Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

СМАРТ МАСКИТЕ ЗА ЛИЦЕ – НОВИЯТ АКСЕСОАР ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

Елица Димитрова

Предпазните маски се превърнаха в необходимост и задължителен аксесоар по време на пандемията от Ковид-19. Те намират място заедно в избора на всеки един елемент от облеклото. Докато една част от хората залагат  на обикновените текстилни маски, които са достъпни вече навсякъде,  други държат на своята индивидуалност и  търсят по-екстравагантни и пъстри варианти. Именно това предизвика интереса на мнозина дизайнери в цял свят да включат още един компонент в модните си колекции в знак на борбата срещу пандемията. Креативното мислене на творците доведе до създаването на предпазни маски, украсени изцяло в перли, цветя, най-разнообразни щампи, изобразяващи поп-арт стила, с лика на известни личности,  надписи с различни послания и дори маски, избродирани изцяло с диаманти, коприна и злато. Навсякъде в социалните мрежи се появиха и видеа, как сами да изобретим предпазни маски с подръчни материали. Идея, която дори даде началото на десетки благотворителни каузи.

Маска

На фокус последните няколко месеца остана японският стартъп Donut Robotics,  който забеляза възможност в създаването на предпазни маски, но не каквито и да е, а интелигентни такива, позволяващи усилване на  гласа на потребителя и още по голямото предимство – възможността да превежда речта на осем различни езика.  Изработени от бяла пластмаса и силикон, те имат вграден микрофон, който се свързва със смартфона на потребителя чрез Bluetooth. Интелигентните маски обаче не предпазват от Ковид-19, а са проектирани да се носи върху стандартна маска за лице.

Все по-често се засилва производството на подобни смарт продукти. Вече съществуват и такива, които освен да предпазват от вируса, измерват дишането, притежават вградени безжични слушалки и  проследяват местоположението ви.  Интелигентните маски се нареждат с появата на смарт часовниците, смарт гривните и дори слънчевите очила, които до една степен улесняват ежедневието  с един клик от смартфона ни.

Източници:
https://edition.cnn.com/2020/08/03/business/japanese-robotics-smart-face-mask-spc-intl/index.html

Снимки:
https://edition.cnn.com/videos/health/2020/06/28/innovative-masks-michael-holmes-pkg-vpx.cnn



Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing