Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

БЛЯСЪК И ЦВЕТНА ЕМОЦИЯ ОТ ГОЛЕМИТЕ ИМЕНА В МОДАТА

Лилия Желева

Представяме ви един ефектен поглед към колоритните и страстни колекции на титаните в модата – Роберто Кавали, Каролина Ерера, „Гучи” и „Аликзандър Маккуин”. Дълги, макси рокли, цветни комбинации, екстравагантни  модели и ефектни кройки ни приветстват преди да дойде дългата, студена зима.

Когато става въпрос за Роберто Кавали, сме сигурни, че красотата и стилът задължително ще присъстват в моделите му. Неговата колекция озаглавена „43 картини" представя 43 начина за оформяне на женското тяло, чрез магията на облеклото. Моделите са с дълбоки цепки и показват голяма част от женското тяло, но са толкова майсторски изработени, че голотата е представена като част от самия модел. Дизайнът на Кавали съчетава обекло тип костюм в комбинация с ефирен плат, превръщайки го в рокля. Моделите са обсипани с инкрустирани кристали, мъниста и нежна бродерия, които стратегически намаляват голотата и я преобразяват в богато украсена кожа. Арт-нуво архитектурата е оказала голямо влияние върху принта на роклите, които следят плътно силуета на тялото. Дизайнът ги комбинира с печат в „ягуар” и „питон”, а голяма част от тях са в комбинация със сака с отрязани и заострени върхове. Цветовете са освен класическото черно и бяло, нюанси на жълтозелено, тревно и неоново зелено, кайсия. Материите са главно коприна, съчетана с бродерия, прозрачна материя и дантела. Аксесоарите, които прилага към моделите си Роберто Кавали са голямо количество бляскави гривни в тон с кристалите, огромни слъчеви ретро очила и чанти клъч с верижки.

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Колекцията на дизайнерката Каролина Ерера от своя страна е издържана в доста по-прибран стил и кройка. Въпреки че моделите са направени от ефирни и прозрачни платове, а полите са доста над коляното, облеклата излъчват стил, характерен за ученическите униформи. Той е съчетан с елементи и принтове от китайските дрехи, както и в комбинация с плетени жилетки и блузки. Дългите поли са с висока талия и се разкрояват надолу до земята, а късите са свободни и феерични. Те са в съчетание с ризи с обемни ръкави от коприна и прозрачна материя или с плетиво. В колекцията намира място и класическото сако с едно копче, което идеално завършва деловия аутфит. „Исках да работя с нещо ново през този сезон – невероятно леко и меко", обяснява дизайнерката. Материите са: коприна, шифон, органза, тюл и жоржет, а цветовете: кремаво, небесно синьо, жълто, зелено, сиво и цветен принт. Аксесоари в колекцията почти липсват – единственото, което допълва визията са тънки коланчета около кръста.

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Прекрасна цветна и стилна колекция представя и модната марка „Гучи” за сезон лято 2013. Творческият директор Фрида Джанини ни пренася във времето на стилния италиански шик. Моделите са изчистени с прибрана линия и силует, а кройката подчертава формата на тялото и му придава елегантен и шикозен вид. Повечето от принтовете са едноцветни, но преобладават и тези на цветя и питон в сиво, кафяво и розово. Актуална е комбинацията от панталон и туника, повдигната над кръста с нежен колан, като ръкавите и голяма част от туниката са разкроени и на къдри. Роклите са дълги и къси с еднотипен силует и разбира се обсипани с къдри – това е и главният детайл на колекцията. Стилното им излъчване идва и от високата яка около врата, която е забулена, отново обвита с леки къдри или върху нея е бродирано огромно бижу. Моделите определено наблягат на силуета по тялото, който издължава и придава елегантно излъчване. Цветовете са разнообразни, както казва самата Джанини за колекцията – „Обичам да играя с цветовете на пролетта!”. Тоновете са розово, кобалт, цитрусово жълто, корал, тюркоаз и други. Материите са главно коприна и сатен. В допълнение към моделите са избрани аксесоари, които ги допълват от главата до петите буквално – като се започне с големите слъчеви очила, през масивните обеци и колиета, обсипани с хиляди мъниста и се стигне до високите сандали в палитра на модела.

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Екстравагантна колекция е сътворила Сара Бъртън за марката „Аликзандър Маккуин”. Тя спокойно може да се нарече „всичко за пчелите”. Именно от тях е вдъхновена дизайнерката на модната марка, която представя зрелищни тоалети, много блясък, мрежа и атрактивни аксесоари. Ефектните корсети в колекцията са в комбинация с къси, обипани с мъниста и мрежести три-четвърти панталони, разрязани в долния край. Също корсет тип „пеплум”, съчетан с три-четвърти пола, разкроена надолу или панталон по тялото тип „цигара”, също разрязана в долния край. Късите рокли са с дължина до и над коляното, обемни с отворено бюстие и обсипани с много мъниста и воали. Дългите, от своя страна, представят величието на „майката пчела” – огромни кринолинени модели, пристегнати с кожени колани около кръста и обсипани с хиляди цветя. Силуетът е хипер-преувеличен, като в кръста е пристегнат, а надолу – обемен. Той веднага създава асоциция именно към формата на пчелата. Аксесоарите са страхотни – като се започне от мрежестите ръкавици, през коланите около кръста и корсетите, които пристягат талията. Нагоре по тялото моделите са допълнени с яки по врата и огромни модернистични шапки, които напомнят тези на пчеларите. Цветовете са достойни за една цветна градина в тоновете на дъгата – жълто, охра, корал, розово, червено, крем, водна лилия – една колекция, която определено би привлякла вниманието на пчелите.    

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Модни тенденцииМодни тенденции

Снимки:
1. – 6. Модели на Роберто Кавали от колекция пролет-лято 2013 г.
Фото: http://www.style.com
7. – 12. Модели на Каролина Ерера от колекция пролет-лято 2013 г.
Фото: http://www.style.com
13. – 18. Модели на „Гучи” от колекция пролет-лято 2013 г.
Фото: http://www.style.com
19. – 24. Модели на „Аликзандър Маккуин” от колекция пролет-лято 2013 г.
Фото: http://www.style.com

Източници: www.style.com ; www.vogue.co.uk

Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing