Oxley джин „замразява” вкусове от природата

Oxley джин „замразява” вкусове от природата

Силвия Тодорова

Пионер в студената дестилация OXLEY GIN „замразява” природата, за да улови уникалните вкусове на билките и плодовете, използвани за приготвянето му. За разлика от други джинове OXLEY съдържа свежо замразени цитрусови кори (вместо изсушени) за интензивно и ярко сетивно преживяване. Перфектният резултат е достигнат за 8 години експерименти чрез 38 различни рецепти.

Oxley

Иновативният метод на студена дестилация замразява вкусовете и ароматите на съставките за иновативния джин. Така те остават максимално близки до тези в приподата в момента на обелването им. По този начин е прехвърлена и свежестта на всяка една от билките в OXLEY.

Oxley

При процесът „Мацерация” – изцяло ръчно билките и плодовете се накисват във висококачествен алкохол за период от 15 часа. След това течността се прехвърля в казан за дестилация, където налягането се намалява, създава се вакуум и температурата стига до -5 ℃. В състояние на вакуум алкохолът започва да се изпарява при минусови температури. След това изпаренията достигат кондензатора, където температурата е -127 ℃ и преминават отново в течно състояние. Тази течност е готовият OXLEY GIN, вдъхновен от приподата. Той е създаден от екип, жаден за иновации, състоящ се от учени и мастър дестилъри, които променят света на джина, който познаваме.

Oxley

Класическа хвойна, кориандър, индийско орехче и прясно замразени цитрусови кори от грейпфрут, портокал и лимон са само част от билките и плодовете, използвани в OXLEY. Всички 14 билки са внимателно подбрани от различни краища на света, но останалите са тайна. Натуралните аромати на природата, пренесени в този джин му придават уникален пищен и сладък вкус със силно изразен цитросов финал. Меката пивкост на OXLEY го превръща в хитрия избор на проницателните консуматори. А за това как те да му се насладят, няма грешен начин, защото експериментирането е в духа на иновативния OXLEY GIN, Всеки може да създаде перфектня авторски коктейл, като предизвика собствената си креативност. OXLEY GIN се справя чудесно в комбинации от Gin & Tonic до Martini или Gimlet. Официален дистрибутор на OXLEY GIN за Българие е „Софсток”.

Oxley

Oxley

Oxley

Oxley

Снимки:

1. OXLEY GIN е пионер в студената дестилация.
2. При процесът „Мацерация” билките и плодовете изцяло ръчно се накисват във висококочествен алкохол за 15 часа.
3. Иновативният метод на студена дестилация замразява вкусовете и ароматите.
4. Екипът, създал иновативният джин, се състои от учени и мастър дестилъри.
5. Натуралните аромати, които ни поднася природата, са пренесени във всяка бутилка OXLEY GIN.
6.– 7. Всеки може да експериментира с OXLEY и да създаде перфектня авторски коктейл.

Фото: © SofStok
Прочетено: 738 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Май 2020

НАЙ-НОВАТА КАПСУЛНА СИСТЕМА НА „ЛАВАЦА” ВЕЧЕ Е В БЪЛГАРИЯ

Най-новата капсулна система на „Лаваца” – „Фирма” (FIRMA) вече се предлага и в България. Новата капсула предлага ароматно италианско еспресо, направено като в италианско заведение. Кафето е добре балансирано и асортимента е голям – 9 различни вида капсули, всяка една с внимателно подбрани, смесени и изпечени блендове кафе.

Новата вакумирана опаковка запазва свежестта и аромата на кафето. Не само капсулите обаче са нови, истинските звезди са машините на „Фирма”. Машините са 100% разработен в Италия дизайн, ориентиран да подчертава италианският усет за дизайн. Основните характеристики на тези машини са тяхното качество, технология, гъвкавост и дизайн.

Снимки:

1. – 3. Най-новата капсулна система на „Лаваца” – „Фирма” (FIRMA)

Фото: „Лаваца”
Прочетено: 776 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Април 2020

ПУБЛИЧНОСТ ПОД КАРАНТИНА

Кирил Александров

Много от знаменитостите от културния, лайфстайл и светски живот претърпяват жизненоважна метаморфоза в своя професионален път. Призивът #Останисивкъщи очертава едно ново поле на развитие и усъвършестване, на динамично съчетание между живот под карантина и публични изяви. Как се дефинира днешната публичност в дни на социална изолация, какви промени търпи медийната среда и как един артист продължава да бъде в полезрението на обществото и медиите?

Медийната среда е една също толкова засегната зона в период на извънредно положение. Водещи медии преустановиха излъчването на високорейтингови предавания. Една част от предаванията продължават са същестуват във време, когато телевизията е голяма част от развлечението във всекидневната култура на обществото, но функционират под строги мерки, публиката е мираж, гости не се канят, отпадат отделни структури в политиката на самите предаваня („Шоуто на Николаос Цитиридис“).

Това кара публичните фигури от различни сфери да поемат отговорността за професионалните си изяви в свои ръце. Безграничните възможности на интернет и социалните мрежи очертават водещата тенденция изяви на знаменитости онлайн. Масово звездите поддържат интереса на аудиториите си не само със забавни видеоклипове, снимки от минали професионални изяви или пък различни статуси, които да мотивират дискусия. Голям зрителски интерес предизвикват самосиндикалните шоу-програми, които в повечето случаи надхвърлят очакванията на демонстрантите.

ПУБЛИЧНОСТ ПОД КАРАНТИНА

Такъв възторг от големият бум на гледаемост изрази Камелия ден след нейния концерт на живо от нейната всекидневна. Шоуто на Камелия в петък вечерта повдигна настроението, разведри обстановката в домовете на множество нейни почитатели. Според певицата „няма нужда от специални усилия и възможности да заредиш хората с емоция, не е толкова трудно човек да се гримира, облече и да си включи апаратура“.

Не само звездите от поп-фолк сцената търсят начин за изява пред своите почитатели. От представителите на поп музиката Орлин Павлов е един от първите артисти, представил свои обичани песни онлайн. За сценичните изяви певецът избра своя гараж. „Музикалният гараж на Орлин е поредица от видеокливе, в които той изпълнява любими песни от неговото творчество. Дони е също един от водещите изпълнители онлайн, който зарадва почитателите си с изпълнение на големите си хитове през годините.

ПУБЛИЧНОСТ ПОД КАРАНТИНА

Дейността на топмоделите под карантина също провокира интерес. Златка Димитрова и нейната фитнесполовинка Кирил Танев в поредица от видеа демонстрират упражнения за перфектна фигура отново в домашни условия.

Освен различни сценични онлайн изяви и музикални концерти, аудиториите могат да повдигат нивото на своята култура и познание чрез специалните отворени врати на театри, опери и музеи. Версайският дворец предостави вход за разглеждане на своите 22 хиляди ценни произведения на изкуството, заедно с Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк и музей „д‘Орсе“ в Париж. Софийската опера в духа на световните тенденции промотира своята програма “Pearl Streams”. Почитателите на оперното изкуство станаха свидетели на три опери миналата седмица. 

Налице е световната тенденция към стимулиране на публичния интерес онлайн. Пред множеството артисти, музиканти и хора на изкуството съществен въпрос е как точно да продължат да се изявават. Възможно е голяма част от тях да изгубят своето влияние от липса на публичност в класическия вариант. Затова те трябва да бъдат иновативни, в крак с новите технологии, комбинативни, атрактивни, със силна гражданска позиция. Ако не съумеят да го сторят, феноменът „медийни трупове“ ще бъде факт след края на извънредното положение, а именно – влиятелни личности осъдени на забрава.  

Снимки:
1. Камелия изнася концерт от всекидневната си.
Фото: Фейсбук профил на Камелия.
2. Орлин Павлов изнася концерт от гаража си.
Фото: Фейсбук профил на Орлин Павлов.
Прочетено: 792 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Април 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 105: "ЛАВАЦА" ОТНОВО Е ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА AUSTRALIAN OPEN
   БРОЙ 105: "ЛАВАЦА" С НОВО ПАРТНЬОРСТВО НА ФОРМУЛА 1 ПРЕЗ 2020
   БРОЙ 104: КОЛЕДНИ ТРАДИЦИИ НА СТРАНИТЕ В ЕВРОПА
   БРОЙ 104: Брилянтин подарява на дамите мода от световна величина
   БРОЙ 103: АКСЕЛ ХАРДИ ПРЕДСТАВИ ИНОВАТИВНА ЕКО КОЛЕКЦИЯ
   БРОЙ 103: ТОП ИДЕИ ЗА ИНТЕРИОРА НА МАЛКАТА БАНЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли