Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?

Когато искаме нашият малчуган да “вдигне левъл”, що се отнася до знанията му по английски език, за много семейства учебният материал, преподаван в училище, далеч не е достатъчен. Дори и частните уроци понякога не са ефективни, освен това те могат да изискват допълнително натоварване по време не учебно време, от което децата страдат, изгубват интерес и желание към чуждия език.

Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?

За някои деца пък лятната ваканция се оказва прекалено дълъг период без учене. В началото на учебната година те се чувстват изостанали спрямо връстниците си. Не бива това да ви тревожи. Напълно нормално е за два-три месеца да загубим увереност, особено когато езикът се преподава проформа, без истинско потапяне в културната среда и вникване в изучавания материал.

За всички тези случаи детският лагер с интензивно преподаване на английски е чудесен формат. Той помага на малките да останат в крак със знанията дори и през почивката, а много от тях с един едноседмичен или двуседмичен престой в “Лъки Кидс” дори отбелязват доста по-сериозен напредък, отколкото за цяла една учебна година в детската градина или училището, споделят родители на деца, участвали нееднократно във формата.

Но къде да заведем детето си на летен лагер ? Едно време практиката беше през лятото те да са на море. Това може би бе продиктувано до голяма степен и от факта, че някога беше по-трудно и за самите родители да заведат детето си на море. На планина се ходеше най-вече през зимата, за ски. 

Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?

От педагогическа гледна точка, има далеч повече плюсове, ако мероприятието се провежда в планината дори когато е през лятото. Така лагерните групи имат много по-голям спектър от възможности за разходка и спорт. Времето, прекарано сред природата, развива у малките чувство за опазване на екологичния баланс и изгражда общата им култура.

Планината има и още една изключително важно предимство – климатът тук е изключително приятен, особено през лятото, когато навсякъде става много горещо, по-високите места времето е прохладно, ясно и слънчево, идеално за излет. Докато на морето има огромен риск детският стомах да се раздразни я от водата, я от храната, тук всичко ще бъде под контрол и то ще може да учи и да играе, без да го тревожат летни вируси, стомашни проблеми и др.

Философията на “Лъки Кидс” е да се разговаря само на английски език по време на учебните занятия. Наблизо винаги има помощник-учител, който ще се отзове и на български при нужда от страна на някой участник.

Лагерът се провежда в периода април - септември в апартхотел “Лъки Банско - СПА & Релакс”. Възрастовите групи са от 5 до 11 и съответно 12 - 14-годишни.

Разположен в Пирин, град Банско предоставя условия и за културен и исторически опознавателен туризъм. Децата ходят на екскурзии, които разширяват кръгозора и знанията им относно близкото и далечно минало на България.

Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?

В рамките на самия комплекс са предоставени редица интересни занимания за курсистите. В програмата са включени спортни активности като яздене на кон, мини футбол, йога. Те ще могат и да плуват в екологично чист басейн под наблюдението на професионален спасител, така че със сигурност няма да страдат от липсата на море.

Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?

Модулите са седмични, за да се улесни присъединяването на деца в разумни интервали и проследимостта на резултатите от обучението чрез тестове. В края на всяка седмица децата, представили се най-добре по английски през съответната седмица, получават грамоти и лакомства. Организира се танцова забава за всички.

Ако на детето ви тепърва предстои да започне да учи английски език, лагерът е идеален начин да поставим началото на това приключение. Не бива да смятаме, че потапянето в езикова среда е вредно. Лагерът е организиран така, че да бъде на първо място забавен и в никакъв случай досаден заради усвояването на нов материал. Така детето ви ще може с лекота да си навакса всички пропуснати или тепърва нужни базисни знания, и то в приятелска и сигурна среда.

Защо да изберем летен лагер в планината, вместо на море?



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing