Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

През март списание Coiffure Beauty празнува 10 години от издаването на първия си брой. Във връзка с годишнината, топ коафьорът Вили Боршукова, която е и главен редактор на списанието, дава едно от най-личните си и откровени интервюта за страниците на мартенския брой на Coiffure Beauty.

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

Coiffure Beauty навърши 10 години. С какво ще запомните този период?
Вече станахме на 10 годинки, преминахме през какво ли не, но оцеляхме. В началото започнахме шепа хора, нямахме контакти и позиции, не знаехме как точно трябва да постъпваме в дадени ситуации, но с времето постепенно се получи. Всичко се случва с цел, има някаква причина и играе определена роля в живота – така и списанието изигра важна роля в моя живот. Опознах много колеги, партньори, приятели. Coiffure Beauty ми даде ценен опит не само в професионалната област, но и в живота. Знаете, че когато нещо е успешно, то е преминало през много неща – и добри, и лоши. Разбира се, колективът е сърцето, което работи изключително добре! Затова искам да спомена хората, които са допринесли за този успех и да им благодаря за всеотдайната работа: Светла Арсова, Людмил Арсов, Стефан Неделчев, Юлиян Недков, Таня Андреева, Гергана Гърбева, Теодора Пенчева, Екатерина Чиликова и на многобройните партньори и сътрудници, фотографи и модели. Благодаря на всички, които творят красота и следват модните тенденции във фризьорството и козметиката!

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

Вашият бизнес е доста специфичен. Бихте ли споделили как започнахте?
Цял живот човек се бори, има своя живот, носи своя кръст. Искам да ви разкажа за моята борба – неспирна и безконечна. Животът ми е изпълнен със скърби и печал, макар привидно за хората той да изглежда щастлив. Разбира се, зависи кой какво разбира под думата щастие! Животът на човек започва в семейството. За съжаление, аз нямах възможност да се радвам на домашен уют и нормална детска среда. Наложи ми се от съвсем малка да започна работа. Тъй като нямаше кой да ме гледа, моят дядо ме взимаше редовно на село, за да работя на нивата. Тогава не си давах сметка, че това ще бъде огромен плюс в живота ми по-късно! Много обичах, докато дядо си почиваше на обяд, да си играя с царевицата на комшията, която беше цъфнала толкова красиво, че да ти се прииска да имаш дълга коса. Това запали любопитството ми до такава степен, че започнах всекидневно да си играя и проучвам текстурата на цъфналата многоцветна коса на царевицата. Обичах да играя с влакната, доставяше ми изключително удоволствие да творя различни причудливи форми и да им се наслаждавам. Така започна моята страст – КОСАТА.

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

От малка мечтаех да имам дълга коса – знаете, всяко малко момиче иска да е принцеса. Да, но за мен това беше само мечта. Започнах да се изкачвам по стръмната стълба на живота. Майка ми и баща ми бяха разведени и повечето време оставах сама. Понякога се налагаше да стоя с часове пред една телефонна кабина, за да изпрося стотинки за хляб! Живеех на тавана – харесваше ми, защото можех да виждам нещата от високо. Нямах кукли и си ги правех сама, така се научих на сръчност. Моята баба много държеше да ме научи да плета, за което съм й изключително благодарна! Може би нямаше да съм това, което съм сега без нейната дисциплина и взискателност!

Разбира се, когато животът ти поднася различни изпитания, трябва да си силен, а силата се развива в спорта, дисциплината също! Както казва Арнолд Шварценегер: „Болката отделя шампионите от всички останали. Това, което повечето хора нямат, е смелостта да минат през болката”. Колкото пъти минеш през нея, толкова по-силен ставаш. Всичко е опит, а опитът се трупа с падания и ставания. Благодаря на Бога, че всеки път, когато падна, той ми помага да стана, въпреки обстоятелствата и хората!

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

СПОРТЪТ започна за мен в най-ранна детска възраст с джудото – изключителен спорт, който изгражда не само духа, но и личността на човек. То ми помогна да преодолея всичките си страхове и борби с вятърни мелници! Всекидневните тренировки доведоха до големи спортни резултати и така станах майстор на спорта!

Стартирах собствен бизнес още през 1990 г. в подлеза на ЦУМ – правех обици и ги продавах на една масичка. Моделите ми бяха сполучливи, а и никога не изпусках заинтересован човек. След това се разви и страстта ми по перуките, отворих първия магазин на бул. Витоша. Появи се и името МАГАМА – салонът на звездите. Започнах в едно доста малко помещение на ул. Люлин планина само с едно огледало, офис стол и много, много вяра в това, че нещата ще се получат.

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

Разбира се, не мога да не спомена и случката с представителите на голяма международна компания за професионални продукти за коса, чийто представител дойде да огледа дали салонът е подходящ за техните продукти и заяви, че не ставаме за работа с тях. Това още повече ме амбицира за възход и победа и така с годините салони МАГАМА станаха най-добрите в бранша и страната! Така че тези, които ни отхвърлят, ни правят най-голямата услуга!

МАГАМА се наложи на пазара като най-успешната марка в косите, фризьорството и перуките. Какво Ви костваше това?
Както вече казах, постигането на големи резултати е свързано с много болка, труд, постоянство и време, а както знаете, най-скъпото в света е времето. Хората купуват с доверие, а доверието се изгражда бавно и постепенно. Изграждането на име е най-ценното за една компания, защото води до това клиентите да ти вярват и да ти се доверяват, което никак не е малко в наше време. Пътуванията и откриването на нови и интересни неща за клиентите струват изключително много като време и отдаденост, но пък това ме прави щастлива. Никога не съм изпитвала неудовлетвореност или тежест от работата си, тя ми носи радост, забава и е моето хоби. Човек, който е неудовлетворен, е опасен и злобен. Такива хора са безпардонни. Случва ми се да срещам такива индивиди и изпитвам единствено и само съжаление.

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

Вие минахте през ужаса на раково заболяване. Това не Ви ли отдалечи от бизнеса, хората, обществото?
През 2010 г. бях диагностицирана с рак на дебелото черво. Когато разбрах диагнозата, всичко се срина и изчезна като в миг! Ракът е страшна болест, бич на нашето хилядолетие. Много от вас не знаят, че това е болест на духа, предизвикана от отхвърляне, самота, липса на любов и най-вече от „НЕИЗКАЗВАНЕТО НА ГЛАС НА ТОВА, КОЕТО МИСЛИТЕ И ЧУВСТВАТЕ”. Знаете ли, че 80% от болестите ни застигат точно поради тази причина? Често се страхуваме от промяната и оставаме така за цял живот, в капана на собствените си мисли и чувства с оковани в белезници умове! И така, това води до тежки непоправими последствия.

Бях в това състояние твърде дълго време, докато един ден не осъзнах, че искам да изкрещя: „Стига!”, да бъда щастлива и да живея като нормален човек. Знаете ли, че щастието е избор? Човек избира дали да бъде щастлив. Има два варианта – да бъдеш щастлив или нещастен. Аз избрах за себе си и за моите деца ЩАСТИЕТО.

Винаги слагате Бог на първо място в живота си. Защо?
Той е всичко в моя живот. Независимо какви сме, ТОЙ ни приема такива, каквито сме, със своята безусловна любов и ни вдига винаги, когато паднем. От него са изворите на живота и като преминем, ще отидем при него. И тогава никой няма да има извинение за делата си, затова е добре да внимаваме в постъпките си. Но стига с тази гнусна история…

Преди 3 години основахте Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега” и дарителска кампания „ДАРИ КОСА – ПОДАРИ ПЕРУКА!”. Разкажете ни повече за тях.
Когато живееш за себе си, търсиш общуване с хора, които могат да ти бъдат полезни – те са все богати, силни, задоволени. Затова именно когато живееш за себе си и изведнъж се огледаш наоколо, за да потърсиш на кого би могъл да бъдеш полезен, ти се струва, че на никого не си нужен. Но ако си разбрал, че животът е служене на другите, ще търсиш общуване с бедните, болните, незадоволените, и тогава не ще смогваш да служиш на всички, на които ще искаш да служиш.

Радвам се, че мога да помагам на болни хора чрез асоциацията. Наистина са много тези, които имат нужда от помощ! Но хубавото е, че има и доста хора, които се отзовават – искат да дарят косата си или да помогнат с доброволен труд за изработването на перуките, което става бавно. Служенето на хора чрез асоциацията и кампанията ми носи радост и надежда. Вярно е, че когато помагаш на хората, помагаш на себе си. Във всяка ситуация, когато тръгнеш да правиш добро, ще се намерят хора, които да злословят, но това не ме събаря. Интересува ме получателя на доброто, а не измислените герои на деня! ВСЕКИ Е РОДЕН, ЗА ДА ЖИВЕЕ СВОЯ ЖИВОТ, КОЙТО Е ИЗОБИЛЕН ДАР. Научих, че ако има нещо, от което човек е недоволен в своя живот, е виновен единствено и само той.

И за финал, какво бихте казали на младите фризьори, които сега тръгват по пътя на красотата?
Много е важно да имате горещи сърца, да бъдете целеустремени и изпълнени с надежда и вяра в това, което не се вижда, за да може победата да бъде пълна. Не се поддавайте на зли помисли и дела, за да ви е леко на душата през целия път на коафьорския живот. Бъдете честни винаги с клиентите и със себе си. Предателства ще има, трябва да се научите на това. Тези неща са неизбежни в нашия бизнес, просто бъдете внимателни и зорки, защото ПОВЕЧЕТО МИСЛЯТ КАТО РАБОТНИЦИ, А ИСКАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ КАТО ШЕФОВЕ!

РЕШИХ ДА СПОДЕЛЯ ВСИЧКО ТОВА С ЧИТАТЕЛИТЕ, първо, за да няма клюки, защото те тръгват тогава, когато няма яснота и информация! Второ, защото правим 10 години на пазара!

Вили Боршукова за списанието, личната борба и Бог

ата борба и Бог" border="1" >

Цялото интервю с Вили Боршукова можете да прочете в сп. Coiffure Beauty за месец март!

Снимки:
1. Корицата на сп. Coiffure Beauty за март
2. Вили Боршукова
3.Топ коафьорът и примата Лили Иванова
4. Вили Боршукова и Кирил Чалъков
5. Вили Боршукова и Ивана
6. Поли Генова също се доверява на Вили за визията си
7. Вили Боршукова и Николета Лозанова
Фото и източник: © Coiffure Beauty



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing