Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

НЕУСПЕШНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПОРАДИ ГРЕШКА НА КЛИЕНТА

При предприемането на стъпката лазерно обезкосмяване  отговорността за успеха на терапията се поема от лазерния център и терапевта, на които клиентът избира да се довери. Това важи за всички решения, относно използването на възможностите на апаратурата, на преценката на фототипа кожа, според който се определя как ще протичат процедурите, на индивидуалните особености на клиента, които налагат по-нестандартен подход в терапията.

Тяло

Макар отговорностите на клиента за успеха на терапията да са несравнимо по-малки от тези на специалиста, все пак съществуват грешки, допускани от клиентите, които се оказват пречка пред успеха на сеансите. Запознаването с тях ще премахне вероятността да се получи нежелан резултат по вина на клиента. Вижте едни от най-честите грешки, за които ни споделиха специалистите от студио за лазерна епилация СофияSatori Laser

Грешно третирани косми между отделните процедури
За да бъде работата на лазерния апарат ефективна, зоните трябва да бъдат подготвени по определен начин предварително. Косъмът трябва да е на нивото на кожата. Това се постига чрез бръснене. Методите, които отскубват косъма с корена му пречат, защото лазерният лъч трябва да стигне до корена, за да унищожи фоликула.
При традиционно премахване на косъма с епилатор, кола маска и други подобни методи трябва да се даде толеранс на космите да израстат отново с корен, за да има ефект от лазерния сеанс. Необходимото време варира от 3 до 6 седмици, в зависимост от зоната, която ще се обработва.
Изкушението на някои клиенти да отскубват космите, които се появяват между отделните сеанси води до незадоволителни резултати.
Спазването на изискването космите да се бръснат има като свой плюс освобождаването от обърнати косми по време на третирането на зоната, а кожата става гладка и изглежда подмладена.

Грешно третирана кожа между отделните процедури
Грижите за кожата преди процедурите са важни. Те подпомагат или пречат на ефекта от терапията.

  • Преди сеанса 1 или 2 седмици кожата трябва да се пази от интензивната слънчева светлина. Плажът, солариумът и автобронзантите са грешка, която има своето изражение в резултата от процедурата.
  • В деня, когато ще се проведе поредния сеанс не трябва да се използват козметични продукти. Най-добра за работа е чистата, измита кожа.
  • Поне 10 дни преди сеанса не бива да се използват ексфолианти в третираните зони. Тази грешка води до реакция на кожата на енергията на апарата.
  • Грешка на клиента е да не използва продукти с висок клас на защита от слънчева светлина след процедурите.  Резултатът е кожни раздразнения, които трябва да се лекуват.

Тяло

Грешно подадена информация към терапевта
Не винаги клиентите си дават сметка, че с терапевта създават екип и взаимната работа, доверие и споделяне гарантират успеха.
Нужно е да се даде изчерпателна и точна информация за начините, по които е третирана кожата до момента. Това може да има сериозни последици като поява на пигментации и дори изгаряния, ако е спестена истината за скорошен плаж, солариум или други развлечения, имащи отношение към провежданата процедура.       

Фото: https://satorilaser.bg/



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing