Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Модни тенденции за пролет 2021

 

Въпреки, че сме едва в началото на есента, модните дизайнери започнаха да ни припомнят за следващия сезон още от сега. Затова е време да обърнем погледа си към тенденциите, които налагат дизайнерите за пролет 2021. В тази статия ще разгледаме предстоящите модни трендове за тоалети, обувки, дамски ежедневни чанти и съпътстващите ги аксесоари. Тези насоки ще ни дадат повод да започнем да се оглеждаме по-внимателно в новите колекции, които магазините скоро ще изложат по витрините си или ще разглеждаме онлайн.

70-тарски поли

Виждаме завръщането на разкроените поли, модерни през 70-те години на миналия век. И може би не ви се виждат особено интересни и секси, но мъжете са на противоположно мнение. Те обичат да гледат жени в подобни поли и ги намират за изключително женствени. Още повече, че оставят доста работа на въображението. Дължините и формите могат да варират така, че да отговарят на фигурата ви – разрешени са както дълги и развяващи се, така и такива с дължина до над коляното. Тези поли чудесно се комбинират с обувки на висок ток и дамски ежедневни чанти с дълга дръжка през рамото. По-семплия външен вид позволява комбинацията между такъв тип пола със сандали и дамска раница.

Дамска чанта

Широки панталони

И те са ни подарък от 70-те на предходния век. Но не се стряскайте, това не беше толкова отдавна. А както обичат да казват дизайнерите на облекла, обувки и чанти, всичко ново е добре забравено старо! Освен, че могат да изглеждат много стилно, са и изключително удобни. Стиловете са разнообразни, могат да са с висока талия, както при Кристиян Диор и Марк Джейкъбс. Тук трябва да отбележим, че модата на панталони с ниска талия отмина отдавна и още не дава заявки за завръщане, така че е по-добре да ги избягвате. И то не, защото сляпо се водите по модата, а просто защото изглеждат неуместни. Хубаво е да си починете и от широките колани на талията, като ги замените с тънки такива – изглеждат много елегантно и не рискувате да ви сбъркат за почитателка на чалгата. Широките панталони създават усещане за удобство и е подходящо да се съчетаят със сандали или градски обувки на масивен ток и голяма ежедневна чанта тип торба, която да е в синхрон с панталона. Отдавна не е необходимо цвета на тоалета да е същия като този на чантата ви. И все пак може да се стремите към подобна тоналност. Модните стилисти твърдят, че пастелните тонове ще бъдат актуални през пролетта. Съветваме ви да си купите дамска ежедневна чанта в топли цветове като бежово, екрю, светло кафяво, цвят горчица или резедаво. Така лесно ще успеете да съчетаете дамската чанта през рамо с широк панталон или туника. Градския стил на обличане може да бъде съчетан и с дамска раница от естествена кожа, велур или еко материали.

Шорти

Започнаха триумфалното си завръщане още миналата година и остават актуални и през тази. Изискват хубава фигура, но дори и краката ви да не са крака на манекенка, можете да си позволите да ги носите спокойно с единственото условие да не са твърде къси и тесни. На тях в колекцията си тази година залага предимно Жан-Пол Готие, но и Фере и Томи Хилфигер им обръщат подобаващо внимание. Носете ги с широка риза или блуза с жабо, дълги гердани и официална чанта. Модните шаблони повеляват, че шортите са подходящи за млади момичета и жени до 25 години. Подходящи са за носене на забавления тип момински партита и дори сватби, но не се изкушавайте да ги облечете на фирмено парти, светско събитие, абитуриентски бал или друго по-официално събитие. Най-добре се съчетават с обувки на среден или висок ток, които още повече да подчертаят дългите ви крака. При такова парти е добре да носите малка дамска чантичка или по-официален модел луксозна чанта от естествена кожа или велур. Не се препоръчва комбинация с раница или друг тип градска чанта.

Дамска чанта

Дамски чанти за ежедневието

През последните години основна тенденция при аксесоарите се наложи при използването на ежедневните дамски чанти. Голямото разнообразие от модели на различни дизайнери определи един основен тренд. И той е толкова целенасочен и прям, че никоя дама не би му се възпротивила. Посоката е в използването на дамските ежедневни чанти във всички ситуации без официалните поводи като сватбени тържества, фирмени партита или светски събития и балове. В почти всяка друга ситуация може да си позволите да присъствате с красива ежедневна чанта. В офиса, ва пазар в МОЛ-а, при изпращане и прибиране на децата от детска градина или училище, на разходка с приятели и дори първа любовна среща, на кино и театър или разходка в близкия парк. Удобните и практични ежедневни чанти тип торба, както и дамските раници могат да бъдат верен спътник на дамата през целия ден.



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing