Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

*Актуални колекции есен-зима 2017-2018 на модните къщи „Долче и Габана“, „Ланвен“, „Бърбъри“ и дизайнерът Томи Хилфигер

Лилия Людмилова

Нова година, нови цветове, закачливи кройки и доза ексцентричност – така стартираме началото на 2018-та с актуални колекции ready to wear есен-зима на модните къщи „Долче и Габана“, „Ланвен“, „Бърбъри“ и дизайнерът Томи Хилфигер.

Шоуто на „Долче и Габана“ събра цяла плеяда от звезди, които дефилираха с тоалети от колекция есен-зима на модната марка. Сред тях беше и нашата гордост в тениса Григор Димитров. На подиума имаше изобилие от блестящи рокли, обсипани с много мъниста, златни пайети и камъни в различни цветове. Разнообразието от дрехи – дънки, панталони, клинове, различни поли – къси, дълги, плисирани, пачки, пуловери, туники, ефектни блузи с щампи, както и коктейни, официални и празнични рокли, се допълваше от блестящи токчета, кецове, балеринки и сандали. В колекцията присъстват много леопардови, мозаечни и цветни щампи.

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

Интересни са комбинациите на официално черно сако с полупрозрачна пола надолу, както и дебели палта с косъм в комбинация с чехли и дънки. Модната марка залага на костюма с вратовръзка като основна част и от дамския гардероб. Силуетите са разнообразни, както и обемите. Няма ограничение и в цветовете – от класическите бяло, черно и червено до по-екстравагантните жълто, оранжево, цикламено, зелено, турско синьо и други. Материите са основно коприна, кадифе, шифон и тоалети с дебел косъм.

Аксесоарите са много – лъскави корони, цветни диадеми и цветя в косите, гривни, колиета, пръстени, разнообразие от слънчеви очила и чанти – клъч, малки квадратни или по-обемни.

Колекцията на „Ланвен“ е изключително нежна, чиста и излъчваща много класа и сексапил. Фокусът е върху вечерното облекло – строго монохромна палитра с образи, които се редуват между кремаво и черно. Мекият розов пастел е основен цвят в колекцията в комбинация със сини сатенени панталони, зелени и лилави костюми. Облеклата са насочени към жените, които прекарват свободното си време на изискани коктейли, но също така и за елегантни и стилни дами. В някои от визииите – кожено палто, покрито със сатен – се забелязва лек гръндж намек, което внася спортно-елегантна нотка в иначе женствената колекция. Впечатление правят нежните силуети на панталоните от габардин с висока талия, елегантните поли, които следват линията на тялото и ръчно изработените сака и якета, украсени с къдрици от тюл. Интересно решение в допълнение към облеклата са нежните птици по коланите, реверите и колиетата. Интересно е, че дизайнерите съчетават равни обувки с официални тоалети, което прави удобно преминаването от офиса към салона за парти. Материите са изключително меки и нежни – коприна, сатен, кашмир и други.

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

„Бърбъри“ представя колекция, която напомня много на дъждобраните. Найлонът присъства в голяма част от моделите като той може да прилепва плътно по кожата или да е свободно пуснат върху рокля или панталон. Това е интересно решение за сезона, което в комбинация с част от спортно-елегантните модели на марката, е иновативно и нестандартно. „Исках леко покварен сексапил“ – казва дизайнерът Кристофър Бейли. Свежи и дръзки моделите са многообразни, като доста от тях са допълнени от емблематичната шапка каре на модната къща. Дълги пуловери и непромокаеми шлифери, жилетки, много шалове и дори кожа от млада овца допълват визиите от колекцията. Те са съчетани с дълги полупрозрачни рокли до земята, ризи, пуловери и 3/4 панталони.

Аксесоарите са огромни чанти на каре, малки квадратни чантички и дълги масивни обеци само от едната страна. Цветовете са основно червено, бежово, зелено, както и много цветни комбинации на каре. Обувките са кубинки и сандали, съчетани с 3/4 цветни чорапи.

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

Колекция ready to wear есен-зима 2017-2018 на дизайнера Томи Хилфигер впечатлява в младежко излъчване и сексапил. Тя е в колаборация с Джиджи Хадид, която дефилира и по време на самото ревю. Тоалетите са в колежански стил, с типичните чорпогащи над коляното, къси панталонки от кожа или деним или дълги накъсани дънки, клинове и къси блузки. Акцент в колекцията са дългите палта и якета – топли, кожени или полупрозрачни – те присъстват в почти всеки тоалет. Шапката с инициалите на Хадид – Gigi*Hadid – също е допълнение към почти всеки от тоалетите. Цветовете са в тъмната гама – червено, черно, тъмносиньо и лилаво. Аксесоарите са дълги колиета с надписи и масивни сребърни ланци. Обувките са от кожа и велур – боти на ток или кубинки с пайети по тях.

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

ЗАКАЧЛИВА ЦВЕТНА ЗИМА

Снимки:
1. – 5. Колекция ready to wear есен-зима 2017-2018 на „Долче и Габана“.
Фото: © Indigital /
http://www.vogue.co.uk/shows/
6. – 9. Колекция ready to wear есен-зима 2017-2018 на „Ланвен“.
Фото: © Indigital /
http://www.vogue.co.uk/shows/
10. – 12. Колекция ready to wear есен-зима 2017-2018 на „Бърбъри“.
Фото: © Indigital /
http://www.vogue.co.uk/shows/
13. – 15. Колекция ready to wear есен-зима 2017-2018 на дизайнера Томи Хилфигер.
Фото: © Indigital /
http://www.vogue.co.uk/shows/
Източник: www.vogue.co.uk



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing