Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

КАК ДА ИЗБЕРЕМ КРАСИВ И МОДЕРЕН ХАЛАТ?

Халатът като дамска домашна дреха през този сезон предизвиква истинско възхищение, защото големите дизайнерски къщи, които диктуват  модата са се заели със задачата да създават интересни и нетрадиционни модели. Хедлайнерите на шоутата в столиците на модата бяха дълги копринени халати с луксозни и елегантни дантелени облицовки. Разбира се, те изглеждат невероятно впечатляващо, но, за съжаление, те не винаги са достатъчно практични в реалния живот. В тази статия ще разгледаме тези и други модели, които позволяват на съвременната жена да се чувства комфортно, уютно и привлекателно в тях.

Халат

Винаги бъдете различни
Сред разнообразието от модели домашно облекло акцентът е върху комфорта и женствеността. Следователно за дамите ще бъде доста лесно да си купят удобен и красив модел, най-важното е да решите предварително каква задачата ще изпълнява. Ако целта ви е да закупите халат за ежедневни дейности, трябва да отдадете предпочитание на удобните модели със средна дължина, изработени от естествени материали, които са приятни на тялото:

  • вискоза;
  • памук;
  • плетена тъкан.

Когато избирате, трябва да обърнете внимание на такъв критерий като функционалността и надеждността на закопчаването, защото този елемент ще трябва да издържи значителни натоварвания: домакинята трябва да се чувства удобно докато готви, почиства или играе с децата. В същото време дори и най-обикновеният модел не трябва да бъде скучен: оригиналните отпечатъци ще ви помогнат тук. Можете да изберете халат в на ивици, с каре, с полка точки или с поп арт модел, който е популярен този сезон. Като се има предвид факта, че цената на такива халати е доста ниска, по-добре е да имате на разположение няколко удобни халати, които ще ви позволят, поне на подсъзнателно ниво, да изключите такива понятия като скука и еднообразие в ежедневието.

Заложете на блясък и претенциозност
Има напълно различни принципи в подхода при закупуване на халат за релакс: тук трябва да предпочетете бохемството и лукса. Черните, бежовите и белите халати с дантела са безспорните лидери сред женските предпочитания. Същевременно сатенът и коприната, от които се изработват съвременните и грациозни модели, им придават статус и приятно галят кожата. Ажурната декорация изглежда най-добре отсоно качеството:

  • декорация в областта на деколтето;
  • къдрици по подгъва;
  • дантелени вложки върху борда и гърба;
  • вложки върху подгъва на ръкавите.

В такива халати, независимо от дължината, жената се чувства спокойно и уютно. Тези модели са идеални за подготовка сутрин преди работа, както и вечер преди лягане, за нанасяне и почистване на грима, по време на сутрешно кафе или на романтична вечеря.

Халат

Изберете модел със стилна презентация без компромис с комфорта
По правило модерните халати са изработени от леки материали с отлични свойства за задържане на топлина. Те включват кадифе, велур, микрофибър, трикотаж, памук и други. Въпреки факта, че повечето от изброените тъкани са синтетични, това по никакъв начин не влияе на удобството им по време на носене. Иновативните технологии за производство на суровини и специалните методи за производство на материали са ключът към високите потребителски свойства на продуктите. Благодарение на тях можем да се насладим на удобни и трайни халати, които са приятни на допир и дават усещане за свобода и лекота на движението.
Младите дами могат да избират модели със забавен принт: еднорози, анимационни герои, кристали, звезди, сърца и други. Почитателите на минимализма със сигурност ще предпочетат монохромни халати.

Хавлиени халати за баня
Едва ли можете да измислите нещо по-добро за излизане от банята от хавлиените дамски удобни халати. Благодарение на свойствата на памука и специалното тъкане на конците, те абсорбират перфектно влагата, позволяват на тялото да диша и дори имат лек масажен ефект. Дори не си струва да говорим за предимствата на самия памук: той е един от най-хигиеничните и меки материали.
Хавлиените продукти се препоръчват особено за страдащите от алергии и тези с повишена чувствителност на кожата. Друг приятен бонус е, че тъканта се поддържа  лесно и дори след многократни изпирания, ако се спазват препоръките за грижа на производителя, посочени върху екикета, тя остава пухкава и мека.

Фото: TargetBox



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing