Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 108

ДЕСИСЛАВА МОНЕВА С ПРЕСТИЖНАТА НОМИНАЦИЯ – „ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2012”

Десислава МоневаАрт директорът на галерия „Юзина” – Десислава Монева – получи престижната номинация за “Жена на годината 2012” в категория „Изкуство” от конкурса на списание GRAZIA. Основните критерии към всички номинирани дами (пет във всяка от 12-те категории) са базирани на адекватността и заслугите им към обществения живот през последната година.

Със своя дългогодишен опит като арт мениджър и куратор, днес Десислава Монева уверено стъпва в света на изкуството. Зад гърба й са повече от 100 изложби, организирани не само у нас, но и в Европа, и Америка. След галерия „Триадис”, „Юзина” е втората собствена галерия на Десислава Монева, която вече година е неизменна част от културния живот на столицата. Арт пространството на „Юзина” бързо се превърна в притегателен център за всички ценители на изкуството в неговите най-различни форми. Със своя нюх за таланта Десислава Монева успя да генерира нова култура и да съживи жаждата на хората за красиво. В момента тя защитава и докторската си степен по “История и теория на изкуството” в СУ „Св. Климент Охридски”, а темата на дисертацията й е свързана с проекта на музей за съвременно изкуство в България.

Десислава Монева

Десислава Монева

Десислава Монева

Десислава Монева

Ето какво сподели Десислава Монева във връзка с номинацията й за „Жена на годината 2012” специално за читателите на Fashion Lifestyle Magazine:

Десислава МоневаКакво означава за Вас номинацията за "Жена на годината" в категорията изкуство?
За мен тази номинация е знак, че не е било напразно всичко за което се борих последните години. Респектирана съм от останалите дами, номинирани в моята категория и съм поласкана, че съм сред тях. Тази номинация означава много за мен, защото идва в момент, който е преходен в моята професия и ми дава увереност за това, че вървя в правилната посока.

Кои според теб са най-силните моменти в работата Ви през 2012 г.?
Бих отговорила така - ежедневните ситуации, в които съм взимала решения при неопределеност и риск. Отдадеността на екипа ми.

Каква е Вашата професионална оценка като арт мениджър за развитието на българското (изобразително) изкуство в България и чужбина?
Мисля, че българското изкуство носи силни и знакови послания за света. Независимо в коя част на света авторите работят и се реализират те са носители на една национална и групова идентичност, която ги прави уникални. Ще се увеличават занапред и шансовете да излъчим значими артисти към света, които ще останат в историята. Отчайващ оптимист съм .

Конкурсът “Жена на годината 2012” на списание GRAZIA се провежда за седма поредна година. Във всяка категория са номинирани по 5 участнички, като конкретно за категорията „Изкуство” освен Десислава Монева това са: Даниела Тодорова, Жана Караиванова, Леда Екимова и Маргарита Младенова. Всеки, който желае, може да гласува на следния линк: http://www.graziaonline.bg/woy/5/ до 8 декември 2012 г. Всяка от 12-те победителки в отделните категории ще получи златна статуетка на официалната церемония на 9 декември във Военния клуб.

Десислава Монева

Десислава Монева

Десислава Монева

Снимки:

1. – 6. Десислава Монева

7. Художникът Андрей Янев, проф. д-р Мирослав Дачев, арт директорът на Галерия „Юзина” Десислава Монева и проф. д-р Аксиния Джурова. (от ляво на дясно)
8. Д-р Борислав Стоянов, Н. Пр.Г-н Юрий Исаков, посланик на Русия в България със  съпругата си г-жа Исакова и арт директорът на Галерия „Юзина” Десислава Монева. (от дясно на ляво)
9. Десислава Монева и Боян Радев в галерия „Юзина”

Фото:
© Списание Grazia: 1, 2, 5 и 6
© Божидар Марков: 3, 4 и 9
© Стефан Марков/Булфото: 7 и 8Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
 

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли