Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

Силвия Георгиева

Еко модата не е само в носенето на дрехи, изработени от органични влакна, както повечето от нас може да си помислят, тя е далеч отвъд това. Представете си, че сте облечена в спираща дъха рокля, създадена от известен дизайнер. Тя не само е продукт на висшата мода, но е и екологично съобразена, защото е изградена от коноп. Сега спрете да си представяте, защото това вече не е просто мечта – това е реалност.

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

Всички сме чували за така наречените ЕКО облекла, които обикновено са дрехи, изработени от бамбук и коноп. Те се създават с мисълта да акцентират върху грижата за природата, но се възприемат като груби и твърди матрии, които не всеки би носил. Благодаряние на модерните техники за омекотяване, днес конопът се превърна в изключително приятна, копринена, дишаща материя, която все повече дизайнери използват в създаването на стилни и достъпни облекла.

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

Конопът – естетика и стил със „зелен“ маниер
Конопът е бързо растящ, възобновяем, биоразградим и рециклируем материал, който след обработка се трансформира в изключително гъвкава и хипоалергична материя. Наподобяващ коприната, обработеният коноп елиминира противоречията между устойчивите екологични материи и естетическата красота.
В миналото конопът е бил използван предимно за производството на въжета и деним, но в последните няколко години към него се насочват световни марки като „Армани”, „Келвин Клайн”, „Оскар де ла Рента”, „Патагония”, „Найк” и други. През 2008 г. „Версаче” и „Дона Карън” се включиха в Earth Pledge eco-fashion show („Земята е дар – модно еко-шоу”) със забележителни модели. Донатела Версаче представи кремава рокля с отворен гръб и драматична драперия, която е създадена изцяло от коноп. През 2013 г. на модното ревю Fashion with a Passion for Freedom („Мода със страст към свободата”) блеснаха творенията на млади студенти по дизайн от Модната Академия в Ню Йорк, изградени от коноп, памук, коприна и бамбук.

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУС

ЕСТЕТИКА И СТИЛ С ФЛОРАЛЕН ПРИВКУСКопнежът на модата към природната красота
Еко модата не се задоволява само с използването на естествени тъкани. Тя постоянно се стреми към нови върхове и несъмнено ги покорява. Уникалността придобива ново измерение, когато човек е облечен в „жива“ рокля. Какво би могло да бъде по-изключително от нещо, което сияе с красотата си в продълженние само на няколко дни и едновременно с това е олицетворение на единството с природата?
Красотата на природата се интегрира с модатата в една забележителна симбиоза между естетика и стил с подчертано флорален привкус. Цветята вече намират своето ново приложение в уникалните модни творения на дизайнери като Hugo Cesar Dorado, Teresa Chamorro, Angela Aponte, Iveth Jaramillo и Cristhian Vargus.
Био роклите тип цвете стават все по-популярни и предпочитани от по-смелите лица на звездния подиум. В края на 2012 г. телевизионната звезда Луис Томпсън се появи на червения килим с уникална вечерна рокля, изградена от повече от 5000 живи листа. Бляскавата одежда е изцяло ръчно ушита от дизайнерката Катрин Массей и несъмнено приковава погледите на околните.

Еко модата все повече набира скорост като алтернативна мода, която се фокусира върху екологичните предимства, качеството и комфорта, доказвайки, че луксът не винаги е съчетан с високата цена, но несъмнено е начин да бъдете забелязани.

Снимки:
1. Модели на „Дона Карън” и „Келвин Клайн” от Earth Pledge eco-fashion show през 2008 година.
2. Рокля от коноп на Донатела Версаче от Earth Pledge eco-fashion show.
3. Костюм от коноп на „Ив Сен Лоран”.
Фото: https://www.bastetnoir.com/en/hemp-fashion
4. Рокля от цветя на Teresa Chamorro от Bio Fashion show в Колумбия 2008 г.
Фото: http://www.trendhunter.com
5. Рокля на Cristhian Vargas от от Bio Fashion show
Фото: © Reuters/ Jaime Saldarriaga / http://photogallery.indiatimes.com
6. Рокля на Hugo Cesar Dorado
7. Модел на Hugo Alberto Puentes
Фото: © AP Photo/ Christian Escobar Mora/ http://photogallery.indiatimes.com
8. – 9. Рокля от листа на Katherine Massey, носена от Луис Томпсън.
Фото: 8. © Lakeside Shopping Centre/ http://www.dailymail.co.uk
9. © REX/ http://www.dailymail.co.uk
Източници: https://www.bastetnoir.com ; http://www.dailymail.co.uk;
http://www.trendhunter.com



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing