с тяхното уникално неаполитанско ноу-хау. Затова вярвам, че от бизнес гледна точка ни предстои едно успешно партньорство.“, каза г-н Мирослав Печев по време на пресконференцията.

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Г-н Алесандро Сфорца презентира най-важните и интересни факти, свързани с кафе KIMBO, което се гордее с над 100 различни бленда. Те са получени в резултат на подбора на най-висококачественото зелено кафе с произход от 50 страни по света. Неаполитанското ноу-хау на KIMBO се гради на уникалната комбинация от селектиране, смесване и изпичане на кафето. За да придаде характерния стил на неаполитанската традиция, KIMBO смесва и изпича кафето в своята фабрика в Неапол. Основна характеристика на всички разновидности е богатият и наситен вкус на кафето, а едно от най-силните визуални послания за удоволствието от чаша кафе KIMBO се свързва с формата на вулкана Везувий – символа на Неапол. В световен мащаб KIMBO се асоциира с най-популярния спорт по света - футболът, водеща страст на всеки италианец. Любопитен факт е, че сред феновете на кафе KIMBO са световни футболни имена от италианското калчо – футболисти от „Милан“, „Наполи“, „Интер“ и много други.

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Ето какво споделиха и първите последователи и посланици на KIMBO в България:
Йоана Буковска-Давидова: „За мен кафето е основна част от моята работа. Ако не изпия кафе, не мога да започна да работя. KIMBO е кафе, което познавам не от днес – то се продава в пекарната под моята къща, така че аз много често започвам деня си точно с това кафе. Сега обаче разбрах, че KIMBO има изключително много вариации и вкусове. Освен, че носи цялата тази атмосфера на Неапол, като вдъхновение, послание, чувство за свобода и красота, качеството на това кафе определя и качеството на моята работа. Когато трябва да започнеш да снимаш филм в 7 часа сутринта трябва да си изпил едно много добро кафе, за да доставиш качеството на работа, което после остава и на екран. Изключително поласкана съм да бъда един от първите посланици на това кафе, защото съм се убедила лично в неговите качества. Мисля, че всеки който го опита и намери своя вкус, ще стане негов фен завинаги.“

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Поли Генова: „KIMBO е прекрасно, много ми харесва. Тази година изгоряха моите билети за Неапол, но Неапол дойде при мен с поканата да бъда един от посланиците на това прекрасно кафе. KIMBO, според мен, е прекрасен посланик на страната си и на този град, защото Италия е невероятна, всички знаем... Нямам търпение да опитам и органичното кафе, защото съм ценител на здравословното хранене... Наслаждавайте се, кафето е основният мотор, движеща сила за всички, които имат динамичен начин на живот. От гледна точка на един музикант мога да кажа, че то много помага, особено, когато сме зациклили в поредната студийна сесия, каквато след малко ми предстои. Човек трябва да намери време за малко почивка и да изпие едно кафе.“

Кафе

Кафе

Кафе

Кафе

Акад. Светлин Русев: „Новата ми любов е KIMBO – плътно, ароматно и силно кафе. Аз се събуждам с кафе и лягам с кафе. За разлика от тези, които не пият кафе вечер аз го пия и сутрин, и обед, и вечер... Не съм от „Наполи“, друг италиански отбор ми е симпатичен, но може би вече ще стана от „Наполи“.“

Наско Сираков: „Как започва денят ми. Не пия кафе и ходя заспал по улиците. Пия кафе – проглеждам и ходя. Пия KIMBO и виждам като орел.“

Арх. Цветан Петров: „За дизайнерските офиси кафето е религия, KIMBO стана нашата религия от няколко месеца насам. Вдига ни работоспособността доста. При нас кафето е нон-стоп, употребяваме го постоянно и винаги имаме най-хубавото кафе.”

Петър Попангелов: „Искам първо да поздравя „Софсток“ за добрия избор на кафе KIMBO. Знаете кой е Алберто Томба, много пъти съм си говорил с него, че като пие кафе KIMBO ще спечили сезона. Аз съм един от големите фенове на кафето и имам големи приятелски отношения с фирма „Софсток“ и най-вече им желая успех за в бъдеще.“

Кафе

Кафе

Кафе

Сред гостите, които уважиха официалното представяне на кафе KIMBO в България бяха също: Ники Кънчев, Габриела Колева, Капка Амзина, Росица Стойчева, Стела Йорданова, Мая Косева, Мая Цанкова, Рая Белева и други. По време на дегустацията гостите на събитието имаха възможност да опитат някои от основните специализирани блендове кафе:
KIMBO EXTRA CREAM - перфектен баланс между сладост и киселинност, плътно тяло и пикантни нотки за продължителен послевкус.
KIMBO UNIQUE - нежен бленд от Арабика и Робуста с деликатен аромат, сладост и мекота на вкуса за истински еспресо ценители.
KIMBO TOP FLAVOUR - бленд от 100% Арабика, прецизно селектирана директно от плантациите. Перфектна комбинация от сладост и лека киселинност.

Снимки:
1. Участниците в пресконференцията: Мирослав Печев, проф. Любомир Стойков, Алесандро Сфорца, Веселина Хоторн (преводач) и Фабрицио Нуцифора (от дясно на ляво).
2. Проф. Любомир Стойков, Алесандро Сфорца, Мирослав Печев и Фабрицио Нуцифора (от дясно на ляво).
3. Г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛДТ“ ООД.
4. Алесандро Сфорца, Лиляна Лазарова, проф. Любомир Стойков и Фабрицио Нуцифора (от ляво на дясно).
5. Алесандро Сфорца, проф. Любомир Стойков и Фабрицио Нуцифора (от ляво на дясно).
6. Всички участници в пресконференцията, посланици и последователи на KIMBO.
7. – 8. Йоана Буковска-Давидова сподели впечатленията си от кафе KIMBO.
9. Поли Генова също присъства като последовател и почитател на KIMBO.
10. Поли Генова и Йоана Буковска-Давидова.
11. Акад. Светлин Русев също уважи събитието.
12. Наско Сираков също е сред почитателите на KIMBO.
13. Петър Попангелов сподели впечатленията си като почитател на KIMBO.
14. Арх. Цветан Петров също е почитател на KIMBO.
15. Проф. Любомир Стойков, Поли Генова, Йоана Буковска-Давидова и Калин Стойков.
16. Йоана Буковска-Давидова получи специален подарък от KIMBO, който ѝ връчи Даниел Ташев, бранд мениджър на KIMBO.
17. Проф. Любомир Стойков и Поли Генова.
18. Поли Генова и Даниел Ташев, който ѝ връчи подаръка от KIMBO.
19. Проф. Любомир Стойков и Наско Сираков.
20. Петър Попангелов и Даниел Ташев, който му връчи подаръка от KIMBO.
21. Акад. Светлин Русев, Лиляна Лазарова и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).
22. Ники Кънчев и проф. Любомир Стойков.
23. Снимка от събитието.
Фото: © Антон Марков / От игла до конец: 1 – 10, 13, 15, 17, 19, 21 и 22
Фото: © Хайлайф / От игла до конец: 11, 12, 14, 16, 18, 20, и 23


Коментари (0)Прочетено: 27 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 92, Декември 2017

АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ЩЕ НАГРАДИ НАЙ-СТИЛНИТЕ БЪЛГАРИ ЗА ГОДИНАТА

Силвия Тодорова

Най-стилните българи за 2017 година ще получат престижното отличие „БГ модна икона 2017” на Академията за мода. Те ще бъдат обявени по време на официална церемония на 12 декември във Витоша Парк Хотел. Експертен съвет на Академията за мода, включващ 34 лайфстайл, модни и светски журналисти и редактори от водещите печатни и електронни медии даде своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през годината. Престижният конкурс се организира за девета поредна година и както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация. Наградата, която всеки победител ще получи, е пластика, изработена от най-добрия български бижутер – Анжело Красини. Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева – смокиновия лист – с образите най-прочути дизайнери и модни икони.

Академията за мода ще награди най-стилните българи за годината

За най-стилни и елегантни български жени са номинирани (по азбучен ред): Александра Сърчаджиева, Гала, Илиана Раева, Лилия Маравиля, Луиза Григорова, Мая Манолова, Миглена Ангелова, Мира Добрева, Никол Станкулова, Яна Маринова.

Номинациите за най-стилни и елегантни български мъже включват (по азбучен ред): Александър Кадиев, Владо Николов, Деян Донков, Димо Алексиев, Криско, Любо Киров, Ники Илиев, Ники Кънчев, Николай Дойнов, Юлиан Вергов.

Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, определи номинациите като резонни и адекватни: “Не съм учуден от огромния интерес към класацията на Академията за мода за стил, елегантност и поведенческа култура, тъй като това е една трайна тенденция, показваща доверие и респект към този конкурс. Радва ме фактът, че българите все по-ясно съзнават зависимостта между начина на обличане и професионалния успех, репутацията и добрите маниери. Логично сред най-предпочитаните кандидати за уникалния приз „БГ модна икона“ са публични личности, доказали се със своя комуникативен талант, естетически усет и поведенческа култура. Логично сред тях доминират представители на медиите и артистичния свят, шоубизнеса и спорта. Логично сред тях изпъкват известни наши лидери на мнение и трендсетъри. Номинациите за стил наистина показват колко голямо е значението на външния вид и визуалната култура за тоталния успех на една личност – в социален и в индивидуален контекст...“.

В ревю-спектакъла, непосредствено преди официалната церемония, ще бъдат показани и актуални колекции на известни български дизайнери и модни къщи, носители на Златна игла, както и – по традиция – дебютни произведения на студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия.

Академията за мода ще награди най-стилните българи за годината

Водеща на „БГ модна икона 2017“ ще бъде чаровната Гери Дончева, облечена в тоалет на дизайнера Христо Чучев. За нейния грим и този на манекените ще се погрижи Марина Младенова и екипът ѝ, а прическите ще са дело на Надежда Радева и екипа на салон за красота „Бюти клуб“.

По време на събитието гостите ще имат възможност да се насладят на някои от основните специализирани блендове на прочутото неаполитанско кафе „Кимбо", както и на висококачествените италиански пенливи вина и вермути „Ганчия“. Финалът на „БГ модна икона 2017“ е запазен за изискан коктейл с кулинарните предложения на „Рай кетъринг” и изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.

Академията за мода ще награди най-стилните българи за годината

За периода на своето съществуване призът „БГ модна икона" се утвърди като най-авторитетната годишна награда за стил, елегантност и визуална култура в България. Сред досегашните носители на това високо отличие са: Йоана Буковска-Давидова, Диляна Попова, Таня Скринска, Антон Хекимян и Любен Дилов-син за 2016 година; Виктория Петрова, Галена, Илияна Алипиева, Ники Сотиров, Орлин Горанов и Пламен Константинов за 2015 година; Григор Димитров, Валерия Велева, Мария Силвестър, Алисия и Велизар Соколов – Заки за 2014 година; Евгения Живкова, Ива Екимова, Теодора Духовникова и Мариан Кюрпанов за 2013 година; Лили Иванова, Александра Раева, Анелия, Орлин Павлов и д-р Ангел Енчев за 2012 година; Деница Атанасова-Гергова, Васко Василев, Мария Илиева, Евгения Калканджиева и Владимир Ампов – Графа за 2011 г.; Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански и Валентина Войкова за 2010 г.; Диана Любенова, Цветелина Бориславова, Юлияна Дончева, Димитър Бербатов и Миро за 2009 г.;

БГ модна икона 2017 се реализира с любезното съдействие на: „Витоша Парк Хотел", кафе „Кимбо", „Ганчия“, „Мезон Сант-Ерем", „Банка ДСК“, „Балкантел“, „Агресия", Марина Младенова, „Бюти клуб", сладкарници „Неделя", „Рай кетъринг" и „Жарден Флорист“.

Снимки:
1. Пластиката БГ модна икона, изработена от най-добрия български бижутер – Анжело Красини.
Фото: Личен архив
2. Победителите в БГ модна икона 2016 заедно с проф. Любомир Стойков.
Фото: © Хайлайф / От игла до конец
3. Гери Дончева с тоалет на дизайнера Христо Чучев.
Фото: Антон Марков / От игла до конец


Коментари (0)Прочетено: 56 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 92, Декември 2017

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 91: Ярки послания към модерната и активна жена
   БРОЙ 91: ГАБРИЕЛА КОЛЕВА ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ МОДНА КЪЩА „МЕЗОН САНТ-ЕРЕМ“
   БРОЙ 90: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ОТКРИ „ЛЯТОТО НА ЛЮБОВТА“ С ПИЩЕН РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ
   БРОЙ 90: Вечер в памет на Джани Версаче
   БРОЙ 90: ДЖАНИ ВЕРСАЧЕ: МОДЕН ИНОВАТОР И ЕСТЕТИЧЕСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕР

 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Знамена - Дамски обувки - Дрехи