Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

Подарете си приказна почивка в спа хотел в планината

Няма нужда да ви убеждаваме в достойнствата на българските планини. Пирин е сред най-красивите от тях, а Банско несъмнено е утвърдена туристическа дестинация с разнообразни възможности за почивка. Освен сред скиорите, планинският курорт става все по-популярен сред любителите на СПА ваканциите.

Това е достатъчна причина да стегнете багажа и да поемете в тази посока. Ако искате да си подарите приказна почивка в спа хотел в Банско, Лъки Банско е отличен избор.

СПА

Петзвездна обстановка и чудесни възможности за пълноценен отдих

Пристигайки в Банско за своята ваканция, имате възможност да усетите неповторимата атмосфера на града с уникална архитектура и романтични улички. Курортът предоставя отлични възможности за разходка, каране на ски и сноуборд по снежните писти и планински преходи. Красивата природа и чистият въздух ще повдигнат тонуса ви и ще ви заредят с енергия.

Петзвездният апартхотел Лъки Банско работи целогодишно и е подходящ както за индивидуални пътувания, така и за семейни почивки. Гледката, която се открива пред гостите от прозорците и терасите, е изумителна. Настаняването е в елегантно обзаведени луксозни студия и апартаменти. Предимство е, че те са съчетани с напълно оборудван кухненски бокс, което създава усещане за домашен уют.

СПА

В комплекса има уютни заведения с изискана европейска кухня, а най-привлекателен за всички е иновативният спа център с няколко басейна, джакузи, сауни, парни бани, ледена стая, солна стая и др. Ползването му е безплатно за всички гости на хотела.

Уникален спа център със здравословни процедури

Големият басейн за възрастни и детският басейн в Лъки Банско са с идеалната температура 33 градуса, а водата се поддържа идеално чиста по безхлорна технология. Можете да се потопите и в малък солен басейн със соли направо от Мъртво море. Феновете на горещите процедури ще бъдат затруднени да изберат от няколкото варианта. Има две финландски сауни, едната от които билкова, инфрачервена сауна, парна баня, хамам (турска баня).

Парната баня пречиства дихателните пътища, защото във въздуха са впръскани ароматни масла, отваря порите, действа успокояващо на нервната система, изкарва отровите от тялото и придава еластичност на кожата. В хамама се правят индивидуални терапии, като се започва със затопляне на тялото и изплакване, продължава се с изпотяване върху топло каменно легло, сапунисване и изтъркване с кесе (пилинг ръкавица) и завършва с изплакване и почивка.

Ако ви стане много горещо, можете да се охладите в Ледената стая с температура до –18 градуса и хвърчащи във въздуха снежинки. Ако ви звучи прекалено екстремно, е добре да знаете, че студът не се усеща толкова силно, тъй като е сух.

Можете да си доставите удоволствие с контрастен, приключенски и ходромасажен душ или в супермодерната терапевтичната вана, която комбинира перлен, вихров и тангенторен масаж.

СПА

В центъра се правят и СПА ритуали, каквито са комбинацията на ориенталски пилинг, класически масаж и маска за лице или полезната и приятна комбинация от перлено-вихров масаж, класически масаж и маска за лице.

В отлично оборудвания фитнес можете да поддържате върхова форма, а във вертикалния солариум от най-висок клас можете да се сдобиете с шоколадов тен. До тялото стигат само полезните алфа-лъчи, които предизвикват приятно равномерно потъмняване на кожата.

Алпийска кухня край камината

Където и да ходите през деня – на ски или на спа, вечерта със сигурност ще ви привлече възможността да седнете край камината в уютен ресторант с добра храна.
В Банско можете да се насладите на истинска алпийска кухня, която се приготвя в ресторант Фондю. Там можете да хапнете автентични ястия от швейцарската и френската планинска кухня. Интериорът на заведението е издържан изцяло в стила на традиционните алпийски ресторанти.
Акцент в менюто, разбира се, е швейцарското класическо фондю, приготвено от сирена Грюйер, Ементал, Апенцелер и Вашрен. Предлагат се и други варианти на традиционното ястие – с месо, с риба и морски дарове и дори няколко вида шоколадово фондю.

Фондю

Струва си да опитате и швейцарския специалитет раклет, който представлява разтопено сирене, разнасящо страхотни аромати. Много апетитно изглеждат и различните видове меса по алпийски на гореща плоча.

Най-добрите образци на италианската кухня можете да поръчате в ресторант Леонардо Банско. Менюто на светлото и уютно заведение в средиземноморски стил предлага пица, паста, ризото, месни и рибни специалитети по оригинални рецепти с италиански продукти.  



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing