Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

*„Диор“, „Балмен“ и „Луи Вюитон“ с креативни предложения отвъд границите

Ивана Стоянова

С всеки изминал сезон забелязваме все повече експерименти в мъжката мода, което прави трудно открояването на категорични тенденции. За пролет 2020 световните брандове създадоха истинско пиршество от идеи на тема „Какво всъщност е мъжествеността днес?“ С цветове тип френски макарони до ярки и крещящи тонове, туники, поли, флорални принтове и много аксесоари, дизайнерите изградиха андрогинна визия на сезона, която се противопоставя на патриархата, агресията и изкривената идея за мъжественост.

Преди няколко десетилетия „Диор“ се свързваше най-вече с това, че предоставя на клиента си класическия сив бизнес костюм. Този сезон Ким Джоунс направи своя прочит на наследството на Кристиан Диор. С помощта на американския художник Даниел Аршам, дизайнерът създаде подобаваща артистична обстановка за представянето на колекция пролет 2020, а моделите дефилираха по розов пясък. Концептуален пейзаж, който позволи на Джоунс да покаже своите виждания за мъжествеността днес и как изглежда сивият костюм на „Диор“ през 21 век, напук на скучното офис облекло. С различни нюанси на сивото, материи като сатен, сака с тренчкоут дължини, бижута и украшения, креативният директор на модната къща създава няколко нови визии, с които ни показва как трябва да изглежда бизнес модата през неговия поглед. Той също смята, че милениалите на 21 век са тези, които ще се отърват от половото разделение в облеклото и вижда съвременния мъж облечен в гащеризон с принт toile de Jouy, бомбъри и ризи от органза, приел идеята за много къси дължини, бродерии, сатен и розовият цвят в мъжката мода.

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

Интересни предложения на тема „костюмът на 21-и век“ дадоха и „Балмен“ в колекция пролет 2020 – големи деколтета, много широки или вталени силуети, сатенени материи, колани, цветове тип френски макарони. И не само. Оливие Рустейн създаде богата палитра от андрогинни облекла за сезона, които включват байкър якета от огледално ПВЦ или украсени с прозрачна пластмаса, много къси панталони, поли с тренчкоут дължина. Като допълващ акцент в предложенията си, дизайнерът поставя голяма унисекс чанта. Забелязват се и много еднотипни с женските визии на бранда силуети, както и дължини, материи и цветове. С тази колекция Оливие Рустейн за пореден път показа, че е един от най-ярките примери за дизайнер на новото време, който е готов да събори междуполовата стена в модата.

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

Върджил Абло също прави малка модна революция този сезон като пренася мъжката мода на място без ограничения – било то полови или възрастови. Колекция пролет 2020 на модна къща „Луи Вюитон“ е създадена под мотото на забавлението. Освен елементи от женския гардероб като поли, туники и клъчове, Абло залага и на типично момчешки визии – къси панталони, дълги ризи, суичъри и тениски. В колекцията присъстват много бродери и принтове на диви цветя, от които дизайнерът черпи вдъхновение за предложенията си за пролет 2020. Цветовете са както ярки – като цикламено, така и наподобяващите френски макарони розово, синьо, жълто и зелено. Присъстват и луксозни интерпретации на качулки, направени от плисиран шифон и екстравагантни шапки. Тюлени палта, кожени ризи, шушлякови гащеризони, шлифери от гума и поли – по нещо за всеки мъж, който не се страхува да експериментира.

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

ПРОЛЕТ 2020 – НОВА ЕРА В МЪЖКАТА МОДА

Едно е сигурно – отдавна присъстващият на модния подиум андрогинен стил става все по-силно изразен с всеки изминал сезон. Може да се каже, че с предложенията за пролет 2020 мъжката мода навлиза в една нова ера, в която няма междуполово разделение и съвременния мъж изразява себе си извън установените в обществото разбирания.

Снимки:
1. – 3. Предложения на „Диор“ за пролет 2020.
4. – 6. Предложения на „Балмен“ за пролет 2020.
Фото: Alessandro Lucioni / Gorunway.com
7. – 9. Предложения на „Луи Вюитон“ за пролет 2020.
Фото: Filippo Fior / Gorunway.com
Източници:
https://www.vogue.com/article/mens-fashion-spring-2020-runway-trend-report
https://www.vogue.com/fashion-shows/spring-2020-menswear/dior-homme
https://www.vogue.com/fashion-shows/spring-2020-menswear/balmain
https://www.vogue.com/fashion-shows/spring-2020-menswear/louis-vuitton
https://www.vogue.com/article/spring-2020-menswear-top-12-collections



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing