ПО ВРЕМЕ НА ОНЛАЙН ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЕВГЕНИЯ ЖИВКОВА ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ „НОВ СВЯТ“

ПО ВРЕМЕ НА ОНЛАЙН ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЕВГЕНИЯ ЖИВКОВА ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ „НОВ СВЯТ“

Ивана Стоянова

Бяха презентирани най-актуалните предложения на модна къща „ЖЕНИ СТИЛ“ за есен-зима 2020/2021

Последната колекция „Нов свят” на модна къща „ЖЕНИ СТИЛ” с дизайнер Евгения Живкова беше представена по време на виртуална пресконференция, организирана от Консултантска къща „От игла до конец” и „Алма комуникация“. Традиционното септемврийско ревю на марката не се състоя, заради епидемиологичната обстановка. Актуалните предложения на Евгения Живкова бяха показани с мултимедийни материали, снимки и видео, като самата дизайнерка сподели какви са акцентите и на какво е заложила в есенно-зимната си колекция за 2020/2021.

ЖЕНИ СТИЛ

Водещ и модератор на дигиталното събитие с модна и лайфстайл презентация беше проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Специални гости на пресконференцията бяха бизнесдамите Светлана Шаренкова и Мила Захариева. Събитието уважи и топмоделът Елисавета Стоянова-Гарева, която съвсем наскоро взе участие в заснемането на фотосесия на колекцията, заедно със Славена Вътова. Кадри от нея бяха презентирани по време на събитието. Стилист на проекта е Андреа Стефанова, фотограф – Костадин Кръстев - Коко, а обувките бяха предоставени от „ПЕПИНА-М“.

ЖЕНИ СТИЛ

С откриването на пресконференцията проф. Любомир Стойков поздрави г-жа Живкова за включването й в борбата с Covid-19, с дарения на предпазни хидрофобирани маски с перманентна антибактериална защита, на многопрофилна болница за активно лечение на белодробни болести /МБАЛББ/ „Св. София ЕАД и университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина /УМБАЛСМ/ „Н.И.Пирогов“ ЕАД. Той също сподели, че: „Най-новата колекция на „ЖЕНИ СТИЛ“ наистина е впечатляваща. За нея е характерен минималистичен силует. Самият стил на модната къща обикновено търси своето място и го намира в класическата линия, но обогатена и разнообразена с най-актуални акценти и детайли.“

ЖЕНИ СТИЛ

Изненадата беше, че за първи път по време на пресконференцията г-жа Живкова представи спортна линия облекла, които, по нейните думи, са били вдъхновени от условията, в които живеем по време на пандемията, която прекарваме в голяма степен в домовете си и изпитваме острата нужда от комфорт. Трикотажните спортни облекла – блузи, клинове, панталони и дълги жилетки, са подходящи за свободното време. Те са украсени с бродирани биета с надпис „ЖЕНИ СТИЛ” на кирилица, латиница и китайски йероглифи.
Предложенията от колекция „Нов свят“ са с минималистичен силует, по-функционални и не толкова драматични и блестящи. Цветовете са монохромни и неутрални, като например класическо съчетаване на бяло и черно, черно с екрю, бежово и сиво. Хит за сезона са десените в каре и пепит, като в облеклата те се съчетават чрез комбинирането на няколко различни материи и десени.

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

Костюмите, съчетани с панталони преобладават през този сезон. Някои от тях са украсени с  декоративни ленти отстрани. Саката  с дължина около ханша и средата на бедрата и мантата с дължина до коляното, могат да се комбинират, както с панталон, така и с рокли и поли с блузи.

Роклите с дължини около и над коляното са с прав и трапецовиден силует са  подходящи за ежедневието. По подгъвите и ръкавите им има вградени гарнитури от дантела, а талиите са подчертани с декоративни ширити.

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

В края на пресконференцията Евгения Живкова анонсира и поставянето на камбана на Монумент „Знаме на мира”, дарена от Светия синод, събитие което трябваше да се състои на 11-ти май, но поради епидемията с Covid-19 се отложи за следващата  година.

Материи: Вълна, кашмир, тафта, коприна, трико, дантела, кадифе
Десени: Каре, пепит, дюс
Цветове: Черно, бяло, екрю, бежово
Модели:  Славена Вътова и Елисавета Стоянова-Гарева
Фотограф: Костадин Кръстев - Коко
Грим: Любомир Николов
Прически: Тони Янев
Стилист: Андреа Стефанова
PR мениджър: проф. Любомир Стойков
Обувки: ПЕПИНА-М

Бутик "Жени стил": София, ул. "Патриарх Евтимий" № 12. 
Уеб сайт: www.jenistyle.com

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

Снимки:

1. Евгения Живкова.
Фото: Личен архив на Евгения Живкова.
2. – 23. Славена Вътова и Елисавета Стоянова-Гарева по време на фотосесия на новата колекция есен-зима 2020/2021 на дизайнерката Евгения Живкова – „Нов свят“.
Фото: Костадин Кръстев – Кокo
24. Евгения Живкова по време на виртуалната пресконференция.
Фото: Личен архив на Евгения Живкова
25. Проф. Любомир Стойков открива виртуалната пресконференция.
Фото: От игла до конец

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ

ЖЕНИ СТИЛ




Прочетено: 732 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 108, Септември 2020

ДИЗАЙНЕРКАТА РАДОСЛАВА ЛАЗАРОВА ЗА МОДАТА ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА С COVID-19

Носителката на Златна игла Радослава Лазарова е второ поколение създатели на вълнуваща, романтична и оригинална визия на официални и сватбени облекла. Тя е родена в Смолян и изучава моден дизайн във Варна и София. Нейният характерен творчески стил намира отражение в модната й къща „Блинк“.

Женствени силуети, красиви и актуални съчетания на цветове, ефирни материи, ръчно нашити авторски дантели и точното количество блясък са нейната формула в модата. С трепет, много старание и любов към дизайна, Радослава Лазарова и екипът й се стремят да създават мечтаната за всяка дама рокля и да задоволяват и най-изтънчения вкус. Нейните красиви рокли бързо привлякоха вниманието на дами от светските, артистични и бизнес среди.

Радослава Лазарова

  1. Можете ли да ни разкажете за работата си по време на кризата с COVID-19 в България?

Със сигурност беше много трудно, както за повечето хора и бизнесите им. Прави ме щастлива това, че с родителите ми успяхме да реорганизираме дейността си и да бъдем полезни в битката с вируса.  Материалната ни база в Смолян е оборудвана с високотехнологична и специализирана техника, и това ни позволи да помогнем за задоволяването на необходимостта от предпазни средства. Благодарение на кроячния робот, с който разполагаме, успяхме да се включим максимално активно в производството на така необходимите тогава защитни маски.

Радослава Лазарова

  1. В началото на пандемията болницата в родния Ви град Смолян имаше недостиг на маски за медицинския персонал. Как разбрахте за проблема и как решихте да им изработите нужните предпазни средства, а след това и на полицаите на първа линия?

Потърсиха ме от болницата с апел първо от рентгенологията, а после направих известно количество предпазни маски за отделението за новородени бебенца. Вследствие получих запитване и от кардиологията.
Идеята за изработване на предпазни средства за органите на реда дойде от родителите ми. Те живеят извън града и често им се налагаше да минават през КПП, където забелязали, че полицаите на първа линия нямат подобаващи маски. Тогава решихме да изработим такива с логото им и се почувствахме много добре, когато те ги приеха с голямо уважение и благодарност.  

  1. Смятате ли, че маската като моден аксесоар допълва роклите, които създавате?  

Радослава Лазарова

Маските със сигурност ще останат в модния свят и след пандемията. Ако те станат неизменна част от ежедневното ни облекло, а дори и официалното, е напълно нормално да се разглеждат като моден аксесоар и потребителят да има избор. Освен трипластовите памучни предпазни маски, конструирани и изработени в 3D обем, реших да направя и дантелени, които да са в стила на дрехите, които създавам.  

  1. Как кризата с COVID-19 засегна целия моден свят? Кои са най-големите промени, които настанаха според Вас?

Най-пагубното за целия моден бранш беше огромният спад в продажбите на облекла и съответно спад в производството. Голямо предизвикателство за всички брандове беше и реорганизирането на фабриките в помощ за борбата с COVID-19, тъй като в световен мащаб именно модните брандове бяха тези, които имаха възможността да помогнат с предоставянето на предпазни материали. И това трябваше да стане бързо. На последно място бих посочила преминаването в изцяло онлайн режим – продажби, модни събития, ревюта, пресконференции, медийни изяви.  

Радослава Лазарова

  1. Наскоро представихте новата си колекция Impressions именно по време на такава виртуална пресконференция? Предизвикателство ли беше това за Вас?

Със сигурност. Това беше първото такова онлайн събитие в България и за мен беше изключително непознато и далечно, но пожъна огромен успех.

  1. Освен с булчинска мода, Вие се занимавате и със сватбена декорация. Как се появи тази Ваша страст?

Радослава Лазарова

Родителите ми също са дизайнери и израснах заобиколена от булки. Естествено сватбите се превърнаха в моята страст, в тях има толкова красота и изящество. За мен е безценно, когато създам рокля, която прави сватбения ден на клиентката ми специален, още повече, когато съм отговорна за цялостната обстановка, чрез която и самите гости да усетят магията в деня на събитието.

Интервюто взе Ивана Стоянова

Снимки:

1.– 2. Радослава Лазарова – носителка на Златна игла за „Най-добър млад дизайнер“.
Фото: Хайлайф / Академия за мода
Фото: Екатерина Титова / Академия за мода
3. Дантелена предпазна маска за модна къща „Блинк“.
Фото: Личен архив
4. Никол Предьова на корицата на списание „Сватба“ с рокля на модна къща „Блинк“.
Фото: Костадин Кръстев – КОКО
5. Радослава Лазарова в шоурума й в сватбен център My Wedding.
Фото: Хайлайф




Прочетено: 901 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 108, Септември 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 107: РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛЪТ ЗА „ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020“ ПОКАЗА СТИЛ И КРАСОТА
   БРОЙ 107: РАДОСЛАВА ЛАЗАРОВА С ВДЪХНОВЯВАЩА КОЛЕКЦИЯ IMPRESSIONS 2021
   БРОЙ 106: НОВАТА КОЛЕКЦИЯ НА „ЖЕНИ СТИЛ” Е ДОСТЪПНА ОНЛАЙН
   БРОЙ 106: ИНА АССА СТАНА ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА
   БРОЙ 106: ГАЛЕНА, БОРЧЕ РИСТОВСКИ И ДОРБОМИР КИРЯКОВ ПОЛУЧИХА ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА „ЗЛАТНА ИГЛА”
   БРОЙ 106: ПОКАЗАХА УНИКАЛНА МОДА НА РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛА НА „ЗЛАТНА ИГЛА 2020“

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино





Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли