Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Ивана Стоянова

Ирина Сардарева спечели втора награда в най-престижната категория на XXVI международен фестивал и съпровождащия го конкурс за дизайн на шапки за 2019-та в столицата на шапките във Франция – Косад. В него участваха над 50 известни дизайнера от целия свят с над 130 шапки. В основната и най-престижна категория представените шапки бяха над 80, а Ирина Сардарева спечели с модела “Royal Ascot“ –модерна версия на класическа дамска шапка за конни състезания с голяма периферия.

Това не е първият успех на именитата ни дизайнерка на световната сцена – преди две години тя спечели първа награда в раздел „Тенденции“ в XXIV-тото издание на същия конкурс.

ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Международният фестивал в Косад се организира вече 26 години, а Ирина Сардарева е единственият български дизайнер на шапки, който представя страната ни от 2016 година насам. В журито на конкурса са били корифеи на шапкарското изкуство като Филип Трейси, Стивън Джоунс, Бруно Легерон и лица от модната индустрия като Юри Уатанабе.

Градчето Косад е известно като столицата на шапките, където в края на 18 век е започнало производството на известните сламени шапки Canotier или по-известни у нас като „гарсонетки“. Производството им достига до 11 милиона в началото на миналия век, когато регионът става лидер в Европа в производството на този аксесоар.

ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Снимки:
1. Ирина Сардарева на финала на конкурса.
2. Модел с шапка на дизайнерката Ирина Сардарева.



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing