Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 111

Съвети за упражнения за отслабване, с които лесно да се извае мечтана фигура

Неправилното хранене, приемът на вредни храни и напитки, емоционалният стрес, заседяването в контекста на професионалния живот зад бюро в комбинация със социалните ограничения през последните месеци – всичко това води до увеличаване на мазнините и теглото.  

упражнения за отслабване

Никога не тренирайте без загрявка

Идеални за практика в домашни условия са йога и почти всички видове източни бойни изкуства, например тай чи. Те са перфектни за умерено раздвижване и разгрявка след дълги дни на заседяване пред монитора. Ако искате да се занимавате с по-тежки упражнения с цел отслабване и натрупване на мускулна маса, задължително използвайте индийски, китайски или други азиатски практики за активиране на тялото преди натоварване и разтягане и отпускане след тренировка.

Упражнения за всеки ден

Много хора правят грешката да мислят, че имат нужда от цяла фитнес зала и сложно оборудване, за да изваят тялото си. За щастие, това изобщо не е така. Можем да постигнем завидни резултати дори и без помощта на гирички. Вземете си една обикновена постелка за йога или използвайте одеяло върху мокета, ако искате.

Направете си план за мечтаната фигура

упражнения за отслабване

Има много видове упражнения за отслабване , в които можем да използваме интензивно, фокусирано натоварване на определени мускулни групи и натоварване с помощта на собственото ни тегло. Работата е там, че има хора, които просто искат да отслабнат и правят хаотични тренировки, с които не се получава желаният силует. Не е зле да си разработим предварителна стратегия за това кои области на тялото искаме да променим.

Тайната на трайното отслабване е в постоянството

Когато решим да отслабнем и започнем да тренираме, някои хора се разочароват, ако в края на първата седмица още няма видими резултати. В никакъв случай не бива да се отчайвате! Няма смисъл, а и не бива да увеличавате прекалено интензивността на упражненията. Продължавайте да тренирате поне три пъти седмично и не губете надежда. А и за да задържите постигнатото, ще ви се наложи да продължите така и занапред, така че нямате закъде да бързате.

Балансирайте начина си на хранене

упражнения за отслабване

Правилото за постоянството се отнася и за хранителния режим. В съответствие с резултатите, които искаме да видим, е добре да изберем диета, която подхожда на интензивността на упражненията, които сме избрали. Ако правите по-интензивни тренировки, може да си навредите, ако ограничавате приема на полезните вещества, затова внимавайте. Най-добре е да се консултираме със специалист.

Мерки за безопасност

Най-важното, когато правим тренировки сами у дома, е да не се претоварваме и да внимаваме да не си довлечем някакви травми. Това важни особено ако сме новаци в това отношение и все още не сме натрупали необходимия опит. За да бъдете сигурни, че упражненията няма да ви нанесат непоправими щети, никога не се подценявайте и поне в началото правете по-кратки и по-леки серии, отколкото книгите и видео гурутата ви препоръчват. Поне веднъж-два пъти месечно трябва да тренирате и с професионален инструктор, за да може той или тя да контролира техниката, която използвате.

Модерните физкултурни програми за отслабване включват много йога асани, които не само раздвижват тялото и мускулите, но активират и обмяната на веществата. По този начин започваме да горим мазнини изключително бързо, като едновременно с това се освобождаваме от натрупванията на токсини.

упражнения за отслабване

В йога и китайския цигун са разработени цели дисциплини, свързани с упражнения за дишането. Те също играят важна роля за раздвижването, изчистването и отслабването на тялото.

Както вече казахме по-горе, стресът е фактор с голямо въздействие. Именно него трябва да елиминираме, ако сме решили да водим борба с наднорменото тегло. Можем да постигнем това с източни медитативни практики, спа процедури и масажи, както и други успокояващи дейности според нашите предпочитания.

Програмите на LuckyFit.bg са съобразени с индивидуалните нужди на всеки един клиент. Нашите ритрийти гарантират скоростни и трайни резултати, с които ще се гордеете.Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли