Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА – ТЕЛЕВИЗИОНЕН ВОДЕЩ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

 

Китайската новинарска агенция „Синхуа“ пусна първия в света телевизионен водещ, базиран на най-новата AI-технология (изкуствен интелект). Роботът направи дебюта си на 8-ми ноември по време на световна интернет конференция в китайската провинция Джъдзян.

„Той сам се учи от предавания на живо и може да чете текст като професионален водещ“, казват от компанията в онлайн изявление.

 

Друго, което технологията позволява на робота, е да работи по 24 часа на ден. Самият той казва: „Ще работя неуморимо, за да ви информирам, тъй като непрекъснато ще се въвеждат текстове в системата ми. Нямам търпение да ви донеса съвсем ново новинарско изживяване.“

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА – ТЕЛЕВИЗИОНЕН ВОДЕЩ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

Притесненията, свързани с нарастването на индустрията за изкуствен интелект, включват загуба на работни места и непреднамерена дискриминация. Проучващата компания „Гартнер“ (Gartner) предсказва, че всъщност индустрията ще създаде повече работни места отколкото ще елиминира. Изследвания сочат също, че индустрията за изкуствен интелект може да генерира повече от 3.9 трлн. долара през следващите пет години, набирайки кадри от компании като Apple и Coinbase.

Снимка: 1. Първият в света телевизионен водещ с изкуствен интелект. Фото и източник: https://www.cnbc.com/2018/11/09/
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=Cjn_ZJQ-e0Y



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing