Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

От доста време не си давала интервюта за медии. Защо се отдръпна от светския живот?
След дългото ми присъствие в светския живот загубих интерес към това да се появявам непрекъснато по медиите и по партита. Общо взето в България светският живот протича по един и същи начин и с едни и същи хора. Така че нормално бе в един момент всичко това да ми омръзне. Не изпитвам удоволствие и потребност от това да се изявявам публично. Отдавна съм се доказала на себе си и на останалите. Сега в живота ми има и други приоритети. Ако преди на първо място бе кариерата ми, днес е семейството. Именно смяната на приоритетите налага моето така да се каже дистанциране от светския живот.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

В днешно време не е много популярно да си модел и да имаш няколко деца…
Да, така е. Все пак кариерата на модел и отговорностите на титлата Мис България са до определена възраст. След това е нормално една жена да се омъжи, да създаде семейство, да народи деца. В днешно време младите хора рядко се женят, да не говорим да имат деца или ако имат, то ще е само едно. Моята визия за семейство е малко по-различна. В това отношение съм по-консервативна, дори традиционалист. За мен двама души първо трябва да сключат брак, а след това да се появят и децата. Аз така и направих. Със съпруга ми сме заедно вече над10 години, което е един достатъчно дълъг период. Дълго време живяхме на семейни начала, последва сватба. Роди се първо дъщеря ни, която е вече на 5 години, а сега се грижа за сина ни, който е на година и половина. Това е моята идея за семейство, съвсем традиционна и консервативна, която може би не се вписва в днешния начин на живот.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Каква е твоята формула за спокоен живот?
Спокойствието трябва да бъде вътрешно усещане, което човек сам си изгражда. Човек трябва да има вътрешен мир и равновесие. Всеки решава за себе си и поставя граници докъде трябва да се навлиза в личното му пространство. Така че спокойният живот е нещо много относително. Това се отнася и за щастието. За едни е кариерата, за други е семейството. За мен формулата за щастие е, че човек трябва да има работа, семейство, приятели, забавления. Генерално погледнато, за да бъде той щастлив, трябва да има от всичко по малко или от всичко по много. Трябва да има баланс между здраве, кариера и семейство. Те са взаимосвързани и допълващи се. Те определят щастието на човек. Това се отнася и за човешките отношения. Трудното в брака е всекидневната борба за баланс, а той се постига с компромиси и от двете страни.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Съпругът ти се занимава с различни бизнеси, като един от тях е диамантеният бизнес. Съгласна ли си с Мерилин Монро, че „диамантите са най-добрият приятел на жените“?
Аз обичам диамантите, но те не са най-добрите ми приятели. За мен на този етап най-важно е семейството и особено децата, защото те са все още много малки и имат нужда от моята подкрепа и внимание. Разбира се, всеки обича красивото, луксозното, да се чувства уютно. Да, имам диаманти, радват ме, но в никакъв случай те не са най-добрите ми приятели.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Титулуват те като Мис България на всички времена. Как успяваш да поддържаш форма, особено след двете раждания?
Благодаря за комплимента. Като цяло успявам да поддържам килограмите и мерките, които имах преди. Особено след второто раждане влязох бързо във форма. Помогна ми фактът, че кърмех и тренирах. Дори и бременна тренирах. Не спазвам диети, но се храня здравословно и следвам определен хранително-двигателен режим, изграден през годините, който се превърна за мен в начин на живот. Много е важно човек да се движи – няма значение дали ще е посещение във фитнес залата, разходка в парка, бягане, каране на колело или друго физическо натоварване. Всеки трябва да практикува това, което му допада. Относно хранителния режим – аз не пия и не пуша, не ям тестени, сладки и пържени храни, не консумирам месо. Наблягам предимно на зеленчуци, плодове, риба и други морски продукти.

С какво се занимаваш сега?
В момента съм единствено и само майка. Никога не съм си представяла, че отглеждането на деца може да е толкова трудно. Имам юридическо образование и последно имах бизнес с бижута в ЮАР. Когато синът ми стане на 2 години, планирам да тръгне на градина и така ще имам време да започна отново работа. Какво точно, още не съм решила, но ще бъде нещо различно.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Съгласи се да направиш фотосесия за списание Coiffure Beauty. На какво дължим тази чест?
На дългото ми приятелство с Вили Боршукова. Ние сме приятелки от 20 години и тя е един уникален и благороден човек. Винаги се изумявам на силата й да съчетава всичко в едно – да бъде майка и бизнесдама, да помага на толкова много хора в нужда. Възхищавам се на голямото й сърце и на това, че е толкова широкоскроен човек. Как намира време и енергия да прави всичко наведнъж. За мен тя е един много специален човек и, дай Боже, да има повече такива българи. Аз съм патриот и винаги може да разчитате на моето съдействие.

Пълното интервю с Наталия Гуркова можете да прочетете на страниците на списание Coiffure Beauty за декември!

Снимки:
1. Корицата на сп. Coiffure Beauty за декември.
2. – 5. Снимки от фотосесията на Наталия Гуркова за списанието.
Коса и грим салон Магама
Фотограф: © Стефан Неделчев
Интериор КАRE



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing