Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

*Тънкости около сватбения грим на Меган Маркъл

Емилия Иванова

Един милиард и деветстотин хиляди души гледаха кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл на 19 май т.г. Романтична приказка, която кулминира в една от най-екстравагантните сватби на 21-ви век, но също така и дискретна във всеки детайл – роклята, музиката, хорът, проповедта на епископа и визията на булката. Меган Маркъл избра на своя специален ден да бъде естествена – с мек опушен грим, дълги обемни мигли, дръзки вежди и розови устни. Любовните й лунички се отличаваха и кожата й изглеждаше перфектно – сякаш няма грим на лицето си. Принц Хари също остана приятно изненадан от визията на своята избраница.

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

Сватбеният грим беше дело на известния гримьор Даниел Мартин, който е работил и с други знаменитости като Елизабет Мос, Джесика Алба, и Джесика Бил. Мартин е посланик на марката „Диор“ и Honest Beauty Creative Color Consultant. Двамата с Меган са приятели от 2011 г. и работят заедно от тогава. Даниел прави грима на Маркъл за важни събития, изяви на червения килим, фотосесии, но не я е гримирал за филм. „Тя е много решителна и знае какво иска. Обича грима и е отворена към предложения и затова винаги е забавно и лесно да се работи с нея“, споделя гримьорът. Даниел Мартин е използвал само лек хайлайтер, спирала, очна линия, молив за вежди, както и nude червило.Меган се старае да използва минимално количество грим, с който да подчертае това, което има, а не да го прикрива. Даниел Мартин й даде естествена светлина и треперещи мигли за големия ден.

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

Гримът на Маркъл беше изцяло съобразен с облеклото – роклята беше структурирана, но женствена, като линиите създаваха рамка на лицето й. Ако Меган беше сложила повече грим, фокусът щеше да е върху него , а не върху грациозната рокля. Когато дрехата е основната атракция, акцентът не трябва да пада върху лицето. Необходимо е гримът само да допълва цялостната визия.

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

В ежедневието си херцогинята на Съсекс не отделя много време за грима си. За разлика от периода си на холивудска звезда, когато използваше вечерен грим, ярки червила и изкуствени мигли, сега Меган предпочита натурална визия. Акцентира върху свежия и сияен тен. Очарователната й визия се дължи и на смесицата от афроамерикански, холандски и ирландски корени, които ѝ придават екзотично излъчване. Тя избира да изглежда спокойна, сладка и с опушен поглед, който подчертава кафявите й очи.

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА

Снимки: 1. Меган Маркъл на сватбената церемония. Фото: https://www.thevow.ie/ 2. Меган Маркъл на сватбената церемония. Фото: http://www.dailymagazine.news/ 3. Гримьорът и приятел на Мегън Маркъл – Даниел Мартин. Фото: https://www.hellomagazine.com 4. Меган Маркъл на официална визита. Фото: https://sports.yahoo.com/ 5. Меган Маркъл на официална визита. Фото: © AP/ https://www.voanews.com/

Източници: https://www.elle.com/beauty; https://www.elle.com/beauty



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing