АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В ПРИЧЕСКИТЕ

Ивана Стоянова

Най-новата тенденция в прическите през 2020-та се нарича „Бронде“. Ако се колебаете дали да боядисате косата си кафява или руса, това е отговорът. Пример къде е използвана тази техника е визията на актрисата Блейк Лайвли – хибрид между кафяв нюанс на златно полиран кестен и осветен от слънцето оттенък.  Събирайки в едно актуалните през последните години техники омбре и сомбре, за постигането на перфектния „Бронде“ ефект, се взима по-дръзкия вид на омбре с тъмни корени в комбинация с фини течения в нюансите на косата чрез сомбре техниката.

Прически

Жизел Бюндхен, Джесика Алба, София Вергара също са сред знаменитостите, избрали „Бронде“ прически – в перфектна комбинация от златисто русо, карамелено, кестеняво и шоколадово.

Ако говорим за форми, сред любимите ми визии този сезон е асиметричната „боб“ прическа – практична, лесна да поддържане, а в същото време и много разчупена. Сред популярните тенденции остава и „мокрият ефект“, особено на червения килим.  Бретоните в много си разновидности също са на мода. За 2020-та актуални са както плътните бретони, които покриват цялото чело, така и късите, които носят леко бунтарско излъчване и са подходящи за по-младите жени. При визиите с къса коса предпочитана е дължината до челюстта, която се поддържа лесно, а при дългите коси – етажите.

Прически

В стайлинга отново на мода са плитките, само че този сезон в един по-семпъл вариант. Класическата визия с две плитки е чудесен избор, както за работа, така и в свободното ви време. Подобна лесна и бърза визия може да постигнете и с небрежен кок, който през 2020-та е модерен във всичките си разновидности – нисък, висок, дори на върха на главата.
За мъжете много тенденции и стилове остават същите – късите визии и тези с по-дългата коса в горната част на главата. Сред новите предложения, набиращи популярност са средната дължина и дължината до брадичката. Актуални са също разпилени текстурирани и добре структурирани прически, подходящи за брада.

Новият сезон носи със себе и модерни варианти на класическия „фейд“ – от много късо, до късо с дълъг бретон или дори опашка. Чертите с бръсначи също ще са основен акцент, както за по-небрежните, така и за по-елегантните визии. По мои наблюдения, любимо на българския мъж е преливането на „фейд“ в брада.

Прически

Интересното през пролет/лято 2020 е, че много от прическите са приложими и за двата пола. Една и съща визия може да добави романтично излъчване на мъжа и излъчване на смелост у жената. Като пример мога да дам една от любимите ми – „пикси“, която освен за всеки пол, е подходяща и за всяка възраст.

 

Мария Караганова е потомствен артист-коафьор, член на Haute Coiffure Française Bulgaria – част от организацията за висша мода във фризьорството Haute Coiffure Francaise. Тя завършва образованието си във Фризьорския техникум в София, след което започва професионалната си реализация.

Дълго време Мария Караганова работи в салона на Венета Игнатова – настоящ президент на Haute Coiffure Française Bulgaria, където се изгражда като творец. През 2012 г. създава и собствено фризьорско студио – „ЕМ“, в което работи като коафьор и в момента.

Прически

Мария Караганова е преминала успешно много курсове в Академия „Л'Ореал“ и е салон експерт за 2018-та и 2019-та година. Редовно участва в коафьорски спектакли, печелила е редица състезания и има множество професионални сертификати – „Ключ към цвета“, „3D визажизъм“, обучение в “Alexandre de Paris Academie”, “Advanced cut and color” на Saks Academies, “Artistic workshop cut and chignon” с Летисия Генау, ниво „Мастър“ в Академия „Л'Ореал“ и много други.

За нея председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков казва: „Стилът на Мария Караганова е успешна комбинация от традиция, експеримент, импровизаторски способности и тънък усет за адекватната форма на прическата. Тя работи като истински артист във фризьорското изкуство, безкомпромисна е към качеството на продуктите и материалите, и влага много въображение и страст в своята дейност, посветена на красотата.“|

Прически

Снимки:
1. – 2. Представяне на техниката „Бронде“.
3. Визии с мокър ефект.
4. Прическа тип „пикси“ с ефект „Бронде“.
5. Артист-коафьорът Мария Караганова.
Фото: Личен архив на Мария Караганова
Прочетено: 1034 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Април 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 104: АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН
   БРОЙ 103: МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА СРЕЩАТА СИ С КОАФЬОРА НА ЗВЕЗДИТЕ – АДАМ РИЙД
   БРОЙ 103: РЕВОЛЮЦИОННАТА СИЛА НА СЕРУМА ЗА КОСА
   БРОЙ 102: МАРИЯ КАРАГАНОВА: "ПРОСТОТАТА НА ЕДНА ПРИЧЕСКА Я ПРАВИ МОДЕРНА!"
   БРОЙ 98: 4 ПОЛЗИ ОТ ЕКСТЕНШЪНИТЕ – ЕТО КАК ЩЕ ПОСТИГНЕТЕ СЪВЪРШЕНА ВИЗИЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли