Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ПОСТУЛАТИ СРЕЩУ COVID-19: НА КОЛЕНЕ ПРЕД Н.В. ЛЕКАРЯ!

Любомир Стойков
проф. д.н. Любомир Стойков
– Главен редактор на
“Fashion Lifestyle Magazine”

По традиция лекарят и лекарската професия са сред най-тачените и респектът към тях е пословичен. Отделен въпрос, обаче, са неуредиците и проблемите, свързани с несправедливото възнаграждение на труда им, с жалките (в по-голямата си част) условия за работа, с бруталното отношение към тях, граничещо с дивашки побои и издевателства от идиотизирани и безмозъчни типове.

Днес повече от всякога надеждите са ни в българските медици – и за предпазване от жестокия вирус, и за лечението от COVID-19, и за профилактика, и за справяне с тежките и все още недостатъчно изяснени последици за нашето здраве. По-голямата част от това благородно съсловие са интелигентни, компетентни и – нека да подчертаем – смели хора, безстрашни специалисти. Познавам много доктори, които удивително всеотдайно следват своя дълг, грижейки се за болните в съответствие със своята компетентност и, „защитавайки ги от всички вредни неща“, както гласи Хипократовата клетва. Те наистина вършат всичко не само съгласно своите знания, но и много повече, изпълнявайки това, в което са се заклели.

Днес взорът на обществото е вперен в студентите и специализантите по медицина, които доброволно започват да попълват оредяващия строй на здравните работници. Всеизвестно е, че лекарите и медицинският персонал намаляват, разболяват се или отчаяни напускат болниците (по едни или други причини – възраст, неудовлетворение от лошите условия и управа, огорчение от отношението на властта или хората, и не на последно място – от страх, от чисто човешка уплаха). Ето защо трябва да ги подкрепим, да ги окуражим, да им се поклоним.

На колене пред Негово величество Лекаря!



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing