Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ДЕТСКА ГРАДИНА „АЛБЕРТИНО“ ОТВОРИ ВРАТИ В СОФИЯ

* Чудният замък гарантира развитието на детските таланти и заложби

Силвия Стоянова

Нова детска градина с формата на замък вече посреща децата в царството на приказките. Официалното откриване на детска градина „Албертино“ се състоя на 3 октомври в София и беше уважено лично от г-н Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“, където се намира самата градина. Той сподели, че новата детска градина е ценна придобивка за района и благодари на г-н Мирослав Печев за значимата инвестиция. В своето слово г-н Мирослав Печев, създал приказния детски замък „Албертино“, сподели: „Нашите деца заслужават щастливо детство и вярвам, че тук в „Албертино“, те ще го имат. Аз самият съм един щастлив и горд баща, и именно моят син Алберто ме вдъхнови да създам този замък. Надявам се, че детска градина „Албертино“ ще се превърне в дом на знанието, където всяко дете ще разкрие и усъвършенства своите таланти и заложби, ще расте и укрепва в грижи и внимание.“

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Сред гостите, които уважиха празника на детска градина „Албертино“ бяха: Ники Кънчев, Теди Велинова заедно с детето си, Лора Караджова и дъщеричката й, проф. Любомир Стойков, народният представител Юлиан Ангелов със съпругата си и детето им, Гери Дончева, Росица Стойчева, Диди Стоянова, моделът Никол Предьова и други, сред които имаше и много родители и деца. Водеща на събитието беше певицата и актриса Марина Кискинова, а за чудесното настроение на гостите се погрижиха децата от „Бон-Бон“.

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина „Албертино“ прилича на истински дворец, в който всяко дете ще има възможност да разкрие и развие своите таланти, заложби и да има щастливо детство. Детската градина ще работи на кабинетен принцип, като в сградата, която е разположена на 4 етажа, са обособени 5 кабинета – по математика, природен и социален свят, български език и литература, кабинет по английски и италиански език, и кабинет по музика. Детската градина разполага също с медицински кабинет, трапезария, голям модерно оборудван физкултурен салон и двор с детски площадки. Капацитетът на детското заведение е 76 деца, като групите ще бъдат малобройни (до 14 деца), с които ще работят млади и висококвалифицирани специалисти педагози.

Детска градина

Детска градина

Детска градина

Детска градина

В „Албертино“ е създадена специална подкрепяща среда, в която децата да усъвършенстват своите моторни и сензорни умения и да придобиват знания на базата на собствения опит. Тези идеи, подходи и практики, описани от Мария Монтесори, се прилагат в образователно-възпитателния процес в приказната детска градина „Албертино“. Екипът на доц. Веселин Дафов ще работи с децата в различни организирани и допълнителни форми на педагогически взаимодействия по „Философия с деца“. Ще се извършват естествени за децата действия: те ще играят, говорят, пеят, рисуват, моделират, ще се превръщат в мислители и откриватели.

Детска градина

Детска градина

Мисията на детска градина „Албертино“ е да осигури оптимални условия за всяко дете. В нея то ще може да придобие съвкупност от компетентности – знания, умения и отношения, необходими за усвояване на езика и ранната му социализация, за да премине успешно към училищното образование. В детска градина „Албертино“ децата ще имат всички необходими условия да запазят своята уникалност, като проявят способностите и развият талантите си. В новооткритото детско заведение ще се създават условия за реализиране на държавните образователни стандарти за цялостно развитие на детската личност според възрастта, потребностите и детските интереси.

Детска градина

Цел на педагозите в „Албертино“ ще бъде всяко дете да се чувства щастливо, защитено, подкрепяно, разбирано и уважавано, като се гарантират физическото и психическото му здраве, както и социалното, познавателното, емоционалното, личностното и творческото развитие. Преподавателите ще създават условия за ранно откриване на заложбите и талантите на всяко дете и ще насърчавато развитието и реализацията им. Предвидено е използването на диагностичен инструментариум за установяване на силните и слабите страни на детето и за изграждане на адекватна технология за усъвършенстване на опита му според образователните цели. Децата ще бъдат възпитавани в толерантност и уважение към националната, културната, езиковата, етническата и религиозната идентичност, както и към хората с увреждания.

Детска градина „Албертино“ е перфектният център за щастливи родители, търсещи и намиращи спокойствие, подкрепа и сътрудничество, обединени от общата идея за успешно развитие на децата.

Снимки:
1. Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“и Мирослав Печев, създал приказния детски замък „Албертино“.
2. Димитър Дилчев, Мирослав Печев и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно)
3. Слово на г-н Мирослав Печев
4. Алберто Печев, на когото е кръстена детска градина „Албертино“
5. Димитър Дилчев и Мирослав Печев официално разрязаха лентата
6. Алберто Печев с част от трикольора
7. Соня Стратева, директор на детска градина „Албертино“ и проф. Любомир Стойков.
8. Децата от „Бон-Бон“ изпълниха две песни.
9. Ники Кънчев и проф. Любомир Стойков
10. Марина Кискинова и проф. Любомир Стойков
11. Теди Велинова със сина си уважи събитието
12. Лора Караджова с дъщеричката си също беше сред гостите
13. Юлиан Ангелов със съпругата си и детето им уважиха събитието
14. Теди Велинова и Гери Дончева
15. Росица Стойчева също уважи официалното откриване на „Албертино“
16. – 17. Алберто Печев в замъка „Албертино“
18. – 19 Част от интериора на детска градина „Албертино“
20. Приказният замък „Албертино“
Фото: © Антон Марков



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing