Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

"АДИДАС" СЪЗДАДЕ НАПЪЛНО РЕЦИКЛИРУЕМИ МАРАТОНКИ

Обувки, които могат да се рециклират бяха нещо невъобразимо допреди няколко години. Но днес „Адидас“ успя да създаде първите напълно рециклируеми маратонки, който имат вечна продължителност на живот от колекция пролет 2021 година. Моделът Futurecraft Loop е продукт на сътрудничеството на „Адидас“ и организацията „Милост за океана“ (организация, която се занимава със заплахите за моретата по света) и е създаден изцяло от прежди и нишки от регенерирани морски пластмасови отпадъци.

АДИДАС СЪЗДАДЕ НАПЪЛНО РЕЦИКЛИРУЕМИ МАРАТОНКИ

„Какво става с обувките ви след като сте ги износили?“, пита Ерик Лидке, член на управителния съвет на „Адидас“, в изявление. „Изхвърляте ги! Има единствено депа за отпадъци и пещи за смет и в крайна сметка атмосферата се задушава от излишния въглерод, и морето се пълни с пластмасови боклуци.

Следващата стъпка е да се сложи край на понятието „отпадъци“. Нашата мечта е да продължите да носите същите обувки отново и отново."

Снимки:
1. Отделните компоненти на маратонката. Фото: Adidas
Източник:
https://www.vogue.co.uk/article/adidas-recyclable-trainer-new-sportswear



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing