Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Съвети при избор на ъглов диван

Ако обмисляте покупката на нов диван, най-вероятно вниманието ви е насочено към ъгловите дивани. Защото знаете, че тези меки мебели са едно от най-гъвкавите решения на пазара както за жилища с различни размери, така и за офисни пространства.
Но как да изберете модел, който да отговаря на потребностите ви и да се вписва перфектно и в пространството, и в интериора на дома ви?

4 съвета за закупуване на ъглов диван

4 съвета за закупуване на ъглов диван

Измерете пространството

Всяка покупка на мебели започва с измерване на пространството. И няма как да е иначе. Ако не го сторите, рискувате в магазина да направите грешен избор. Затова и преди търсенето на ъглови дивани, трябва да направите задължителните измервания.
Започнете с измерването на дължината на площта, като измерите внимателно и двете стени (ако искате да поставите дивана на ъгъл). След това измерете дълбочината на пространството, като вземете предвид какво ще стои пред дивана (килим, масичка, тв маса или друго). Накрая измерете височината, за да сте сигурни, че меката мебел няма да пречи на прозореца или радиатора за парното.
За да сте напълно сигурни, можете да оразмерите нагледно пространството, като очертаете размера на ъгловия диван с помощта на маркираща лента.

Изберете вида на дивана

След като знаете какъв размер ъглови дивани ще паснат на свободното ви пространство трябва да измерете и вида на меката мебел.

Стандартни ъглови дивани

Този вид меки мебели са най-често срещаните. Те са компактни, много удобни и повечето модели предлагат и функция “сън” и място за съхранение. Предлагат се с ляво или дясно рамо, което осигурява не само допълнително място за сядане, но и много удобно място за отмора.
Класическите ъглови дивани се вписват отлично както в малки пространства, така и в жилища с отворен план, в които можете да използвате дивана, за да отделите зоната за отмора от зоната за хранене.

4 съвета за закупуване на ъглов диван

U - образни дивани

Този вид мека мебел са отличен избор за просторни или с отворен план дневни. Те са по-обемни, но предлагат повече места за сядане, което ги прави много подходящи за големи семейства, които обичат да прекарват времето си заедно. Най-хубавото на  U - образните меки мебели е, че разполагат не с един, а с два ъгъла, което означава, че двама човека могат спокойно да си отпочиват на ъглите, без да си пречат един на друг.  И този вид ъглови дивани разполагат с функция “сън” и с място за съхранение. Има модели, които се предлагат и с допълнителна табуретка, която обикновено изпълнява функцията на масичка.

Модулни дивани

Този вид мека мебел предлагат изключителна гъвкавост, тъй като се предлагат като отделни модули, които можете да конфигурирате според желанията и пространството, с което разполагате. И модулните дивани предлагат допълнително място за съхранение, функция “сън” , но някой модели имат и още куп други допълнителни функции като подвижна масичка, ъгъл, функция масаж, място за зареждане на телефон и т. н., и т .н.

4 съвета за закупуване на ъглов диван

Обърнете внимание на конструкцията и пълнежа

Колко здрав и удобен ще е дивана, който ще закупите зависи основно от неговата конструкция и материала, който е използван за пълнеж на седалките и облегалките. Затова следващото, което трябва да направите е да обърнете внимание на тези два критерия.
Обикновено рамките на ъгловите дивани от среден клас се изработват от ПДЧ, метал или шперплат, а конструкциите на меките мебели от висок клас са от дърво.
Що се отнася до пълнежа, той може да е от дунапрен (при най-ниския клас мебели), пенолатекс, мемори пяна или полиуретанова пяна (при средния и висок клас дивани).

Не подценявайте избора на тапицерия

Изборът на тапицерия на ъгловия диван е определящ не само за цялостния вид на дневната, но и за функционалността на самата мека мебел. За да направите най-добрия избор на дамаска, трябва да се съобразите както със стила и цветовата гама на останалите мебели, така и с личните си потребности. Така например, ако нямате домашни любимци и малки деца, или ако не няма да ползвате дивана всекидневно, кожените тапицерии са много добър избор. Ако обаче имате малки деца и използвате меката мебел постоянно, тогава по-добрият избор биха били дамаските от микрофибър или текстил, тъй като те се почистват по-бързо и лесно.



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing