АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА: АКЦЕНТ ВЪРХУ АБИТУРИЕНТСКИЯ СТИЛ

АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА: АКЦЕНТ ВЪРХУ АБИТУРИЕНТСКИЯ СТИЛ

* Специална „Вечер на стила“ бе посветена на облеклото на зрелостниците
* * Проф. Любомир Стойков: „В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”

В края на месец февруари се проведе поредното важно събитие, част от социално-културния проект на Академията за мода „Вечери на стила“. Този път естетическият фокус беше поставен върху абитуриентската мода. Гостите се насладиха на предложенията на едни от най-успешните български дизайнери в галерия „Милениум“.

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог,  подчерта: „Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и фрагмент от тяхната празнична култура. То е основен визуален фактор за подобаващо отбелязване на такъв вълнуващ момент, какъвто е абитуриентската вечер в живота на младежта. Към бъдещите абитуриенти и техните родители ще отправя три апела. Първо, не демонстрирайте по примитивен начин лукс и благосъстояние със свръхскъпи маркови тоалети, а най-напред помислете дали ще ви стоят добре. Второ, кажете „стоп“ на вулгарното и пошлото във външността си и потърсете възможно най-чистия и красив начин да изглеждате модерни и стилни. Трето, внимавайте напъните да станете център на внимание да не ви превърнат в карикатури, палячовци и посмешища. И още нещо – търсете хармония между индивидуалността си и празничното облекло без да обръщате гръб на българската мода. В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”.  

Във вечерта, посветена на темата „абитуриентската мода“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Поля Кинова, модна къща “Andrews”, Мария Радославова и Антон Узунов. Участие взеха и други талантливи и иновативните дизайнери, сред които Мила Захариева и Светослава Кирилова.

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Модна къща “Andrews” – носител на „Златна игла 2022“ в категория „Модна къща на годината – мъжка мода“, даде началото на модното ревю, като презентира два тоалета. Първият бе дело на бутик „Ла Бонтé“  (част от семейството на “Andrews” от 2021 г.) – феерична дълга рокля в цвят индиго. Второто произведение беше за мъжката аудитoрия – костюм “Ceremony Slim”.

Мария Радославова – дизайнер на “Mia Touché” и носител на „Златна игла 2022” в категория „Аксесоари“, и Антон Узунов – дизайнер на “Antony Langountin” и носител на „Златна игла 2021“ в категория „Най-добър млад дизайнер“, показаха как аксесоарите и дрехите се допълват и подчертават женския силует по стилен и красив начин.

Модният бранд “Valdini”, с дизайнер Светослава Кирилова, представи един от любимите си модели – аутфит, който излъчва живот и душа – нежно произведение, от което остават спомени от прекрасен женски аромат и чар, от прекрасен силует и прекрасни цветове.

Носителят на „Златна игла“ – модна къща “Paloma Fashion”, с дизайнер Поля Кинова, презентира модел “Zenobia” от колекция “Queen of Paloma” 2023. Роклята е изработена от дантела, пайети и метални текстури, които са топ тренд и допринасят гарантиран ефект за запомняща се атрактивна визия.

Модното ревю завърши с Радостина Долапчиева – дизайнер на модна къща „Алегра“ и носител на „Златна игла 2022“ в категория „Абитуриентска мода“, като предложи модел „Естер“ от колекция “Un Amor”, който е в линия русалка с подвижен шлейф. 

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на модния бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE“ с дизайнер Мила Захариева. Аутфитът беше издържан в стила на малката черна рокля, а уникалността му се изразяваше в авторския десен на подплатата, който е изработен специално за бранда.

Меценат на „Вечер на стила“ беше г-н Христо Дурчев и неговата компания „Балкантел“. Изисканото събитие беше уважено от ярки представители на медиите, културата, изкуството, артистичния свят и бизнеса, сред които проф. Ефрем Ефремов, Весела Мирянова, Деси Бакърджиева, Елена Караколева, Десислава Краваева, Кирил Чалъков, Ирина Гъркова, Иво Кръстев, Лидия Ангелова, Стела Йорданова, Цвети Радойчева, Анна Банова, Васил Банов, Костадин Жиков, Любен Станев, Кристина Несторова, Диана Конова и др. Присъстваха и студенти на проф. Любомир Стойков от специалностите „Моден дизайн“, „Журналистика и медии“, „Журналистика“, „Връзки с обществеността“  в НХА, УНСС и ФЖМК.

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

ВИДЕО: ТАЙНИТЕ НА АБИТУРИЕНТСКИЯ СТИЛ


Снимки:
1. Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу в тоалет на “Andrews”, Станимира Йоцова, облечена в „Алегра“, Мадлена Иванова с тоалет на “Paloma Fashion”, Людмила Иванова в тоалет на “Valdini”, Ивет Апостолова в тоалет на “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè” и Екатерина Свечева, облечена в “La Cara Mi Exclusive”.
2. Проф. Любомир Стойков заедно с г-жа Мила Захариева и водещата Екатерина Свечева, облечена в “La Cara Mi Exclusive”.
3. Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката на модна къща „Алегра“ Радостина Долапчиева.
4. Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката на “Paloma Fashion” Поля Кинова и Ваня Кинова.
5. Проф. Любомир Стойков заедно с Христо Дурчев и Екатерина Свечева, облечена в тоалет на “La Cara Mi Exclusive”, с дизайнер Мила Захариева.
6. Проф. Любомир Стойков заедно с Анна и Васил Банови.
7. Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката Мария Радославова и Ивет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè”.
8. Проф. Любомир Стойков и Цвети Радойчева.
9. Проф. Любомир Стойков и Костадин Жиков.
10. Проф. Любомир Стойков заедно със Светослава Кирилова и Людмила Иванова, облечена в тоалет на модна къща “Valdini”.
11. Проф. Любомир Стойков заедно с Христо Дурчев и Мадлена Иванова, облечена в тоалет на модна къща “Andrews”.
12. Проф. Любомир Стойков и Деси Бакърджиева.
13. Проф. Любомир Стойков и Кристина Несторова.
14. Проф. Любомир Стойков и Елена Караколева.
15. Проф. Любомир Стойков заедно с Мила Захариева и Елена Караколева.
16. Проф. Любомир Стойков и Любен Станев.
17. Проф. Любомир Стойков и Лидия Ангелова.
18. Проф. Любомир Стойков заедно с проф. Ефрем Ефремов и Екатерина Свечева, облечена в тоалет на модна къща “La Cara Mi Exclusive”, с дизайнер Мила Захариева.
19. Проф. Любомир Стойков и Кирил Чалъков.
20. Проф. Любомир Стойков и Иво Кръстев.
21. Проф. Любомир Стойков заедно с Васил Банов и Любен Станев.
22. Проф. Любомир Стойков и Деси Краваева.
23. Проф. Любомир Стойков задно с Ирен Бабачева, Мария Хаджикирева и Кристина Несторова.
24. Проф. Любомир Стойков по време на своето слово.
25. Топмоделът Мадлена Иванова с тоалет на модна къща “Andrews”.
26. Тахир Муевлу, облечен в тоалет на модна къща “Andrews”.
27. Топмоделът Мадлена Иванова и Тахир Муевлу с тоалети на модна къща “Andrews”.
28. Екатерина Свечева, облечена в тоалет на “La Cara Mi Exclusive” и дизайнерката Мила Захариева.
29. Ивет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè”, с дизайнер Мария Радославова.
30. Ивет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и с аксесоари на “Mia Touchè”, заедно с дизайнерката Мария Радославова.
31. Моделът Людмила Иванова с тоалет на модна къща “Valdini”, с дизайнер Светослава Кирилова.
32. Дизайнерката Светослава Кирилова и моделът Людмила Иванова, облечена в неин тоалет.
33. Топмоделът Мадлена Иванова в тоалет на модна къща “Paloma Fashion”, с дизайнер Поля Кинова.
34. Дизайнерката Поля Кинова и топмоделът Мадлена Иванова, облечена в тоалет на “Paloma Fashion”.
35. Топмоделът Станимира Йоцова в тоалет на модна къща „Алегра“, с дизайнер Радостина Долапчиева.
36. Дизайнерката Радостина Долапчиева и топмоделът Станимира Йоцова, облечена в аутфит на модна къща „Алегра“.
37. Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу, облечен в “Andrews”, Светослава Кирилова, Людмила Иванова, облечена във “Valdini”, Станимира Йоцова, облечена в „Алегра“, Радостина Долапчиева, Мадлена Иванова, облечена в “Paloma Fashion”, Поля Кинова, Мария Радославова, Ивет Апостолова, облечена в тоалет на “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè”, Екатерина Свечева в тоалет на “La Cara Mi Exclusive” и Мила Захариева.

Фото: © Академия за мода / Хайлайф: 8, 9, 14, 16, 23, 27, 37
Фото: © Академия за мода / Петър Станев: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Прочетено: 576 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 122, Февруари 2023

ШОКЪТ Е ШИК: В ПАМЕТ НА ВИВИЪН УЕСТУУД

* Проф. Любомир Стойков: „Да не забравяме, че не пънкът създаде Вивиън Уестууд, а Вивиън Уестууд създаде пънка!“
** Светослав Колчагов: „Аз бях единственият от нейните асистенти, който създаваше дрехите, които тя носеше!“

Академията за мода почете паметта на емблематичната британска дизайнерка Вивиън Уестууд, която на 81-годишна възраст почина в самия край на 2022 година. Това се случи по време на социално-културния проект „Вечери на стила“. Носители на „Златна игла“ и други талантливи модни дизайнери, коафьори и гримьори презентираха тоалети, вдъхновени и посветени на британската дизайнерка в столичната галерия „Милениум“.

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

В своето слово проф. Любомир Стойков - главен организатор на вечерта в памет на кралицата на пънк модата, подчерта: „В стила на Вивиън Уестууд изпъкват най-вече бунтарството, неконформизмът и комбинацията на дълбока естетическа култура, от една страна, и усетът за духа на времето и атмосферата на улицата, от друга. Нейното изкуство впечатлява с изключителната интелигентност и компетентност по отношение на естетическите знаци и символи на важни етапи от цивилизацията. Тя се вдъхновяваше от реалния живот, от улицата, от рокмузиката. Да не забравяме, че не пънкът създаде Вивиън Уестууд, а Вивиън Уестууд създаде пънка! Тя и Малкълм Макларън имат най-голям принос към семиотиката на визуалния хаос в духа на „Шокът е шик!“. Незабравими ще бъдат нейните каузи в защита на бедните и онеправданите, за налагане на устойчивата мода и за опазването на природата. Кралицата на пънк модата ще продължава да ни се усмихва иронично, да ни вдъхновява и от другия свят, защото е безсмъртна! Поклон пред паметта на Вивиън Уестууд!“. Гостите бяха привествани и от мецената на вечерта г-н Христо Дурчев – собственик на „Балкантел“.

Във вечерта, посветена на Вивиън Уестууд, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Албена Александрова, Аксел Харди, Мариела Гемишева и Светослав Колчагов. Талантливата Лиа Каменова, дизайнер на “Reflet”, също представи аутфит по темата. Артист-коафьорът Мария Караганова и гримьорът Диана Конова (DVisio) презентираха грим и прическа в стила неопънк.

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Радостина Долапчиева – дизайнер на модна къща „Алегра“ и два пъти носител на „Златна игла“, даде началото на модното ревю, като предложи модел „Венера“, който е от колекция “Un Amor” 2023. Аутфитът е изработен от френска дантела, обшита с множество кристали. Корсетът е обогатен с естествени пера, а линията „русалка“ е постигната с листа от тафта. Трикратната носителка на „Златна игла“ – Албена Александрова, презентира аутфит, който представлява смелост в комбинациите, сценичен пънк, разчупване на стереотипи и табута, и най-важното – “New Wave”.

Аксел Харди, носител на „Златна игла“ в категория „Модна иновация“, представи два тоалета, като първият включва авангарден пънк стил - топ от многоцветни квадратни модули от меко плетиво, съединени с плетен шнур. Вторият тоалет се състои от няколко части, но акцентът е в самия плат. Артист-коафьорът Мария Караганова презентира авангардна прическа в стил естетизиран неопънк, а гримьорът Диана Конова  представи визия, посветена на темата, като са използвани пигменти и мокър ефект. Младата дизайнерка Лиа Каменова, дизайнер на модния бранд “Reflet”, представи тоалет, направен специално за събитието, който е вдъхновен от новия пънк и от самата Вивиън Уестууд.

Мариела Гемишева – трикратен носител на „Златна игла“, също презентира специално селектиран за това уникално събитие аутфит - „Конструкции по Вивиън“, който представлява една много важна за дизайнерката инспирация от сложните деконструктивни иновации на Вивиън Уестууд от началото на века.

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Носителят на Златна игла в категория „Дизайнер на годината“ Светослав Колчагов, дизайнер-асистент на кралицата на пънка, дойде специално от Лондон за това събитие. Той показа елегантен костюм от колекцията “KB” на “KolchagovBarba”, чийто силует е елегантен и изчистен, и е изработен в традициите на “Haute Couture”.

Гвоздеят на вечерта бе представянето на оригинален аутфит на самата Вивиън Уестууд, съчетаващ в едно едни от най-известните компоненти на дизайнерката - плисирана пола от шотландско каре и драпирани корсети, повлияни от ерата на Мария-Антоанета, и неповторимите обувки с висока платформа. Става дума за впечатляващото облекло, създадено от Вивиън Уестууд с наименование Active resistance to propaganda, есен / зима 2005. Тоалетът беше представен от топмодела Кристина Несторова. Ексклузивното облекло беше доставено специално за вечерта от дизайнер-асистента на Вивиън Уестууд – българския творец Светослав Колчагов. Гримът и прическата, направени специално за темата, са дело на салони за красота “V&A Glamour”.

Проф. Стойков проведе импровизиран разговор с г-н Колчагов, от който стана ясно, че Вивиън непрекъснато е повтаряла на своите ученици и асистенти да не се оплакват от работата и да не приемат труда като робство. „В модата хората не оценят колко много труд е вложен при създаването на една колекция. Вивиън Уестууд ни учеше и ни внушаваше, че сме там за удоволствие, че сме артисти и правим мода, защото това е нашата страст…Аз бях единственият от нейните асистенти, който създаваше дрехите, които носеше! Предполагам, че тя не е искала да се съблича пред всеки…“. Светослав Колчагов разказа и интересни моменти, свързани с прякото му участие в създаването на прочутата сватбена рокля на Кари Брадшоу (героинята на Сара Джесика Паркър) от култовата лента „Сексът и града“.

Сред моделите се откроиха Мадлена Иванова, Станимира Йоцова, Надя Узун, Християна Димитрова, Аделина Томова, Кая Ценкова и Краси Билева. Някои от гостите, като Капка Амзина, носителка на приза „БГ модна икона“ специално за случая бяха облечени в тоалети с лейбъла „Вивиън Уестууд“. С типично пънкарската си визия се открои легендарната рок и пънк изпълнителка от времето на соца Милена Славова.

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Събитието се осъществи с подкрепата на „Балкантел“ и  беше уважено от ярки представители на обществения живот, медиите, културата, изкуството, артистичния свят, дипломацията и бизнеса, сред които Ани Владимирова, проф. Кирил Топалов, проф. Ефрем Ефремов, Христо Дурчев, Милена Славова, Гергана Стоянова, Анна Банова, Васил Банов, Капка Амзина, Явор Цаков, Мила Захариева, Елен Колева, Ивелина Кунчева, Елица Стойчева, Любен Станев, Екатерина Свечева, Никол Предьова, Стела Йорданова. Присъстваха много студенти на проф. Любомир Стойков от специалностите „Журналистика и медии“, „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Моден дизайн“ в НХА, УНСС и ФЖМК.

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Стилно и бляскаво Академията за мода почете паметта на Вивиън Уестууд

Снимки:
1. Проф. Любомир Стойков заедно с Милена Славова и дизайнерите, и моделите, представили техните аутфити.
2. Проф. Любомир Стойков заедно с топмодела Кристина Несторова, облечена в оригинален аутфит от Вивиън Уестууд - колекция 2005 г., любезно предоставен за събитието от нейния дизайнер-асистент Светослав Колчагов.
3. Проф. Любомир Стойков заедно с Милена Славова.
4. Проф. Любомир Стойков заедно със Светослав Колчагов, Християна Димитрова, облечена в “KolchagovBarba” и Кристина Несторова, облечена в тоалет на Вивиън Уестууд.
5. Проф. Любомир Стойков заедно с артист-коафьора Мария Караганова, гримьора Диана Конова и Аделина Томова.
6. Проф. Любомир Стойков заедно с Мила Захариева, Мариела Гемишева, Светослав Колчагов, Капка Амзина, Християна Димитрова – облечена в тоалет на “KolchagovBarba” и Надя Узун в тоалет на Мариела Гемишева.
7. Проф. Любомир Стойков заедно с Елен Колева.
8. Проф. Любомир Стойков заедно с Аксел Харди и Кая Ценкова, облечена в неин тоалет.
9. Проф. Любомир Стойков заедно с Аксел Харди и Кая Ценкова, и Краси Билева, облечени в тоалети на “Axel Hardy”.
10. Проф. Любомир Стойков и Мадлена Иванова, облечена в „Мадам рошав“, с дизайнер Албена Александрова.
11. Проф. Любомир Стойков, заедно със Светослав Колчагов и Кристина Несторова, облечена с тоалет на Вивиън Уестууд.
12. Проф. Любомир Стойков и Християна Димитрова с тоалет на Светослав Колчагов.
13. Проф. Любомир Стойков заедно с Мариела Гемишева, Светослав Колчагов, Капка Амзина, Християна Димитрова – облечена в тоалет на “KolchagovBarba” и Надя Узун в тоалет на Мариела Гемишева.
14. Проф. Любомир Стойков заедно със Светослав Колчагов и Християна Димитрова, облечена в негов тоалет.
15. Проф. Любомир Стойков и Калин Стойков.
16. Артист-коафьорът Мария Караганова заедно с актрисата и певица Аделина Томова с прическа от нея.
17. Станимира Йоцова - Мис Велинград 2021 и лице на „КВЯТ“ за лято 2022, с тоалет на модна къща „Алегра“, с дизайнер Радостина Долапчиева.
18. Проф. Любомир Стойков заедно с Мариела Гемишева, Надя Узун, облечена в неин тоалет и Калин Серапионов.
19. Проф. Любомир Стойков заедно със Светослав Колчагов, Християна Димитрова, облечена в аутфит на “KolchagovBarba” и Капка Амзина.
20. Станимира Йоцова, облечена в “Reflet”, Кая Ценкова, облечена в “Axel Hardy”, Християна Димитрова, облечена с тоалет на Светослав Колчагов, Кристина Несторова, облечена с тоалет на Вивиън Уестууд, Надя Узун, облечена в тоалет на Мариела Гемишева, Аделина Томова с прическа от Мария Караганова и грим от Диана Конова, Краси Билева, облечена в “Axel Hardy”.
21. Проф. Любомир Стойков и Ани Владимирова.
22. Проф. Любомир Стойков заедно с Мариела Гемишева и Надя Узун, облечена в неин тоалет.
23. Проф. Любомир Стойков и проф. Кирил Топалов.
24. Проф. Любомир Стойков заедно с Капка Амзина, която е с тоалет на Вивиън Уестууд.
25. Проф. Любомир Стойков заедно с проф. Ефрем Ефремов, Явор Цаков и Капка Амзина, облечена в тоалет на Вивиън Уестууд.
26. Проф. Любомир Стойков и Гергана Стоянова.
27. Проф. Любомир Стойков заедно с Христо Дурчев.
28. Капка Амзина, облечена в тоалет на кралицата на пънка Вивиън Уестууд.
29. Дизайнерката Лиа Каменова и Станимира Йоцова, облечена в тоалет на “Reflet”.
30. Светослав Колчагов заедно с Християна Димитрова, облечена в негов тоалет.
Фото: © Академия за мода / Хайлайф: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 30
Фото: © Академия за мода / Петър Станев: 1, 25, 29
Прочетено: 749 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 122, Февруари 2023

МОДЕН САЛОН – АБИТУРИЕНТИ“: НЕУСТОИМИТЕ ТОАЛЕТИ НА „АЛЕГРА“

* Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева – двукратни носители на „Златна игла“ с участие в абитуриентско изложение

От 1 до 5 февруари 2023 г. ще се проведе 20-то юбилейно изложение „Моден салон – абитуриенти”. Събитието ще се състои в Национален музей „Земята и хората“. По време на изложението ще имате възможност да разгледате най-новите и специални абитуриентски тоалети за 2023 година на модна къща „Алегра“. В рамките на тези дни ще може да се консултирате лично с дизайнерите на „Алегра“ – Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, които са двукратни носители на „Златна игла“ в категориите „Модна къща на 2021“ и „Абитуриентска мода (2022)“. 

Алегра

Аутфитите, на които ще може да се насладите, са от най-новата колекция на модна къща „Алегра“ – “Un Amor”. В линията присъстват цветове като дръзко червено, класическо черно и нежни опушени нюанси на сиво, лилаво и пудра. В новите предложения са включени естествени щраусови пера, камъни със „Сваровски“ елементи, множество ръчно инкрустирани перли и маниста. За изработването на тоалетите, дизайнерите са използвали фин италиански тюл с блестящи частици, който се преплита в красиви пеплуми и френска дантела с изящни форми.

Алегра

Ще може да се докоснете до различни кройки и силуети, както и ще имате възможността да премерите тоалет, който сте си харесали на момента и дори може да го закупите.

Алегра

Адреси:
град Варна, ул. Кръстю Мирски 7, магазин 1
град София, ул. Ангел Кънчев 18 А;

Телефон за връзка: +359 889 831 122

Снимки:

1. - 2. Предложения от колекция “Un Amor” на модна къща „Алегра“.
Фото: © Академия за мода / Хайлайф
3. „Моден салон – абитуриенти” – 2023.
Прочетено: 952 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 122, Януари 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 121: ВЕЧЕРТА НА СТИЛА УДАРИ ГОНГА НА ОФИЦИАЛНАТА МОДА
   БРОЙ 121: ЗАВЛАДЯВАЩИ ТОАЛЕТИ ЩЕ БЪДАТ ПОКАЗАНИ ПО ВРЕМЕ НА "ЗЛАТНА ИГЛА 2022"
   БРОЙ 120: ОРИГИНАЛНИЯТ ДИЗАЙН: ФУНКЦИЯ НА СМЕЛОСТ И ТАЛАНТ
   БРОЙ 120: ФУТУРИСТИЧЕН ШИК Е ГОРЕЩИЯТ ЕСТЕТИЧЕСКИ ХИТ
   БРОЙ 119: ЕКОСЪОБРАЗНИ ТОАЛЕТИ ОТ AXEL HARDY ЗА ЛЯТО 2022

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - V-TAC Русе