ИЗЛОЖБА С ДЕТСКИ ТВОРБИ НА СЪБОРА НА ОВЦЕВЪДИТЕ

ИЗЛОЖБА С ДЕТСКИ ТВОРБИ НА СЪБОРА НА ОВЦЕВЪДИТЕ

Изложба с детски творби, свързани с овчарството и пролетния празник Гергьовден, подготвят организаторите на Националния събор на овцевъдите фондация „Наследство в бъдещето“ и Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България. Рисунките от раздела „Нарисувай“ на Фолклорния конкурс „Заблеяло ми агънце“ ще бъдат подредени в мобилна експозиция в дните на събора от 6 до 8 май т.г. край Петропавловския манастир.

ИЗЛОЖБА С ДЕТСКИ ТВОРБИ НА СЪБОРА НА ОВЦЕВЪДИТЕ

Това е третото издание на конкурса „Нарисувай“, в който до сега са се включили над 430 деца и младежи от цялата страна.

Детският конкурс „Нарисувай“ е за творби в областта на изобразителното изкуство, иконописта и дърворезбата, свързани с овчарството и Гергьовден. Форматът е 35/50 см, а малките художници могат да ползват техники по избор – живопис, графика, колаж и др. Конкурсът е в две възрастови групи – до 13 години и от 14 до 18 години, като участниците се представят индивидуално с неограничен брой творби.

ИЗЛОЖБА С ДЕТСКИ ТВОРБИ НА СЪБОРА НА ОВЦЕВЪДИТЕ

Произведенията ще оценява професионално жури от специалисти, което ще присъди дипломи за първо, второ и трето място и парични награди във всяка възрастова група.

Творбите за конкурса „Нарисувай“ се приемат до 15 април 2016 г. на адрес гр. В. Търново – 5000, ул. „Никола Габровски” 25А.

ИЗЛОЖБА С ДЕТСКИ ТВОРБИ НА СЪБОРА НА ОВЦЕВЪДИТЕ

Повече информация може да се намери на сайта на Национален събор на овцевъдите в България www.saborbg.com и на мобилен телефон 0886531053.

Снимки: 1 – 3. Детски рисунки
Фото: Личен архив


Коментари (0)Прочетено: 3026 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 83, Април 2016

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 82: НЕСТАНДАРТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ
   БРОЙ 81: НАД 15 000 ДЕЦА ПРЕМИНАХА БЕЗПЛАТЕН СКРИНИНГ НА ОЧИТЕ В КАМПАНИЯТА НА KWIAT ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ
   БРОЙ 81: С АРОМАТ НА КОЛЕДА
   БРОЙ 79: МОДНО РЕВЮ С ОЧИЛА KWIAT
   БРОЙ 79: КАМПАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли